Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 sport dizel otomatik yakıt problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 sport dizel otomatik yakıt problemi

İyi günler arkadaşlar.2 tane sport 1.6 dizel otomatik araç aldık. 2 aracıda şehir iç kullanıyoruz. arkadaşımın aracı ilk depoda 870 km yaparken benimki 530 km de kaldı.aracım şuan 2200 km de ve 4. depo yakıtımı aldım. 2 defa aracı servise götürmeme rağmen herhangibir sonuç alamadım. tüketim ile ilgili ne yapmalıyım şehir içi 11-12 şehir dışı 9.5 lt yakıyor. diğer araçta bu oran 6.5-7.5 arası.

ozn21 hoşgeldiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hoşgeldiniz...Aynı araç bende de var...16500 km oldu...7000 bini şehirler arası gerisi şehiriçi (Istanbul) ortalamam 7.2 lt...

Yorum

Hosgeldiniz, ayni arac bende de var 2100 km de sehir ici istanbul genelde cok kisa mesafe soguk motor, 9.4 litre. Ama gercekci istanbul gunluk kullanim trafik vs 7-7.5 litre civarinda. Yani demem o ki kullanim guzergahiniz onemli fakat uzun yolda 9.5 litre yakmasi imkansiz desem yeridir...
        cCc

Yorum

Hoş geldiniz. Araçlarınız hayırlı olsun. Dediğiniz değerleri ben benzinli araçla görmüyorum. Kullanım şeklinizi ve rotanızı merak ettim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Tamamen kullanım ile alakalı bir durum. Bende de 2016 sport dizel otomatik var. Şu an yol bilgisayarı aldıgımdan bu yana 5.7 LT gösteriyor. araç 5500KM de.

Yorum

servise iki kere başvurduk herdefasında kullanıma bağlı dediler. Arkadaşınızın aracıyle değişip bir müddet kullanın dediler. bizde bunu yaptık arkadaşımın aracında şehir içi 30 kuruş ve 7 lt ortalama buldum. arkadaşım benim aracın kendisinin aracına göre hantal olduğunu ve çok yaktığını teyit etti yaklaşık 9.2 bir değer yakaladı benim araçta. ama acı olan şu ki benim araçla hasarlı br kaza yaptı. şimdi bana akıl verin servisimi opelimi dava edeyim. aracımın sorunlu olduğu kanıtlandı ikinci bir el tarafından

Yorum

sıkıntılı bir konu, mutlaka bilir kişi desteği alın.
                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Dava edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum, yani sonuç alamazsınız gibi geliyor. En basitinden verilecek cevap; arkadaşınızın aracı agresif kullanmadığı ne malum. Bence daha sağlam bir sonuç elde etmelisiniz.
                  InsigniaTEAM

Yorum

Araç değişimi ile kullanmak daha objektif seğerler sağlar. Ancak dava edecekseniz bilir kişi ve diğer süreçlerle ilgili bilgi alırsanız daha iyi olur. Araçlar fabrika değerlerinden genelde 1 ile 2.5 litre fazla tüketiyor. İnsignia için değerleri zaten arkadaşlar paylaşıyor. Buna göre de değerlerndirme yapabilirsiniz.

Yorum

Arkadaşınızın kullanımı ile sizin kullanımınız arasından doğabilecek farkı şöyle anlatıyım.
                      Insignia 1.6T ile;
                      Sabah 4km zeytinburnu-cevizlibağ işe gidip akşam eve dönüşte ortalama 13 litre yaktım.
                      Aynı arabayla sabah 13km kağıthane-cevizlibağ işe gidip akşam döndüğümde 8,5 litre yaktım.

Sürücü aynı, araba aynı, tek fark güzergah
                      InsigniaTEAM

Yorum

Can sıkıcı bir durum. Fabrika verisinin 2 kat üzerinde yakıt tüketimi olması o araçta mevcut bir problem olduğunun göstergesi olabilir. Aracınızda gerçekleşen kaza sonrası tamiratı nerede yaptırdığınız, tamirat öncesi sonrası değişim olup olmadığı gibi konular da önem arz ediyor.
                        Hukuken yardım almanızda fayda var. Ankara'da avukatlık yapıyorum. Siz İstanbul'da olsanız da yardımcı olabilirim. Görüşmek isterseniz dava açmanız konusunda hem yardımcı olurum hem de emsal olabilecek elimdeki bilgi ve belgeleri size ulaştırırım.
                        Son düzenleme: yusuf23; 12.04.2017, 17:16.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf23 View Post
                          Can sıkıcı bir durum. Fabrika verisinin 2 kat üzerinde yakıt tüketimi olması o araçta mevcut bir problem olduğunun göstergesi olabilir. Aracınızda gerçekleşen kaza sonrası tamiratı nerede yaptırdığınız, tamirat öncesi sonrası değişim olup olmadığı gibi konular da önem arz ediyor.
                          Hukuken yardım almanızda fayda var. Ankara'da avukatlık yapıyorum. Siz İstanbul'da olsanız da yardımcı olabilirim. Görüşmek isterseniz dava açmanız konusunda hem yardımcı olurum hem de emsal olabilecek elimdeki bilgi ve belgeleri size ulaştırırım.
                          bir hafta oldu araç halen serviste. değişim sadece mekanik aksamda oldu ( aks,dingil kolu) araç boya ve tamirat görmedi sadece tampon ve jant tamiratı yapıldı tabi daha kasko tramer bedeli belli değil. servis yakıt konusunuda arkadaşımın bilgisayar değerleri ile karşılaştırıp çözeceğini söyledi artık nasıl çözecekse. yakıt dışında yakıt göstergesindede problem var bunuda servise belirrtik. depo yarı oluncay kadar yaklaşık 500 km gidiyor ama yarı oldukttan sonra en fazla 150 km. fabrika hatası olduğunda ısrarcıyım ben eğer servis bununla ilgili parça değişimi yaparsa bana hatalı araç verdiklerini kabul etmiş olacaklar. buda hiç içime sinmiyor. yusuf bey ilginiz için çok teşekkürler sizinle bir şekilde iletişime geçeceğim.

Yorum

En güzeli aynı güzergahta arkadaşınız ile birlikte sayacı sıfırlayıp sabiit hızlarda denemeler yapıp karşılaştırmak.Aynı gün aynı şartlarda ve hızlarda yanyana deneme yaparsanız çok daha kaliteli veriler olur.Videoya bu süreç çekilip delil oluşturulabilir.Söylediğiniz rakamlar gerçekten baya uç rakamlar.Kolay kolay 1.6 dizel aracın yakacağı değerler değil.Hele uzun yolda 9 litre baya uçuk olmuş.
                            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Aracımı teslim aldım. Teslim almadan serviste bir usta ile 100 km test sürüşüne çıktık. Şehir dıı sakin kulanımd 6.1/100 değeri çıktı usta bu değerin oldukça yüksek olduğunu ve motorun sıkı olduğunu ve araca şu an müdahale edemeyeceklerini söyledi. 1 yada 2 depo aracı triptonikte 3000/3500 devir arası vites değişimiyle kullanmamı ve böylece fazla yakıt ve ağır kullanım sorununun çözüleceğini yine çözüm olmasa işi opel merekeze bildireceklerini bildirdiler. şimdi öyle kullanıyorum bakalım ne olacak.

Yorum

İşleniyor...
                              X