Merhabalar kullanım stili olarak aracı fazla ezmem normal bir kullanımım söz konusu ortalama hızım her depoda 19-21 km arası peugeot 208 1.2 yarı otomatik araç ile bu kulvarda 100km/8,5 lt yakıt yakıyorum.Bugün görüştüğüm bir araç sahibi 100km/15 lt. dedi ama herhalde agresif bir kullanım söz konusu.Mevcut kulvarda tahmini yakıt tüketimim ne olur.İstanbul içi aynı aracı kullanan kişilerden yakıt tüketim değerlerini alabilirmiyim?Şimdiden herkese teşekkürler.İnşallah aranıza dahil olurum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.6 t 170 bg
Collapse
X
-
15 litre ortalama için gerçekten özel çaba gerekiyor. Sakin kullanan birisi 10 litre civarında yakar. Çok sıkıştırınca bile ancak 13 litreye çıkıyor.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum
-
Tüketiminiz ne olur bir şey söylemek çok zor, fakat Megane 3 ST 1.5 DCI 105 ps dizel aracımla 5.8-6.2; yine Insignia 2.0 CDTI 130ps aracımla 6.5-7.0 litre ortalama elde ettiğim güzergahta 1.6 SIDI 170ps ile 7.5-8.5 litre ortalama elde ediyorum. Benim güzergahım Ankara'da oldukça açık bir güzergah, biraz trafiğe girince ortalamam 8 litre seviyesine ve üzerine çıkıyor, hiç trafiğe girmez de sürekli rahat güzergahta kullanırsam 7.5'a kadar düşebiliyor. Ben de 10 litrenin üzerine zor çıkar diye düşünüyorum ama kısa mesafe, yoğun trafik ve bol yokuşlu bir güzergahta 12-13 litre görebilirsiniz...
Genel olarak ben motorun tüketiminden inanılmaz memnunum, bu araç manuel vites ve 1200 kg civarında olsa -yani ortalama bir C segmenti araç- şehir içinde bile 6-6.5 litre ortalama yakalar diye düşünüyorum.
Yorum
Yorum