Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik değişimi tavsiyesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: M.Aydın View Post
    Arkadaşlar bu 96W ile 100W arasında bir fark var mı? Bende lastik değiştirmeyi düşünüyorum arabayıda alalı 2 ay kadar oldu 3 yıl kadar kullanacağımı düşünüyorum almışken kaliteli ve sessiz bir lastik almayı düşünüyorum.
    teşekkürler
    Rakamlar (sizin durumunuzda 100) taşıyabileceği yükü, harfler ise (sizin durumunuzda W) maksimum lastiğin yapabileceği hızı gösterir.

100W sınıfı lastik 800 Kg ağırlığa 270 km/h hıza dayanır.
    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Şuan 96W potenza lastikler var. 100 W lastik aldığımda sıkıntı yaşamam o zaman

Yorum

Yaşamazsınız aksine daha sağlam yüke daha dayanıklı lastikleriniz olur.
        Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

csc5 e güç yetmezse hankook s1 evo 2 modelini öneririm. 6 aydır kullanıyorum çok memnunum, tabi ilerisi ne gösterir bilemem
          Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: egeyildirim View Post
            csc5 e güç yetmezse hankook s1 evo 2 modelini öneririm. 6 aydır kullanıyorum çok memnunum, tabi ilerisi ne gösterir bilemem
            maalesef kurdan ötürü fiyatlar neredeyse 2 ye katlandı. Geçen sene mart ayında 2017 üretimi csc5 lerin tanesi hemen hemen 650 TL ye almıştım tanıdık bir abimden. Bu sene sanırım 1100-1200 bandında. Ama lastiklerimden çok memnunum , hamuru yumuşak ve yol tutuşu çok güzel.

Yorum

Continental alacaksanız Barum,Goodyear alacaksanız Sava tavsiye ederim. Bu iki markanın kendi üretimi lastikler. Alırken desenlere ve lastiğin üstündeki renklere bakın. Conti olarak üretilen ve beğenmiş olduğunuz lastiğin desen ve rengi Barum'da olanına bakarsanız aynı hamurdan üretildiğini anlayıp alabilirsiniz. Bu goodyear içinde geçerli. Ben 4 sene boyunca Barum kullandım ve Contiden aldığım ses,yol tutuş ve frenleme performansının aynısını sundu.Şuan ki aracım fabrika çıkışı Goodyear,değişim zamanı geldiğinde özellikle Barum düşünüyorum,olmadı Sava'ya bakacağım.

Yorum

Yorumlar ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
                  Continental alacaksanız Barum,Goodyear alacaksanız Sava tavsiye ederim. Bu iki markanın kendi üretimi lastikler. Alırken desenlere ve lastiğin üstündeki renklere bakın. Conti olarak üretilen ve beğenmiş olduğunuz lastiğin desen ve rengi Barum'da olanına bakarsanız aynı hamurdan üretildiğini anlayıp alabilirsiniz. Bu goodyear içinde geçerli. Ben 4 sene boyunca Barum kullandım ve Contiden aldığım ses,yol tutuş ve frenleme performansının aynısını sundu.Şuan ki aracım fabrika çıkışı Goodyear,değişim zamanı geldiğinde özellikle Barum düşünüyorum,olmadı Sava'ya bakacağım.
                  Hocam ben de kışlık lastik olarak Sava kullanıyorum ama Sava ve Barum'un hamuru kesinlikle Goodyear ve Continental ile aynı değildir, bu gözle anlaşılabilecek bir husus değil; gözünüz yanıltmasın. "Alt" markalarda kullanılan lastik hamurunun bileşen oranları farklı oluyor, yanılmıyorsam kauçuk oranı düşük oluyor.

Ancak şahsi fikrim, "premium" lastik alıp 4-5 sene kullanmaktansa, Barum ve Sava gibi güvenilir ancak ucuz lastikler alıp 2-3 sene kullanmanın gayet mantıklı olduğu yönünde; bu yüzden tavsiyeye katılıyorum ama "aynı kalitede" kesinlikle değiller.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post

Hocam ben de kışlık lastik olarak Sava kullanıyorum ama Sava ve Barum'un hamuru kesinlikle Goodyear ve Continental ile aynı değildir, bu gözle anlaşılabilecek bir husus değil; gözünüz yanıltmasın. "Alt" markalarda kullanılan lastik hamurunun bileşen oranları farklı oluyor, yanılmıyorsam kauçuk oranı düşük oluyor.

