İyi günler arkadaşlar.2 tane sport 1.6 dizel otomatik araç aldık. 2 aracıda şehir iç kullanıyoruz. arkadaşımın aracı ilk depoda 870 km yaparken benimki 530 km de kaldı.aracım şuan 2200 km de ve 4. depo yakıtımı aldım. 2 defa aracı servise götürmeme rağmen herhangibir sonuç alamadım. tüketim ile ilgili ne yapmalıyım şehir içi 11-12 şehir dışı 9.5 lt yakıyor. diğer araçta bu oran 6.5-7.5 arası.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.6 sport dizel otomatik yakıt problemi
Collapse
X
-
Hosgeldiniz, ayni arac bende de var 2100 km de sehir ici istanbul genelde cok kisa mesafe soguk motor, 9.4 litre. Ama gercekci istanbul gunluk kullanim trafik vs 7-7.5 litre civarinda. Yani demem o ki kullanim guzergahiniz onemli fakat uzun yolda 9.5 litre yakmasi imkansiz desem yeridir...cCc
Yorum
-
Hoş geldiniz. Araçlarınız hayırlı olsun. Dediğiniz değerleri ben benzinli araçla görmüyorum. Kullanım şeklinizi ve rotanızı merak ettim.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum
-
servise iki kere başvurduk herdefasında kullanıma bağlı dediler. Arkadaşınızın aracıyle değişip bir müddet kullanın dediler. bizde bunu yaptık arkadaşımın aracında şehir içi 30 kuruş ve 7 lt ortalama buldum. arkadaşım benim aracın kendisinin aracına göre hantal olduğunu ve çok yaktığını teyit etti yaklaşık 9.2 bir değer yakaladı benim araçta. ama acı olan şu ki benim araçla hasarlı br kaza yaptı. şimdi bana akıl verin servisimi opelimi dava edeyim. aracımın sorunlu olduğu kanıtlandı ikinci bir el tarafından
Yorum
-
Araç değişimi ile kullanmak daha objektif seğerler sağlar. Ancak dava edecekseniz bilir kişi ve diğer süreçlerle ilgili bilgi alırsanız daha iyi olur. Araçlar fabrika değerlerinden genelde 1 ile 2.5 litre fazla tüketiyor. İnsignia için değerleri zaten arkadaşlar paylaşıyor. Buna göre de değerlerndirme yapabilirsiniz.
Yorum
-
Arkadaşınızın kullanımı ile sizin kullanımınız arasından doğabilecek farkı şöyle anlatıyım.
Insignia 1.6T ile;
Sabah 4km zeytinburnu-cevizlibağ işe gidip akşam eve dönüşte ortalama 13 litre yaktım.
Aynı arabayla sabah 13km kağıthane-cevizlibağ işe gidip akşam döndüğümde 8,5 litre yaktım.
Sürücü aynı, araba aynı, tek fark güzergahInsigniaTEAM
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Can sıkıcı bir durum. Fabrika verisinin 2 kat üzerinde yakıt tüketimi olması o araçta mevcut bir problem olduğunun göstergesi olabilir. Aracınızda gerçekleşen kaza sonrası tamiratı nerede yaptırdığınız, tamirat öncesi sonrası değişim olup olmadığı gibi konular da önem arz ediyor.
Hukuken yardım almanızda fayda var. Ankara'da avukatlık yapıyorum. Siz İstanbul'da olsanız da yardımcı olabilirim. Görüşmek isterseniz dava açmanız konusunda hem yardımcı olurum hem de emsal olabilecek elimdeki bilgi ve belgeleri size ulaştırırım.Son düzenleme: yusuf23; 12.04.2017, 17:16.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yusuf23 View PostCan sıkıcı bir durum. Fabrika verisinin 2 kat üzerinde yakıt tüketimi olması o araçta mevcut bir problem olduğunun göstergesi olabilir. Aracınızda gerçekleşen kaza sonrası tamiratı nerede yaptırdığınız, tamirat öncesi sonrası değişim olup olmadığı gibi konular da önem arz ediyor.
Hukuken yardım almanızda fayda var. Ankara'da avukatlık yapıyorum. Siz İstanbul'da olsanız da yardımcı olabilirim. Görüşmek isterseniz dava açmanız konusunda hem yardımcı olurum hem de emsal olabilecek elimdeki bilgi ve belgeleri size ulaştırırım.
Yorum
-
En güzeli aynı güzergahta arkadaşınız ile birlikte sayacı sıfırlayıp sabiit hızlarda denemeler yapıp karşılaştırmak.Aynı gün aynı şartlarda ve hızlarda yanyana deneme yaparsanız çok daha kaliteli veriler olur.Videoya bu süreç çekilip delil oluşturulabilir.Söylediğiniz rakamlar gerçekten baya uç rakamlar.Kolay kolay 1.6 dizel aracın yakacağı değerler değil.Hele uzun yolda 9 litre baya uçuk olmuş.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Aracımı teslim aldım. Teslim almadan serviste bir usta ile 100 km test sürüşüne çıktık. Şehir dıı sakin kulanımd 6.1/100 değeri çıktı usta bu değerin oldukça yüksek olduğunu ve motorun sıkı olduğunu ve araca şu an müdahale edemeyeceklerini söyledi. 1 yada 2 depo aracı triptonikte 3000/3500 devir arası vites değişimiyle kullanmamı ve böylece fazla yakıt ve ağır kullanım sorununun çözüleceğini yine çözüm olmasa işi opel merekeze bildireceklerini bildirdiler. şimdi öyle kullanıyorum bakalım ne olacak.
Yorum
Yorum