Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç Seçimi Konusunda Tavsiye

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç Seçimi Konusunda Tavsiye

Merhabalar.. Şuan 2.İnsignia'm olan 2010 Model 1.6 T Cosmo + Sunroof + Isıtmalı Koltuk opsiyonlu, 50xxx km'de bulunan Lpgli ve 2019 yılının Nisan ayına kadar motor subap garantili bir araç sahibiyim.

Yakın süreçte aracımı satmayı düşünüyorum. Şuan için bir kaç araç arasında kaldım. Bu konuda sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

- Ankara içi günlük 50-60 km arası yol yapıyorum. Bu sebeple yakıt sarfiyatı önemli benim için.
    - İnsignia'da ki son 4000 km ortalamam 27 km hız, 9.2 yakıt tüketimi. Lpg'de şuan 30 kuruş civarı yakıyorum.
    - Alacağım aracı max. 2 sene içerisinde satarım. Ve 2 yıl içinde min. 60.000 km kullanırım.
    - Sıfır araç düşünmüyorum. 2.el alacağım. Ve bütçem 85.000 TL. Kafamdaki araçlar şunlar;

1- Yeni kasa Mondeo 1.6 dizel, Style paket, Manuel vites
    2- 2015 model 1.4 TSI 150 hp Passat, trendline, Manuel vites
    3- 2012 ve üstü kasa C180 , otomatik vites ( alırsam LPG uygulamam gerekecek )
    4- E60 kasa BMW 520d , 150.xxx km civarı, otomatik vites

İnsignia sonrası hem yakıt anlamında hem de konfor ve sürüş anlamında beni tatmin eder bilemiyorum. Ama benim için en önemli iki kriter var. 1- yakıt, 2- satış sorunu olmama
    Bu bilgiler ışığında sizlerin değerli fikirlerini almak istiyorum. Bu araçlardan hangisini tercih etmek mantıklı olur? Veya sizlerin başka önerebileceği araçlar var mıdır?

Not: İnsignia harici bir araç almak istiyorum artık ))

En mantıklısı mondeo.En büyük sorun park sensörü yok araçta.Bence en kötü geri görüş kamerası takılması gerek.Araç çok uzun ve manevra gerçekten zor.Şuanda titanium donanımlısını kullanıyorum ve gayet memnunum.Biraz performans insignia dan sonra üzebilir ama yakıt tüketimi sizi gülümsetir
    trend passat zevksiz bir araç insanı arabasından soğutur.C180 lpg zırıltısı ile uğraştıracak ,bagaj küçülecek sorun çıkartma ihtimali her zaman kafada soru işareti olacak.Bmw aslında güzel fikir fakat yakıt olarak 8-9 litre yakacak ve çokta ekonomik olmayacak.Temiz bulmak bir okadar zor.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Beklentinize göre mondeo daha mantıklı gözüküyor. Passat boş modeli ve benzinli sizi tatmin etmeyecektir. C180'in 2012 sonrası CGİ motorlarının LPG ile pek arası yok. BMW temiz bulabilirseniz güzel olur.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Yorumlar için teşekkür ediyorum. Mondeo aslında tasarım olarak çok beğeniyorum. Test sürüşünde 1.6 dizel koymadıkları için test edemedim. Ancak 2.elde satılma konusunda biraz sıkıntısı olacak gibi ve bu da beni en çok ürküten konu. Malum sitedeki ilanları bir süredir takip ediyorum. Fiyatları uygun olmasına rağmen uzun süredir satılmayan araç sayısı fazla.
        Düzgün bir BMW denk gelirse kaçırmamak lazım şu denklemde

Yorum

Ne alırsanız alın herşey satılır her malın alcısı her zaman vardır 2 haftada satarsın - 2 ayda satarsın gibi. Hangisini alırsanız alın en yüksek model olanı alın her zaman.
          Sola Sinyal Devamlı Açık!