Ancak şahsi fikrim, "premium" lastik alıp 4-5 sene kullanmaktansa, Barum ve Sava gibi güvenilir ancak ucuz lastikler alıp 2-3 sene kullanmanın gayet mantıklı olduğu yönünde; bu yüzden tavsiyeye katılıyorum ama "aynı kalitede" kesinlikle değiller.
                    İşin aslı bende aynı değil diye düşünürken goodyear kalite kontrolde çalışan bi arkadaşla tanıştım,o anlattı.Desen ve renk sıralaması aynı ise bilki ikiside aynı hamurdan çıkma diye.Ona istinaden yazdım bende.Ama şuda var ki contiden aldığım performansı hiç ummadığım Barumdada gördüm.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post

İşin aslı bende aynı değil diye düşünürken goodyear kalite kontrolde çalışan bi arkadaşla tanıştım,o anlattı.Desen ve renk sıralaması aynı ise bilki ikiside aynı hamurdan çıkma diye.Ona istinaden yazdım bende.Ama şuda var ki contiden aldığım performansı hiç ummadığım Barumdada gördüm.
                      Bizim gibi standart sürücülerin aradaki farkı anlamaması normal, Barum da iyi bir lastik. Ancak hamurların aynı olup olmadığını yabancı kaynaklardan araştırdım; belki 1-2 modelde olabilir ama genel olarak aynı olmadıklarını düşünüyorum. Hiç bir firma ayağına sıkmaz hocam, VW ile Skoda da ilk bakışta aynı kalitede gibi görünüyor ama detaylarda çok fark var.

Yorum

Sanırım bazı ürünler aynı.İllaki arada bazı farklar olmalı.Ama sonuç olarak ikisindende kasaya para giriyor.Böyle büyük firmalar karsız zaten iş yapmaz.

Yorum

Bizim araçlar için kesinlikle en büyük tavsiyem Conti SportContact 5 olur.

Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 'ten kaçın. Bedava olsa takmayın. İnanılmaz berbat.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post

Bizim gibi standart sürücülerin aradaki farkı anlamaması normal, Barum da iyi bir lastik. Ancak hamurların aynı olup olmadığını yabancı kaynaklardan araştırdım; belki 1-2 modelde olabilir ama genel olarak aynı olmadıklarını düşünüyorum. Hiç bir firma ayağına sıkmaz hocam, VW ile Skoda da ilk bakışta aynı kalitede gibi görünüyor ama detaylarda çok fark var.

Bende bir ara araştırdım. Vardığım kanı şu yönde olmuştu. Yanlışsa düzeltiniz.

Barum vs lastikler Conti'nin veyahut Michelin'in üretildiği fabrikalarda üretiliyor.

Fakat bu şu demek değil.

Aynı malzeme kullanılmıyor. Barum kendi hamurunu istediği kanalları endeksleri yaparken hiç alakasız bir şekilde Conti de kendi malzemesini üretiyor. Üretilen bant aynı, markalar farklı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mbgürhan View Post
                              Bizim araçlar için kesinlikle en büyük tavsiyem Conti SportContact 5 olur.

Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 'ten kaçın. Bedava olsa takmayın. İnanılmaz berbat.
                              Şu an aracımdaki lastikler.. Neden inanılmaz berbat?
                              10 bin km.yi devirdim lastiklerle. Çok memnunum..
                              @Murat
                              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mbgürhan View Post

Bende bir ara araştırdım. Vardığım kanı şu yönde olmuştu. Yanlışsa düzeltiniz.

Barum vs lastikler Conti'nin veyahut Michelin'in üretildiği fabrikalarda üretiliyor.

Fakat bu şu demek değil.

Aynı malzeme kullanılmıyor. Barum kendi hamurunu istediği kanalları endeksleri yaparken hiç alakasız bir şekilde Conti de kendi malzemesini üretiyor. Üretilen bant aynı, markalar farklı.

Ben de öyle biliyorum hocam, bir miktar "know-how" aktarımı olsa da; farklı kalitede ve teknolojide ürünler üretiliyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X