Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fren sorunu

Cümleten selamun aleyküm hayırlı ramazanlar
    2 defadır heni aracımla uzun yola çıkıyorum 2 sinde de moralim bozuk bi şekilde dönüyorum
    Aracımın freni hafiften basılı kalıyor.. normal kullanımda bi problem yok ama performanslı kullanınca yüksek hızlarda frenleyince hele, ortalama 2-3 defa yakın zamanda frenleme yaparsanız performanslı bi şekilde
    pedal tam olarak yukarı çıkmıyor bi tık içinde kalıyor.. buda arabanın gaza basarkende frenlemesine sebep oluyor.. böyle oluncada alttan ayağımın ucuyla kaldırıyorum pedalı tekrar devam et tekrar fren yap tekrar kaldır.. şimdi servisteyim bir sürü şeyden ötürü bunu yapabilirmiş.. bekliyorum konuyla alakalı fikir sahibi varsa ve paylaşırsa memnun olurum

Enteresan bir durum hakan sadece pedalla olan bir durum değildir . fren mekanizmanda bir sorun vardır hidrolik ve mekanik olarak bir kontrol etsinler bakalım ne çıkacak

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hiç duymamıştım böyle bir sorun. Geçmiş olsun. Bir an önce servisinize gösterin, ihmale gelmez. Allah korusun basılı kalabilir.
      Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
        Enteresan bir durum hakan sadece pedalla olan bir durum değildir . fren mekanizmanda bir sorun vardır hidrolik ve mekanik olarak bir kontrol etsinler bakalım ne çıkacak
        Araçla teste çıktılar fren gayet iyi bi sorun bulamadık dediler.. durumu tekrar izah ettim normal durumda yapmadığını söyledim yüksek hızlarda agresif kullanımlarda iyice ısındıktan sonra yapıyo dedim.. aracın kalması gerekiyo dediler.. kalsın dedim problem yok ama siz bi isim koymadınız bundan yapıyodur demediniz dedim.. depoyu fulleyip bırakın dediler şimdi başka bi servise geldim birazdan bakacaklar..
        pedalla alakalı bişey olsa sürekli yapar şehir içinde de her takıldığında anlarım.. durum böyle abiler araba değilde servisler ustalar beni arabadan soğutuyor..

Yorum

çok rastlanan bir arıza da değil ustalar ne derse kanıyor insan. Allah yardımcın olsun. Ama bence opel servisler çözecektir durumu.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Bu serviste durumun ana merkez ve mestanus mu westanus mu ne bundan kaynaklandığını söylediler.. sadece parça fiyatı 2200 gibi bi rakam..
            peki dedim alalım sorun çözülmezse napacaz.. yapacak bişey yok dediler o parçalar senin olacak sonrası başka yerde aricaz sorunu ama 100 de 90 onlardan kaynaklı..

Yorum

nasıl servis lan bunlar (lan diyorum oruç vurdu kusura bakmayın!)

sen ustalık yapıp emin olma ve emin olmadan işçilikle 3000tl ye yakın gelecek masraf çıkar,

sonra sorun ordan çıkmaz ise yapacak birşey yok elinde patlayacak de. Ne güzel !

Usta bulmak servis bulmak bir çok şeyden zor.
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Az önce yine aradım arabanın fren sistemini komple söküp baksanız sorun nerde ona göre parça temin etsek olmaz mı diye.. parçalar kapalı kutu diyor anlayamayız deneme yanılmadan başka çare yok

Yorum

Geçmiş olsun. Canınızı sıkan araba değil ustamsılar olsun. Arabadan boşuna soğumayın. Belki de sorun çok basit bir şey çıkacak. Başka bir araba olsaydı paspas bile olabilir derdim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Hahaha keyfim yerine geldi şimdi abi Konuştuk detaylı mecburen yaptıracam yani yapacak bişey yok.. Olaki devam ederse önümüzdeki 1-2 yıl bitkisel hayata girerim...Adana'da elimizde bunlar var başka neresiyle görüşebilirim bilmiyorum farklı bi alternatifim olsa kesin budur deseler zoruma gitmez parasıda uğraşıda.. ama bu tür ikilemler midemi bulandırıyo.. az uz bi para olsa eyvallah derim de ama miktar yabana atılacak bi miktar değil..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur View Post
                      Hahaha keyfim yerine geldi şimdi abi Konuştuk detaylı mecburen yaptıracam yani yapacak bişey yok.. Olaki devam ederse önümüzdeki 1-2 yıl bitkisel hayata girerim...Adana'da elimizde bunlar var başka neresiyle görüşebilirim bilmiyorum farklı bi alternatifim olsa kesin budur deseler zoruma gitmez parasıda uğraşıda.. ama bu tür ikilemler midemi bulandırıyo.. az uz bi para olsa eyvallah derim de ama miktar yabana atılacak bi miktar değil..
                      Konuyu takip ediyorum. Ben de benzer hislere sahibim. Frenlerim frenleme yaparken ısınıp uyarı vermişti uzun yolda. Bir kere de yeni taktığım balatalar iki frenlemede duman çıkardı.
                      Pedal basılı kalsa fren lambasının yanacağı düşüncesindeyim.

Ayrıca o gözlerini para bürümüş ustamsılar değişecek parçanın ne olduğunu biliyorlar mı sorun.

Westinghouse frene 1 basıyorsanız merkeze 100 olarak ileten vakum parçasıdır. Onda sıkıntı olsaydı pedalınız çok çabuk şişerdi. Taş gibi frenleriniz olurdu. Ayrıca eskisi gibi az kuvvetle araç durmaz, daha fazla kuvvet gerekirdi. Boşuna westinghouse değiştirmeyin.

Anamerkezde sorun olabilir. Ana merkez değişince sıkıntı kalmaz düşüncesindeyim.
                      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Pedal takıldığı zaman fren lambası yanıyor yukarda bahsetmemiş olabilirim.. Vallahi billahi herşeyi geçtim yetkili servis nasıl soruna teşhis koyamaz ,nasıl yaparız şansına kalmış bişey diyebilir bunu hazmedemiyorum.. o yüzdnde vazgeçmek istiyorum lakin daha sonra başıma bi iş çıkarır diyede korkuyorum.. pedal şişmiyor ne yalan söyleyim performans aynı şekil lakin huzursuz ediyor

Yorum

kesinlikle ihmal etme dostum, fren ışığıda yanıyor diyorsun, sollama yapman gereken bir durumda seni Allah korusun sol şeritte yapıştırıp bırakabilir. Mutlaka sor soruştur hallettir.

Yorum

Yabancı forumlardan arattığımda hep arka fren disklerinin yapışması ile ilgili bir şeyler çıkıyor, muhtemelen el freni ile ilgili olan durum ama sen bence arka frenler üzerine odaklan, fren balatası ile ilgili bir sorun olabilir, frene basıyorsun ve balata diske yapışıyor olabilir.
                            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Diskle balataları değiştirdim abi..
                              inanın ihmale gelmeyeceğini biliyorum fakat servisin insafsız oluşu yüzünden yapmakta istemiyorum.. adamlar yapacağı işin garantisini vermiyo hadi olmazsa 3 bin liraya yakın parayı çöpe atmış olacam..

Yorum

İşleniyor...
                              X