Arkadaşlar aracı aksam park ettiğinizde size bir süre eşlik eden kısa far aydınlatması nasıl aktif oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Refakatcı aydınlatması
Collapse
X
-
Ynt: Refakatcı aydınlatması
Orjinal yazı sahibi: gokhanbArkadaşlar aracı aksam park ettiğinizde size bir süre eşlik eden kısa far aydınlatması nasıl aktif oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim...
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Yalnız şöyle bir durum var bu özelliği aktif ettikten sonra kendisi otomatik olarak aktif olmuyor.Aktif olması da şu şekilde.Aracınızı durdurup anahtarı kontaktan çıkarttıktan sonra sonra şöför kapınızı açıyorsunuz ve 1 kez sinyal kolunu(sol kolu) kendinize çekip bırakıyorsunuz.Bu sayede aktif oluyor ve aracı kilitledikten 30sn sonra sönüyor.Sanırım bunun süresi config. ayarlarında vardı eğer yok ise 2 kez çektiğinizde daha uzun süre yanmakta diye hatırlıyorum.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
-
Bu Aksam menuden 60 saniyeyi sectim ve okeyledikten sonra aracı kapattım ama farlar söndü. kontağı cıkarttığızda onde yanan ledlerde söndü. Bir de bu sinyal kolunu kullanıp deneyeceğim yardım için teşekkür ederim.......2011 2.0 cdti cosmo dvd navi800
Yorum
-
Cosmonmu var derdin var arkadas. Editimize direk yaniyo. Sinyal kolu falan ugrasmiyosun2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)
Yorum
-
Alakasız 1-2 araçla ilgili benim de sorum var. Yeni konu açmadan burda sorayım bari. Aslında aracı teslim alırken anlattılar bunları ama o sırada sağa sola bakmaktan yarısı akıldan uçup gitti tabi
1- Dijital el frenini ilk kontak açıldıktan sonra tekrar basıp indirmeye gerek yok değil mi, gaza dokununca otomatik olarak kendi indiriyor?
2- Hill Holder tam nasıl çalışıyor. Mesela bayırda durduk. 1 ayak debriyaj 1 ayak frende, araba viteste. Kalkışta ayağı debriyajdan kaldırırken gaza basarkenki süeçte mi 3sn gibi aktif oluyor?
Peki diyelim arabayı boşa aldık, sadece ayak frende. Daha sonra yine debriyaj+ vitesi 1 e taktık. Aynı şekilde aktif oluyor mu sistem?
Yok deneme yapıcam ama bayır yok civarımda, otoparktan çıkarken denesem olmaz, çıkış kıvrımlı sakat olurOpel Insignia 1.4 140HP Edition Elegance - 2012
VW Touareg 3.0 V6 TDI Bluemotion - 2013
Yorum
-
1. El freni araba hareket edince iniyor, ama yinede kendiniz indireseniz daha iyi olur, kısa bir sürede olsa tutuyor arabayı, buda balataların zorlanmasına neden olur.
2. Araç vitesteyken çalışıyor, 3 değil 4 saniye diye biliyorum süresini. Ayağı frenden kaldırdıktan sonra süre başlıyor. zaten vitesteyken mecburen debriyaja basıldığı için onunla bi alakası yok. Boşta iken frenden ayak çekilince araba hemen kayar.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Nuclearcodes1. El freni araba hareket edince iniyor, ama yinede kendiniz indireseniz daha iyi olur, kısa bir sürede olsa tutuyor arabayı, buda balataların zorlanmasına neden olur.
2. Araç vitesteyken çalışıyor, 3 değil 4 saniye diye biliyorum süresini. Ayağı frenden kaldırdıktan sonra süre başlıyor. zaten vitesteyken mecburen debriyaja basıldığı için onunla bi alakası yok. Boşta iken frenden ayak çekilince araba hemen kayar.
1-Bazen ilk denemem de inmiyor gibi el freni, o sinir etti 1-2 kez. Bu arada el freni 2 kez çekili olsa dahi aynı şekilde değil mi?
2-Ayak frenden kalkınca süre başlıyor orası ok.
Boşta mevzusuyla ilgili tam sormak istediğim. Arabayla bayırda giderken durduk. Vitesi boşa aldık. Start-stop da devreye girdi haliyle. Kalkış için tekrar aracı vitese aldık. Yine hill holder aktif olacak değilmi? Zira bayırdayken araç boşta ve ayak frendeydi. Sonra kalkış için ayağı frenden çekince yine 4 sn. lik süremiz aktif değil mi?
Opel Insignia 1.4 140HP Edition Elegance - 2012
VW Touareg 3.0 V6 TDI Bluemotion - 2013
Yorum
-
El freni size inmiyor gibi gelmiştir çünkü araç biraz tutmak istiyor sonuçta gerçekten kalkış yaptığınızı anlamak zorunda.Biraz zorlayınca bırakıyor kendini.Bunu sisteme bir zararı yok ancak yukarıda da dediği gibi debriyajınızı gereksiz zorlamanıza neden olabilir.Ben pek kullanmıyorum bu yüzden.Zaten belli ki bu da unutulma durumuna karşı tedbir olsun diye konmuş birşey.
İkinci olarak yokuş esnasında her seferinde devreye giriyor.Yalnız 1. kural tam durmuş olmanız gerekmekte 2. olarak da önce ayağınızı frenden çekmiş olmanız gerekmekte.Yalnız az eğimli yerlerde çalışmadığını farkettim sanırım belirli bir eğim olması gerekli.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
Yorum