Merhaba arkadaşlar, aracımın ilk lastik değişiminin geldiğini düşünüyorum 39.hafta 2013 üretim Bridgestone Potenza 245-45-18 96w re050a lastik var ve 44.000 km ye geldi. Lastikçim bana şuan kampanyada olan Turanza T001 tavsiyesinde bulundu . yakın zamanda lastik değiştiren veya araştırıp fikir verebilecek olan varmı? Teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lastik değişimi tavsiyesi
Collapse
X
-
Lastik alırken Lütfen Etiket Değerlerini kontrol edin ihtiyacınızı ne kadar karşılıyor ne kadar karşılamıyor oradan görüp kesenize uyanı alın
Üretici sayfasındaki detaylı anlatımı mutlaka okuyun
örnek
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
- Beğenmeler 1
Yorum
-
5 ay önce aracım 32000 km deyken continental sport contact 5 aldım. O kadar memnunum ki keşke aracı aldığım gün potenzaları söktürüp bu lastikleri taktırsaymışım.
2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi
Yorum
-
Arkadaşlar hazır konusu açılmışken ben de lastikler ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum cevap verirseniz sevinirim. 2012 model 1.4 insigniamızda yazlık 225/55/R17 Michelin lastikler mevcut. Üretim tarihi 31/13 Araç 50.000 km'de. Bu km'nin yaklaşık 15.000'i kış lastikleri ile yapıldı. Şimdi sormak istediklerim ise yaz lastiklerinin ömrü kaç yıl/km'dir? Bir de kış lastiklerimiz de Petlas 225/55/R17 üç kış gördü. Acaba Kış lastiklerinin ömrü ne kadardır?
Yorum
-
Binekler de sürekli kullanılmak şartı ile genel kanı 50.000 km de değişimi gerektiğini söylenir
Bunun geçerli olması için lastiğin normal bir kullanım olarak düşünülür
Sürekli sert fren yapan yada sürekli yanlayan sürekli el freni çekilen lastiklerin ömrü daha çabuk biter.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
merhaba arkadaşlar.
potenza re050 ecopia 245 45 r18 96w, bu lastiği hiç sevemedim sert, sesli, tedirgin edici frenlemesi. aldığım günden beri bir antipatim var (bu arada 36000km de) , kış lastiklerimi taktım (nokian WRD4) kafam rahatladı çok sessiz lastikti çünkü. Kış lastiklerini çıkardıktan sonra bu potenzayı taktım, takmaz olaydım uğul uğul ses olur mu, çok sesli ve frenlemesi beni tedirgin ediyor, sanki tutmuyormuş gibi.
Neyse sadete geleim bana 350-450 bandında, sessiz (68-69db) konforlu emniyetli bir lastik önerir misiniz.
Daha önceki tüm lastiklerim Continental idi. ancak bu sene tamamen duygusal sebeplerden yüksek fiyatlı lastik alamayacağım gibi. kurtulayım istiyorum şundan.
iyi akşamlarSon düzenleme: afyigit; 28.04.2017, 22:19.Saygılar.
2010 Astra Classic III 1.6lt 115hp Esentia
2014 İnsignia 1.4 140hp Edition Elegance Still Paket
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: afyigit View Postmerhaba arkadaşlar.
potenza re050 ecopia 245 45 r18 96w, bu lastiği hiç sevemedim sert, sesli, tedirgin edici frenlemesi. aldığım günden beri bir antipatim var (bu arada 36000km de) , kış lastiklerimi taktım (nokian WRD4) kafam rahatladı çok sessiz lastikti çünkü. Kış lastiklerini çıkardıktan sonra bu potenzayı taktım, takmaz olaydım uğul uğul ses olur mu, çok sesli ve frenlemesi beni tedirgin ediyor, sanki tutmuyormuş gibi.
Neyse sadete geleim bana 350-450 bandında, sessiz (68-69db) konforlu emniyetli bir lastik önerir misiniz.