Yorum

Listeye neden dizel insignia eklemediniz onu merak ediyorum

Mondeo ikinci elde zayıf kalabilir,
            Passat algıdan doalyı daha rahat satılabilir,
            Mevcut aracınızdan çok farklı olmayacak ve hatta daha fazla yakabilir,
            BMW Satarken 200.000 üzerinde olacak bu da - olabilir.
            34HZD10

Yorum

Cok performans istemiyorsaniz
              Dizel octavia.
              daha iyi bise isterseniz 3.20 bmw
              Hicbiri sizin seceneklerde yok ama ben bunlari tavsiye ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Halilzade View Post
                Listeye neden dizel insignia eklemediniz onu merak ediyorum

Mondeo ikinci elde zayıf kalabilir,
                Passat algıdan doalyı daha rahat satılabilir,
                Mevcut aracınızdan çok farklı olmayacak ve hatta daha fazla yakabilir,
                BMW Satarken 200.000 üzerinde olacak bu da - olabilir.
                1.6 dizel için butce uygun değil. 2.0 dizellerde de düşük km olanlara çok para isteniyor. Açıkçası asıl neden ise 4 yıldır insignia kullanıyorum farklılık istiyorum.
                Passat 1.4 tsi 150 hp olan için 7 8 lt yaktığı söyleniyor. Bu da aslında benim için tolere edilebilir. Ama trendine hakikaten çok boş. donanım olarak sıfır. Insignia'dan sonra boş arabaya binmek pek olmayaçaktır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: boksbody View Post
                  Cok performans istemiyorsaniz
                  Dizel octavia.
                  daha iyi bise isterseniz 3.20 bmw
                  Hicbiri sizin seceneklerde yok ama ben bunlari tavsiye ederim.
                  3.20 Bmw olabilir tabi ama Octavia pek düşünmüyorum fiyat bandı da biraz yüksek gibi

Yorum

D sınıfı 1.6 dizel araçları bir tarayın. Mesela listede olmayan Avensis var. Hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum. Tek bildiğim 112 beygirlik 1.6 BMW motoru var.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Şahsi konuşuyorum bu liste önüme konulsa tercih yap denilse düşüncem şu şekil olurdu..
                      e60 5.20 d kullanımlık için temiz bulmak çok zor olsa gerek aracı aldıktan sonraki etabı düşünürdüm başımı ağrıtırmı ağrıtmazmı ekstra yüzü eskidi piyasada artık dikkat çekmeyen bi araç..
                      eski kasa c180 lpg vazgeçilmez olacak.. lpgye uyumu nedir bilmiyorum lakin yine yüzü eski bi araç 100 bine yakın para vermeye değmez..
                      konu şu ki: insignia 1.6 dizel dururken gidipte bu listedeki hiç bir araca para bağlamazdım
                      standart cosmo paket 85-90 arası bulabilirsiniz, üzülerekte olsa megane'dan daha ucuz bi araç.. piyasada bu paraya bu araç gibi yeni yüz konfor dolu bi araç bulmak zor..
                      1.6 dizel insignianın piyasasından korkmayın derim son derece satılan bi araç adana'da passat'tan çok görür oldum..
                      bu arada görüşlerimi aktardım insignia forumu olduğundan yada marka bağlılığından falan değil.. fiyat olarak yüksek rakamlarda araç düşünseydiniz 3.20 ied derdim yakıt tüketimi performansı olarak piyasada şuan tatminkâr bi araç lakin yol tutuşu güvenliği insignia kadar olmasa gerek

Yorum

1.6 dizel İnsignia tercih edilebilecek bir araç ancak son 4-5 yıldır sürekli İnsignia kullanmaktan sıkıldım galiba Ayrıca bütçem 85.000 TL ve bu bütçeye 1.6 dizel İnsignia zor gibi. Onun için açıkçası İnsignia tercih etmeyeceğim.
                        Açıkçası dizel mondeo'nun otomatik şanzımanı olsa şimdiye almıştım. Bakalım kısmetimiz de ne var. Belki yıl sonuna kadar bekler kampanyalardan sıfır alırım.

Yorum

İşleniyor...
                        X