Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cukura girme sonucu lastik patlamasi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Cukura girme sonucu lastik patlamasi

Arkadaşlar Merhaba
    ülkemizin nezih yollarında cukura girmem sonucu sol on lastik patladi.
    Hava yağışlı olduğundan çukur şu dolmuş farketmedim ve sol on ve arka lastikler sert şekilde cukura girdi.
    2 kere "küt" sesi geldi ve 300 m sonra sol on lastikten basınç dusuk uyarısı geldi.
    sağa çekip kontrol ettiğimde 2 3 dk içinde sol on lastik havası tamamen indi fakat arka lastik basinci inmedi.
    stepne lastiği takip devam ettim yarın lastikciye gideceğim. Konuyla ilgili bir kac sorum olacak.
    1)Yardıma gelen usta lastiği tamir ettir dedi fakat yenisi almalimiyim(güvenlik acisindan)
    2)stepne lastik te araba sola çekiyor. Normal mi yoksa balans mi bozuldu
    3)arka lastik te de problem oluşmuş olabilir mi
    4)lastik dışında aracta ne gibi sıkıntılar oluşmuş olabilir

selamlar

Geçmiş olsun. Benzer durumda eski aracımda ön arka jantları yamultmuştum ama lastiğe zarar gelmemişti. Yol tutuşu kaybetmeden sakince durabilmişsiniz, ne güzel.

Lastikteki zararı tamir ettirin demek için görmek lazım. Çivi deliği falan olsa tamir edilir de, ben yarığı tamir ettirmezdim. Ön takımdaki olası zararlar için gene bir ustaya gitmek lazım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Yarık şeklinde ise tamire gelmez. Çivi vida batmasını tamir de sakınca görmüyorum.
      Stepne lastik ufak lastik ise sola çekmesi çok normal.

Sağlam girdi iseniz çukura, lastik üzerindeki sorunlar haricinde ön düzen ayarı bozulmuştur.
      ROT' a girilecek. Diğer aksamlar kolay kolay birşey olmaz. Rot çu alt takımı levye ile kontrol ederi.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Geçmiş olsun
        Lastikteki zarar var ise bir şekilde ya yırtık yada deforme riske atmamak için değişim yapmada fayda var çukurun büyüklüğüne ve hızınıza göre rot balans bozulabilir kontrol edin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Muhtemelen jant yamulmuştur. Eğer lastikte bir yarık yoksa ve şişirince balon yapmıyorsa benim görüşüm kullanılabilir ancak dikkatli olmakta fayda var. Bu söylediklerim arka lastik için de geçerli. Eğer stepneniz orijinal jant ve orijinal lastiğinizle aynı değilse çekme yapması da çok normal, bir çukura girme ile rot sıkıntısı çekeceğinizi sanmıyorum. Lastik harici amortisöre zarar vermiş olabilirsiniz çok büyük ihtimalle patlamıştır.

Yorum

Cevaplar için teşekkürler
            benimde içimden lastiği degistirmek geçiyor
            arabada can taşıyoruz sonuçta
            ​​​​​​
            saygılar

Yorum

İşleniyor...
            X