Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kasko bedeli - ???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kasko bedeli - ???

Merak ettiğim bir konu var.
    2009-2013 düz cosmo 180 HP insignia fiyatları, diğer araçlarda da olduğu üzere artarak 64-69 bin TL arasında gezinmeye başladı malumunuz.
    Ortalama 65' bin TL' ye aldığımız farzeder isek, bu aracın kasko bedeli:

111640 OPELINSIGNIA NB COSMO 1.6 (180) 2011 54.439,00 ₺

Pert olma durumunda vs ödenecek rakam 54,439 TL midir? Böyle ise piyasanın artışı bu yönden de hiç iyi olmadı. Araçlarımız ederini buluyor diyoruz ama Allah göstermesin böyle kötü bir senaryoda zarar değilmi?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Bu konuda ben kendi başıma gelenleri paylaşayım. Önceki 1.4 insignia aracıma park halindeyken diğer vw caravelle i geçmeye çalışan 2 zibidinin sürdüğü vw transporter sol arka tarafimdan onun sağ önünden olacak şekilde çarptı. Ben yol kenarında olup bitenleri izledim film gibiydi. O esnada araçta olmadığıma şükrediyorum hep. Benim araç sol arkadan darbe almış oldu. Transporter perte çıkmış sonradan öğrendiğim kadarıyla. Şimdi benim aracımı belki bilirsin, irmscher body kit super sprint çift egzoz felan epey donatmistim aracı üstelik de kaskoya işletmiştim tümünü. 19 inc x5 jant felan vardı. Satmaya kalksam o haliyle 60-65 arasına verirdim şimdi zaten fiyatlar yükseldi. Kmsi 68 bindeydi..peki ne oldu? Kasko bedeli olarak 56.700 olarak çıkıyor. Aracı yaptırıp binmek istemedim, yaptırıp satma işi de bana uygun gelmedi. O haliyle sattım. Bir sürü teklif geldi ve en iyi teklif verene 29 bine verdim. Vatandaş yaptırdı sürüyor hayırlı olsun. Kaskodan 15.500 lira aldım. Deger kaybına da basvurdum. Karşı taraf %100 kusurlu olduğu için değer kaybı almaya hak kazandım ancak aracta bulunan önceki boyanmış parçalar ve kmsinden dolayı 4400 tl değer kaybı verildi. Yani elime toplam 48 bin lira geçti. Yoruma açık..böyle mi olmalıydı..
    Peki araç perte çıksaydı ne olacaktı? Bunu da öğrendim. Öyle senin de benim de sandığımız gibi o rakam verilmiyor maalesef. Adamlar yani kasko firmaları sahibinden veya bunun gibi yerlerden kazalı aracın aynısından bulmaya çalışıyor. Kmsi ve kazası boyası çok yakın araç buluyor. Üstte verdiğin rakam max. limit oluyor ama oraya asla çıkmıyorlar. En alt limitle üst kimit arasında sana aracın durumuna göre fiyat öneriyorlar. İşine gelirse tamam diyorsun. Gelmezse itiraz ediyorsun tekrar değerlendiriyorlar. Belki fiyat yükseliyor ama asla senin istediğin rakama gelmiyor. Mahkemeye verdiğinde kazanıyorsun ancak 2 yıl sürebiliyor. Onlar da bunu bildiğinden aradaki bir fiyatı kabul ediyorsun. Mesela benim eski 1.4 aracım için 56700 lira olan bedel araç perte çıksaydı bana en çok 50 bin lira teklif vereceklerdi. Teklifi de 45 binden açacaklardı. Ve pert olunca değer kaybı da alamıyorsun. Var gerisini sen düşün. Tüm bunları nerden mi biliyorum? Abim sigortacı bi de araç 1 ay kadar ne olacağı belli olmadan beklediğim süre boyunca epey araştırma yapmıştım..bu arada araca sonradan modifiye anlamında taktirdiklarin da zararın oluyor boşa gidiyor. Kasko firmaları sana zararını öderken o aracı çok iyi değerlendirmeye çalışıyorlar. Perte çıkartsak biz satabilir miyiz in peşine gidiyorlar. Pert olmazsa sana maalesef düşük bir rakam çıkıyor. Benim servis elemanları aracın kazadan zarar gören tüm parçalarını fazlasıyla söyledikleri halde 20 bin lira teklif verildi. Ben aracı yaptırmadan satacağım dediğim için 15.500e düştü. Bunun da belli bir takım sebepleri oluyor, fatura kesmiyorlar felan..yani aracın piyasası iyi değilse, kmsi az bi şey yüksekse, boyası kazası varsa, yılı ve modeli düşükse alacağın para pert olsa epey azalıyor. Piyasası iyi kazasız ve kmsi modeli yeni olan araç pertten birebir alıyor..kusura bakma uzun oldu..benim bildiklerim bundan ibaret..
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Benzer bilgileri az önce bende aldım sigortacımdan. Şu sonuca vardık. Bu dönemde bu model civarı X aracı 2.el alanlar gizli madurlar olarak nitelendirdik. Her an madur olunabilir.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Sigorta şirketi de belirleyici bu durumda.4 yıl önce ak sigortadan pert olan şirket aracım için bir fiyat verdiler.Fiyat aracın piyasa normallerindeydi ,laf olsun diye az verdiniz bu fiyatı kabul edemem demiştim.2000 TL birden artırıp nerdeyse karlı bir satış yapmıştım.Ancak anadolu sigorta beni kanser etmişti.En son sigorta tahkime verip kasko bedelini alabildim.Sigorta tahkimin kararları da uzun sürmüyor gönül rahatlığıyla başvurabilirsiniz.
        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
        2.0 CDTI
        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Bu konuda uzman olarak şunu söyleyebilirim. Aracınızın kaza anındaki rayiç bedeli ne ise o ödenir ama arabanın perte çıkması konusunda yazılı olan bedeli geçerli kabul ediliyor.
          34HZD10

Yorum

Benim de 3 ay önce pert olan aracım için gayet makul bir rakam ödendi. Tam benim kafamdaki rakamı ödediler.

