Ynt: İvedi Cevap Bekliyorum ! Orjinal Xenon Far ve Seti için Fiyat Portföyü
Orjinal yazı sahibi: trabzon61
Bu arada konudan uzaklaşmadan isteyenleri balirlemek için isim yazıyorum.Alamaları zorunlu değil niyeti olanlar yazsın. Sonuna kadar uğraşacağım bu işle ilgili.......
1- Muhammed
2- Kadir kardeşim
3- Sedat kardeşim
4- Ender hemşehrim
Bu arada kimse yanlış anlamasın kendimi yazmyorum çünkü ben kendi xenon beynimi ve D2s ampulu kullanmaya çalışıyorum. Yani beyin kısımı ve ampulu farklı olacak.....
Benim niyetim var 3000,- geçmeden yaptırmak istiyorum.
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant Şimdi F30 Modernline Sunroof
Volkanım fabrikasyon testlerin kaçta kaçını yapabildin be adamım. Adamlar açılama, parça kalınlığı ,esneme mesafesi direnci gibi konularda günlerce aylarca uğraşacak ve bunu bir arac koyacak ve biz de afaki bilgilerle onu yaparsam daha şöyle olur diyerek kendimizce mühendis olacağız. vallahi ben arabadan anlarım ama bu kadar da abartmam. Yani yay taktım ağırlık merkezi 2.5 cm indi ben de o zaman sorarım seni amortisör sertlğin ve esnemen değişmeden yoldaki duruma göre amortisör ayarı yapamıyorken nasıl olur da ağırlık merkezin 2.5 cm azalır. Bu araçlar dururken ölçülendir .Hareket halinde iken ağırlık merkezi ölçümü veya kuvvetlere verilen cevaplar seni dediğin gibi olmaz Volkanım. Yani daha çok çalışman lazım aracını SPORT yapabilmen için... hiho hiho hiho hiho hiho muhaha muhaha muhaha muhaha
Aynen ya Serdar kardeşim hem bilgleniyoruz hem atışıyoruz hem eğleniyoruz. Yanlız Volkan hep ben yokken yazıp konuyu soğutup kaçıyor muhaha muhaha muhaha muhaha muhaha
Bu arada teknik olarak yazdıklarım doğru değil mi arkadaşlar???? Yok araç duruken 2.5 cm aşagğıda imiş. kardeşim aracın duruşu değil yoldaki hali önemli....
Bende bu far olayı ile çok ilgiliyim.
Sahibinden.com daki 800 tl lik çıkma xenon far ilanını da görmüştüm. Acaba mı demiştim hatta. Kafamda o farları alırız, 200 de işçilik veririz birde bizim çıkan farları üste veririz 1.000 TL ye hallederiz gibi denklemler belirmişti ama bu kadar kolay olmayacak sanırım.
Açıkçası 1.500-2.000 TL gibi rakamlar sözkonusu olsa hemen "Evet" derim. Kapora dahi yollarım. Ama 3.000 deyince biraz fazla geldi sanki. (Daha yan aynalara sinyal, çiftli egzoz, folyo kaplama, yüzgeçli anten de yaptırma masraflarım olacak.) AFL beklentim yok, olmayacak ta(muhtemel aşırı yüksek masrafı sebebi ile), tek derdim 1e1 "Cosmo" lardaki farın aynısı olsun, uzun-kısa Xenon çalışsın, gündüz ledleri yansın.