Daha önceki tüm lastiklerim Continental idi. ancak bu sene tamamen duygusal sebeplerden yüksek fiyatlı lastik alamayacağım gibi. kurtulayım istiyorum şundan.
iyi akşamlar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: insgna44 View PostBende araştırıyorum bu aralar.. en mantıklı lastik türkiye şartlarına ve yollarına uygun continental.. fiyat için evet yüksek forumda genelde arkadaşlar kumho ku39 için iyi diyorlar.. f/p lastik diyenler çok denenebilir bir araştırın karşılaştırın derim..
bu hafta sırf bu konuyu araştırdım. Sanırım yarın dunlop bayisine gidip 4 adet Sport FM800 alacağım. Astrada çap küçük olduğu için fiyatlar makuldu ama şimdi 18" olunca hesaplar değişti. Zaten kış lastiğim de var, alacağım lastik de beni en az 4 yaz götürür 650-700 lira vermeye gerek yok diye düşünüyorum. KU39 u da araştırdım. Galiba etiket değerleri FM 800 ün daha iyi gibi geldi.
Bir de Falken Ziex 914 diye bir lastik var ikisinin arasında çok gittim geldim. Kararım Dunlop FM800 olacak. Aslına bakarsanız Falken in FK510 diye bir lastiği varmış avrupada Türkiyede yok maalesef fabrikasına sordurdum, tam bir f/p lastiği olduğunu belirtiyorlar.
Yarın Allah nasip ederse takıp fikirlerimi yazarım. Daha önce de yazdığım gibi eski bir continental kullanıcısı olarak inşallah FM800 continental i aratmaz.
FM 800 için 390 tl/ adet fiyat aldım, 366 tl/adet internette var ama sök tak balans yaklaşık yine aynı fiyata gelecek gibi. Biraz daha pazarlık yaparsam 380 gibi (pazarlık sünnet) alacağım lastikleri.
bu arada sizin fikirleriniz nedir acaba dunlop FM 800 için?
saygılarSaygılar.
Yorum
-
arkadaşlar merhaba,
daha önce bahsettiğim lastikleri almaktan vazgeçmiştim mali olarak. lastikleri bir yaz daha kullandıktan sonra Ocak ayının sonuna doğru pirelli 245 45 r18 100W pz4 son seri desen lastikleri aldım ( https://www.pirelli.com/tyres/tr-tr/...zero#/overview )
Yanlış hatırlamıyorsam yakıt B sınıfı Islak yol tutuş A , ses seviyesi ise 70db idi. Bugün arabaya taktım. Daha önce jant korumalı lastik kullanmadığım için görüntü itibariyle biraz tuhaf geldi ama sessizliği ve konforu bakımından çok hoşuma gitti. Fren konusunda daha çok yeni olduğundan yorum yapamayacağım. Biraz geçtikten sonra onun hakkında da yorum yazarım.
Bu lastiği, tyre rewiev in tam da ebadında yapılan teste istinaden aldım. ayrıca Pirelli nin sitesinden de özellikle baktım, en son seri lastik. Hem puan anlamında hem de premium araçlarda OEM kullanımından dolayı içime sindi. Bu arada testi görmek isterseniz aşağıdaki linkte ulaşabilirsiniz.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm
İzmitte bu lastikten bulamadım,olanlar da önceki desenlerdendi. En son İstanbul'da buldum o da Doğuş otodan getirtmiş, bize nasip oldu.
önceki lastiklerimin tamamı Conti idi. Pirelliye geçmek biraz zor oldu ama fiyat/performans hesabıma göre en iyisi buydu (Michelin PS4 1 numara ama fiyatıda bir numara )
Bu arada 550 tl den aldım tanesini. 4 üne 2150tl verdim. İzmitte p zero nun önceki desenlerine 680 demişlerdi. conti cs5 ler 750-800 arasındaydı. Michelin i hiç sormayın zaten
herkese iyi akşamlar.
saygılar
Son düzenleme: afyigit; 25.03.2018, 18:44.Saygılar.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: M.Aydın View PostArkadaşlar bu 96W ile 100W arasında bir fark var mı? Bende lastik değiştirmeyi düşünüyorum arabayıda alalı 2 ay kadar oldu 3 yıl kadar kullanacağımı düşünüyorum almışken kaliteli ve sessiz bir lastik almayı düşünüyorum.
teşekkürler
34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum