Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç hangi durumda daha kısa mesafede durur

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Fren + Debriyaj olduğunu düşünüyorum
    kdristnbl yorumunu merak ediyorum abi :

Yorum

Rae kardesım kadır abın yorum yapamaz daha foruma gırmeyı beceremıyor haha

ORJİNAL F10 MSPORT

Yorum

Panik anında frenlerken vites küçültmeyi kimse kolay kolay yapamaz, fren+debriyaj yapar yada araç stop etmeye yakın debriyaja basar (yada basamaz )
        O anda vites küçültebiliyorsa zaten paniklememiştir
        şaka bir yana, otomatik viteste frenlerken N'ye almanın hiçbir mantığını görmüyorum, zira sert frende araba zaten kendisi boşa geçiyor, normal frende de yerine göre kendiliğinden vites küçülterek yavaşlıyor (sanırım yokuş aşağı bunu daha belirgin yapıyor)

Vectra-Insignia'da normal frenleme deneyimim şöyle; Vectra eski nesil otomatik şanzumanı gazı bırakır bırakmaz boşa düşüyor ve sürekli boşta frenliyordum. Insignia ise belli hızlarda vites küçülterek frenleme yaptırıyor, bana Vectra sürekli ileriye gitme hissiyatı verirken Insignia daha çabuk yavaşlama sağlıyor gibi hissettiriyordu.

Yeni nesil, son model otomatik vites arabayla frenlerken vitesi N'ye almak bence saçmalık kdristnbl
        InsigniaTEAM

Yorum

1- Frene sonuna kadar bastığınızda tekerlekler ABS sayesinde kilitlenme ile kilitlenmeme arasındaki tur sayısında döner.
          2- Bu sebeple debrijaya basılmazsa fren esnasında motor devri aniden ve çok fazla düşebileceği için motor stop edebilir.
          3- Panik frende yalnızca frene bastığımızda motor kompresyonundan daha hızlı duracağımız halde motorun döndürme kuvveti fren mesafesini uzatacaktır. Fizikteki bileşke kuvvetler konusundan yardım alınabilir.
          4- Panik fren her zaman için debriyaj+fren olarak yapılmalıdır.
          5- Buz üstünde denediğimde aracım ile panik olmasına gerek olmadan düşük hızda frene basıp dururken aracım viteste olduğunda arka tekerler kilitleniyor ama ön tekerde döndürme kuvveti olduğu için ön tekerler kilitlenmiyor. Aracımı gidekren N'ye alıp fren yaparsam ön tekerlekler de kilitlenme eğilime giriyor çünkü motordan gelen döndürme kuvveti yok.
          6- Sokak arasından çıkarken panik fren yaptığımda arka tekerin kilitlendiğini duydum. Bu da 5. maddedeki döndürme kuvvetinin ön tekere uygulanan fren kuvvetini motorun döndürme kuvvetinin düşürmesinden dolayı olduğu aşikar.
          1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
          2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
          3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
          4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
          5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
          6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Arkadaşlar merhaba,

5-6 sene evvel Demirbükey Akademi den ileri sürücülük teknikleri dersi alma imkanım oldu, Demir Abi'nin akademisi der ki: ABS sistemi olan araçlarda her şarttaki panik frenlerde fren ve debriyaja aynı anda ve çok kuvvtli bir şekilde basılır. Önde sağ sol manevralar ile kaçılacak bir yer varsa araç o yöne sevk edilir.

Yorum

Fren+debriyaj olmalı birde frene ayağımızı çakarak basmalıyız daha önce vectrada kırmızı ışikta duramayıp öndeki araca bindirmistik abs devreye cok gec girdi ustaların dediğine göre fren pedalına adeta tekme atar gibi ayağımızı çakarak basmalıymışız.