Bu arada Omer kardesim gibi bazi arabadan anlayan genc arkadaslarim daha arabaya binip birkac hareketi gordukten sonra bile abi bu araba cok farkliymis demeyi biliyor....bunlari da soyleyeyim
eyvallah abi, çok sağol övgün için yani evet benim aracım standart cosmo salınım çok fazla oluyor, hele arkada oturunca bizim araç biraz daha konfor odaklı olduğunu hissediyorum. kesinlikle standart cosmodan çok farklı... flexride'lı bir cosmoya binmedim, hele flexride ve yaylı olan bir cosmoya hiç binmedim o yüzden hiç yorum yapamam... ama en son kullandığım spor araç mazda rx-8'di ve insignia sportun da kullanımının buna yakın olduğunu hissettim insignia da değil de sanki bir spor otomobilin içinde gibiydim , hele bir de chip ve booster yardımı ile Utku abinin aracı 6 viteste neredeyse bizim 4. vites gibi hızlanıyordu diyebilirim
arkadaşlar bu ürün hakkında ne düşünüyor sunuz? crome olan fena değil gibi ne dersiniz. hem H7 ile çalışıyor. tak kullan. bizim arabalarada uyar. regalle aynı kasa. gümrük işlemlerini istanbuldan takip edecek birilerini de buldu mu iyi olur.
Güzel görünebilir de ne agarnti var ne birşey. geldi sorun çıktı elinde kaldı. ayrıca Orjinal en güzeli bence. Ben karaımı verdim kesinlikle orjinali yaptırıyorum...
Volkanım fabrikasyon testlerin kaçta kaçını yapabildin be adamım. Adamlar açılama, parça kalınlığı ,esneme mesafesi direnci gibi konularda günlerce aylarca uğraşacak ve bunu bir arac koyacak ve biz de afaki bilgilerle onu yaparsam daha şöyle olur diyerek kendimizce mühendis olacağız. vallahi ben arabadan anlarım ama bu kadar da abartmam. Yani yay taktım ağırlık merkezi 2.5 cm indi ben de o zaman sorarım seni amortisör sertlğin ve esnemen değişmeden yoldaki duruma göre amortisör ayarı yapamıyorken nasıl olur da ağırlık merkezin 2.5 cm azalır. Bu araçlar dururken ölçülendir .Hareket halinde iken ağırlık merkezi ölçümü veya kuvvetlere verilen cevaplar seni dediğin gibi olmaz Volkanım. Yani daha çok çalışman lazım aracını SPORT yapabilmen için... hiho hiho hiho hiho hiho muhaha muhaha muhaha muhaha
o kadar yazdım anlattım ama sen yazmış olmak için yazıyorsun onu anladım, yada anlıyamıyorsun bir daha anlatayım belki anlarsın aracın yaylarını daha sert daha kısa olanıyla değiştirirsen değiştirdiğin yay kaç cm kısaysa okadar daha yer yakın ağırlık merkezinde o kadar aşağıda olur üçbuçuksa üçbuçuk beş santimse beş santim buraya kadar anlatabildimmi..sonra yayı kısalttınmı neolur amortisörün çalışması aralığıda kısalır daha sert ve spor amortisör gibi olur bunuda anladıysan 3 e geçiyorum ön tarafın alçalması amortisörlerin sertleşmesi, direksiyona yük bindirir bu direksiyonun sertleşmesine ağırlaşmasına yol açar ama, direksiyonuda daha net direkt
çalışmasını sağlar ... bukadarını anlıyabildiysen spor yaylarla aracımız ne oluyormuuş daha iyi yol tutuyormuuş sport la arasında bi fark olmuyormuş dimi kardeşim yani aracımız sport olunca ferrari gibi yol tutmuyor cosmodan birazdaha fazla yol tutuyor onuda spor yaylarla dengeliyoruz inşallah anlatilmişimdir utkucum ANLAMAK İSTEMESENDE
1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler
Neyse Volkanım muhabbei daha fazla teknik bilgiye çevirmeyeceğim ancak şunu söyleyebilirim araba işi o kadar kolay değil. Eğer o kadar kolay olsaydı seni hemen GM e baş muhendis olarak atarlardı kardeşim. Ha bu arada ben hala iddaa ediyorum hiçbir cosmo SPORT parçları birebir takılmaz ise SPORT olamaz. Bunu unutma Volkanım....... muhaha muhaha muhaha muhaha muhaha muhaha
Yorum