Merhaba arkadaşlar 29.05.2017 tarihi itibariyle 2014 model cosmo , beyaz renk , 1.6 t 170 bg ile aileye dahil oldum.Araç navigasyonsuz paket.Şu anda yağ seviyesi %24 civarında ve balatalardan ses geliyor ve sol katlanır ayna işlevselliğini yitirmiş durumda.İlk bakımı için Opel'i aradım bakım fiyatları biraz yüksek geldi.Balata değişimleri , yağ değişimi , filtrelerin değişimi ve rutin kontroller 1.500 tl gibi bir rakam seviyesinde.Maslak oto sanayide tanıdık servisler var (arkadaşlarım).Aracın garantisi bitmiş sizce yetkili servisimi , maslak sanayiyi mi tercih etmeliyim?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İşlem tamam
Collapse
X
-
garanti bitmişse hiç düşünmeyin derim. Orjinal parça kullanmak kaydıyla.
Aracınız hayırlı olsun.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Merhaba,
Öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız keyifle kullanın.
Bende 29.05.2017 yani dün aldım aracımı. 2012 model 1.4 edition elegance, Bakımları almadan önce yapılmış fakat aldığımız galeri standart bakım paket hediye etti ve mobil oto diye yerinde bakım yapan bir ekip çağırdı, yağ değişimi ve filtrelerin değişimin gözümüzün önünde yaptılar totalde kdv dahil 258 tl gibi rakam tuttu. Bunun yanında aracı bigisayarla kontrollerinide yaptılar biz memnun kaldık vakit problemi yaşanlar için güzel bir hizmet.
Yorum
-
Araç hayırlı olsun. Kilometresini merak ettim açıkçası...
Garantisi bitmişse bence de servise gerek yok.
Nedenleri;
1. Yağı varilden dolduruyorlar, motor tipine bakmadan çoğu araca aynı yağı kullanıyorlar. (Örneğin 1.4 benzinli 90ps Corsa ile 1.6T 170ps Insignia motoruna aynı yağı koyabiliyorlar)
2. Balata gibi yedek parçalara piyasanın 3-4 katı fiyat çekiyorlar. Bu tür yedek parçaları "OEM Üretici" denilen TRW, Bosch, Delphi, Magnetti Marrelli,Valeo gibi markalar üretiyor ve üretilen ürünler piyasaya bu üreticilerin markalarıyla sürülürken, GM servislerine "GM" markası altında, GM kutuları içinde gidiyor ve fiyatı 2-3 katına çıkıyor. Oysa ürün aynı ürün.
3. İşlemler tam olarak yapılıyor mu emin olamıyorsunuz. Ankara'nın en büyük yetkili Ford servisi bizim aracımızın fren merkezini yanlış monte etmiş biz de fark edinceye kadar otoyola çıkmış bulunduk ve Safranbolu'ya kadar zıplayan bir kaputla gitmiştik. Fren merkezini ters takmışlar !!! Ben yağ değişimi yapmayı unutan servisler bile olduğunu düşünüyorum.
Yorum
-
Herkese teşekkürler.Aracın km'si 34.000'de.Yağ seviyesinin %24'de olmasına kafam takıldı.Burada gösterilen yüzdelik dilim yağım ömrümü yoksa kalan yağ seviyesimi anlamadım.Bu arada Maslak sanayiye bakıma gideceğim.Detayları sizinle paylaşırım.
Yorum
Yorum