Yorum

fren + debriyaj yaparım.. panik anında motor freni vites küçültme falan anlık olduğu için zor.. ilk olarak fren sonra debriyaj + fren de yapmak zor olur..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

bız hala duz vıtes araba uzerınden konusuyoruz bunun yapaan arkadasımız otomatık araba kullanıyor

tamam duz vıtes arabada bastın debrıyaj ve frene otomatıkte bosa almakmı mantıklı veya panık halınde ne yapacaksınız

ORJİNAL F10 MSPORT

Yorum

@Erhktn ne cagri nın dediğine göre yeni nesil otomatik araçlar panik olarak frene basınca otomatik olarak boşa alıyormuş

Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
                    Panik anında frenlerken vites küçültmeyi kimse kolay kolay yapamaz, fren+debriyaj yapar yada araç stop etmeye yakın debriyaja basar (yada basamaz )
                    O anda vites küçültebiliyorsa zaten paniklememiştir
                    şaka bir yana, otomatik viteste frenlerken N'ye almanın hiçbir mantığını görmüyorum, zira sert frende araba zaten kendisi boşa geçiyor, normal frende de yerine göre kendiliğinden vites küçülterek yavaşlıyor (sanırım yokuş aşağı bunu daha belirgin yapıyor)

Vectra-Insignia'da normal frenleme deneyimim şöyle; Vectra eski nesil otomatik şanzumanı gazı bırakır bırakmaz boşa düşüyor ve sürekli boşta frenliyordum. Insignia ise belli hızlarda vites küçülterek frenleme yaptırıyor, bana Vectra sürekli ileriye gitme hissiyatı verirken Insignia daha çabuk yavaşlama sağlıyor gibi hissettiriyordu.

Yeni nesil, son model otomatik vites arabayla frenlerken vitesi N'ye almak bence saçmalık kdristnbl
                    Son düzenleme: FacomX; 25.02.2017, 12:39.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

yıllardır ani frenlerde debriyajı kullanmadım. Bastığımda hep araç daha fazla ivmelenir ve kontrolden düşer algısı oluştu. Panik halinde bu algıyı nasıl aşarım bilemedim.
                      "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Ömrüm geçti kolay kolay debriyaj + fren yaptığımı hatırlamam.. 100 km hızla bile olsan, değil 6, 8. Viteste bile araç kendini otomatik yavaşlatıyo... ekstra aracı boşa alıpta hızlandırmak mantıksız bence.. kendi fikrim kaldıki fren testlerinde doğrudan frene basılıyo diye biliyorum.. hem şöyle bi kuramda var debriyaj aracı hafifletir buda bi dezavantaj.. vitesteyken asfalta yapışık olan araç boştayken daha bi havalanıyo buda asfaltla bağlantıyo az biraz koparıyor ister istemez..
                        Bu durumu yaşayan şahıs ne şartlarda yaşamış onuda bilmek lazım aslında.. normalde biz 1.6 T lerde 200 km hıza kdr genelde agresif kullanımda 4. Vitesteyiz.. ani durumda vitesi öne iteklemek zor bişey değil.. tabiki yaşamışlık tecrübe soğuk kanlılık önemli..
                        farzedelim altıncı vites: en azından sol arkaya doğru hafif eğimli doğrudan çekiş 4 e düşürür buda zor değil yapılabilir..
                        velhasıl kelam tüm işlevleri geçelim, doğrudan firen her zmn iyi ve güvenli ve avantajlıdır..
                        Yukarda Kadir ustaya epey bi rağbet olmuş umarım o aydınlatacaktır bizi

Yorum

Mantığım kabul etmese de kaynaklar debriyaj + fren kombinasyonu daha iyi diyor...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS View Post
                            Mantığım kabul etmese de kaynaklar debriyaj + fren kombinasyonu daha iyi diyor...
                            Doğruyu inanmayarakta olsa söyledğin için teşekkürler OGOKTAS

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

100 km hızla yokuş aşağı inerken sağlam bir yolda deneme yaptım ve sadece frene basarak yavaşladım. Araç 5.vitesteydi. Durmaya yakın araç stop etti..debriyajsız freni ben almayayım..
                              @Murat
                              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post

Doğruyu inanmayarakta olsa söyledğin için teşekkürler OGOKTAS
                                Eyvallah FacomX abi, bakalım bu akşam yeni tartışma gündemimiz ne olacak...

Yorum

İşleniyor...
                                X