Yorum

Peugeot 208 aracım perte çıkmıştı.2 .el piyasa araştırması yapılıp aynı kriterlerdeki araçların o anki piyasa değeri ortalaması veriliyor.Verilen fiyata itiraz edebilirsiniz ki ben etmiştim 1000 tl daha fazla almıştım.

Yorum

Ben de başımdan geçeni anlatayım o halde. Arkadaşlar öncelikle her şey sigorta şirketinde ve poliçede bitiyor. Mesela ben 2015 yılında 2013 model yeni kasa Octavia aracım ile giderken insan görünümlü bir şahsın (siz anladınız) tali yoldan aracıyla tam benim geçmemi bekleyip önüme fırlaması sonucu kendisine 90 derece yandan girmemek için direksiyonu kırmam ve bariyerlere kafadan girmem sonucu aracımın ön tarafı dağılarak (octavia değil de başka bir araç olsa ne olurdu bilmiyorum hastanede açabilirdim gözlerimi) araç yürümez konuma gelip pert oldu. Çevrede görenler hemen ambulansı aramış yaralı veya ölümlü kaza diye ama benim burnum bile kanamadı. Servis o zaman 2. elde 64-65 bine giden araca 59 bin masraf çıkardı otomatik olarak araç pert sınıfına girdi. Sigorta bana bir teklif yaptı dediğim gibi piyasa 64-65 civarıydı (aracımda arka tampon boyalı ve sol arka kapı sacı değişmişti toplamda 4000 tl civarı hasar kaydı) ve bana yanlış hatırlamıyorsam 59-60 bin civarı para teklif etti. Sonra sigorta acentemin sigorta firmasının değilde benim tarafımda olması sonucu ve gerçekten işinde başarılı bir insan olması sonucunda bana poliçem de ki çok önemli bir maddeyi gösterdi ve bana sigorta şirketine iletmemi söyledi. Madde şuydu; 0 alınan araç 3 yıl içerisinde pert olursa pert olduğu zamanki sıfır fiyatı ödenir eğer sıfır fiyatı ile ikinci el fiyatı arasında % bilmem kaç lık bir fark var ise o zaman da ikinci el fiyatına % bilmem kaç eklenerek ödenir tarzında (kelimeler tam olarak böyle değil belkide tam doğru değil ama ana fikir bu) bir maddeydi. Sonuç olarak benim bu madde ile sigorta şirketine gitmem sonucu ve o sırada arabanın 0 fiyatlarının bayaa artarak 81 binden satılıyor olması dolayısıyla fark o belirtilenden fazlaydı ve yinede ikinci el değerinden fazlasını vermek zorunda olduğundan bana 72 bin tl teklif ettiler. Bende hiç üstelemeden kabul ettim. Belki zorlasam bir 2-3 bin daha alırdım ama hem araç ihtiyacı hem de uğraşmamak adına kabul ettim. Yani 2. elde 63-64 bine satabileceğim aracımı 72 binden benden alarak kâr etmemi sağladılar. Ayrıca 59-60 binden 72 bine 12-13 binlik bir artış yaptılar. Sonuç olarak eğer poliçeniz sağlamsa ve sigortacınız da sağlamsa sigorta şirketlerinin yapacak bir şeyi kalmıyor.

Ha bir de dip not düşeyim araç kaskodan hasarlı olarak satıldı yanlış hatırlamıyorsam 25 bin civarına ertesi gün aracı sahibinden de 35 binden gördüm ve adam sadece yıkatmıştı aracı aldığı gibi sattı ve ilan bir gün durdu sadece. Araç şu an Urfa'da ve alan kişi tamir ettirmiş biniyor.
                Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Bu arada her itirazda fiyat yükselmiyor. Benim aracım için 48.000 lira ödediklerinde, araç masrafı 27.000 lira görünüyordu. Ben itiraz ettim, gelen cevap "aracınız ucu ucuna pert olduğundan, eğer itirazınızda kararlıysanız aracınızın onarımı yapılacak' oldu. Sigortacım aynı zamanda akrabam, onun da tekini fiyatı kabul etmem yönünde oldu.

Yorum

Belli bir oran var, hasar araç ikinci el fiyatının % bilmem kaçından fazla ise ağır hasarlı kabul ediliyordu ama tam neydi hatırlamıyorum. Sigortacılara sorulabilir.
                    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Klozda araç bedeli yazıyorsa ne yazık ki o bedele yakın rakamlara razı olmak gerekiyor ama ben kasko yaptırırken araç bedelini belli bir rakam olarak değil de rayiç bedel olarak yaptırdım.
                      Klozda da sahibinden.com, araba.com, arabam.com gibi sitelerden yakın özelliklerde en az 3 ilanın fiyatının ortalaması alınarak ödeme yapılır diyordu.

Bu sebeple bugün aracım hatasız 2.0 Dizel 70.400km'de 2011 model Edition Elegance Rayiç bedeli 70 bin dolayında geziyor. Kasko bedeli de normalde 56.700TL olması lazım.
                      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
                      X