Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kaza sonrası aklıma gelenler

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Kaza sonrası aklıma gelenler

GUNCELDIR..

Gecen gun Bursada grubumuzdan bir arkadasin karistigi kazada arkadan carpan arabada bulunan yolculardan biri 20-30 km bir suratte bile arabanin camina kemeri takili olmadigi icin basini vurmak suretiyle yaralanmistir. Bu kemer olayi cok az suratlarda bile bizleri korudugunu bilmenizi isterim. Lutfen biraz daha dikkat..
    Almanyada bindigim bir takside arkada oturmama ragmen sofor kemerimi takma konusunda beni uyarmisti.
    Aklima gelen bir olaydan da kisaca bahsetmek istiyorum. Bir arkadasimin Annesi babasi ve kardesi izmirde bir kaza yapmisti. Baba ve ogul onde emniyet kemeri takili oldugu icin kazadan ufak siyriklarla kurtulmuslardi, fakat anne kemeri takili olmadigi icin arka tarafta carpmanin siddetiyle kafasini aracin camina vurup kirmis ve kafasinin camdan cikmasiyla bariyerlere surtunup feci sekilde can vermistir.
    Sadece siz degil, aracinizdaki sevdiklerinizin de bu gibi aci olaylarla maruz kalmamalari icin hem sizin hemde sevdiklerinizin bu konuda tedbirli olmasi gerektigini dusunuyorum.

Yorum

Yapılan istatislikler; Trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerin ve kafa travmalarına bağlı felç gibi ağır hasarlı hastalıkların araç içinde alınan darbeler sonucu meydana geldiğini göstermiştir. İşte bu darbelerden bizi koruyan en önemli şey emniyet kemeridir.

Yıllarca doğuda görev yaptığım bir abim kemer takmadığı için 1 yıla yakındır bitkisel hayatta. Kaza sonrası yüzünde çiziği bile olmamasına rağmen cama çarpan kafasından aldığı darbe sonucu kafa kemikleri kırıldı ve felç.

Sağlık olmadıktan sonra insigniam olsa ne yazar.......

Yorum

Şafak bey bilgilendirme için teşekkürler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
          çok doğru abi, kesinlikle, kaza anında insan ışık görmüş tavşan gibi kalıyor! kesinlikle ve kesinlikle emniyet kemeri şart, ben taktığım zaman kendimi o kadar güvende hissediyorum ki...
          haklısın ömer o ışığı bende gördüm adı airbag di ve baya iyi vuruyo adama kemerim olsa o kadar sert olmazdı belkide

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
            Slm! Nedir bu son zamanlardaki kaza haberleri en son kardeşim dün akşam kaza yaptı,! Kontrolsüz kavşağa çıkıyor sağından çok hızlı gelen minibüs şiddetli şekilde sağında vuruyor. Çarpmanın etkisiyle araba ters tarafa savruluyor. Kardesimin tarafındaki cam tuz buz olmuş , kafasıyla çarpmış . Sağ kapı gidik değişecek. İşin ters yani minibüs şöförü alkollü çıkmış . Ve de hiç frene basmamış. Polisler aracın çarpma esnasindaki hızının yaklaşık 70-80km/saat olduğunu soylemisler
            Allah 'tan emniyet kemeri takılı imiş . Buna rağmen kafası cama çarpıp kırmış. Allah korusun.!
            çok geçmiş olsun buna şükür önemli bişeyi yok gibi bu arada bi kara buluttur geziyor son 1 haftada 4. kaza haberi hadi hayırlısı

Yorum

Safak hocam,

Bu arada cok gecmis olsun. Allah seni bizlere ve sevdiklerine bagisladi. Allah bir daha boyle kazalar yasatmasin..

Yorum

haklısın şafak abi bende 100km hızla kaza yaptım gram canım acımadı gram sarsılmadım kemerım takılıydı + airbag açıldı yanımdakı arkadasımın kemerı takılı degildi ama airbag acıldı buna ragmen çok fazla sarsıldı şehir içi felan farketmiyor takmak lazım kemeri her daim
                Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır.
                GIBBON

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Şafak bey bilgilendirme için teşekkürler
                  ne demek Fatih bey bu yazılanlardan bir kişi bile bir ders çıkarıp ,aparatı atsa beni mutlu eder.

Yorum

Şafak abi bende kaza yaptığımda kemerim takılıydı ama kaza sonrasında senin düşündüklerinle benimkiler farklıymış)
                    F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                      Şafak abi bende kaza yaptığımda kemerim takılıydı ama kaza sonrasında senin düşündüklerinle benimkiler farklıymış)
                      Gökhan çok güldüm ona ya alem adamsın.bende senin gibi düşündüm ama iki üç gün sonra .Model mi yükseltsem diye falan

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dawn1974
                        Gökhan çok güldüm ona ya alem adamsın.bende senin gibi düşündüm ama iki üç gün sonra .Model mi yükseltsem diye falan
                        ben arabadan iner inmez düşünmüştüm ama kız arkadaşıma ya da bana bişey olsa sanırım düşünemezdim:S ya da bana pekte belli olmaz düşünedebilirdim
                        F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dawn1974
                          ben arabadan iner inmez düşünmüştüm ama kız arkadaşıma ya da bana bişey olsa sanırım düşünemezdim:S ya da bana pekte belli olmaz düşünedebilirdim
                          Sana birşey olmasında arabanın her yerine afl takalım koçum.Stopları da afl yapalım

Yorum

stopları afl yapmakta yüzyılın fikri oldu sanki)
                            F30 Sport+

Yorum

Brn en yakın mesafede dahi emniyet kemeri takıyorum, o olmadan çıpalkmışım gibi geliyor

Yorum

Ben aparatları hala arabada tutuyordum, arada bir kullanıyordum.. şimdi alıp yamultup çöpe attım..
                                *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

İşleniyor...