Duyuru

Collapse
No announcement yet.

editıon FlexRide Şasi Sistemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: editıon FlexRide Şasi Sistemi

Doğru yerde ve zamanda kullandığında çok işe yarıyor.Aslında test yapmaktan ziyade bir kez olsun kullandığınızda farkı anlıyorsunuz.Özellikle "sport" modda araç bariz derecede spor bir karaktere bürünüyor.Özellikle uzun yolda viraj alırken süspansiyonların sertleşmesi,direksiyonun hıza duyarlı olarak sertleşmesi,gaz pedalındaki tepkime süresindeki hissedilir kısalma bir aracı kullanmayı ancak bu kadar zevkli hale getiebilir.Şehir içinde ise daha seri araç kullanmanız gerektiğinde "makas" diye tabir ettiğimiz seri şerit değiştirmelerde görevini hakkıyla yerine getiriyor ve gaz tepikimesi kısalması ile aracın daha iyi hızlandığını hissediyorsunuz .İnanın bu "sport" düğmesi bağımlılık yapıyor Bir kere göstergenin kırmızıya dönmesi zaten hemen sizi havaya sokuyor.Tour modunu da ben oldukça kullanıyorum yani süspansiyonlar daha yumuşak oluyor ve eğer ki ağır ağır gitmek ve özellikle ailenizle birlikte biraz daha konforlu yol almak isterseniz güzel oluyor.

Flexride yalnızca siz istediğinizde devreye giren birşey de değil.Sürekli sensörler aracılığı ile hem yolu hem de sizin anlık kullanım karakterinizi takip ederek bazen istem dışı da spor karakterine bürünebiliyor.Aslında sadece görüntüde ki iki düğme fazlalığından ibaret bir sistem değil...Oldukça faydalı ve yerinde kullanılırsa sürüş zevkinizi artırırken size daha fazla güvenlik de sağlıyor.

Kısacası böyle birşey...Yaşanası bir özellik.Ama bu araç öyle birşey ki zaten mükemmel.Bunun yanında çeşitli donanımlar ile bu seviye daha üste çıkıyor.Flexride,navi,infiniti ses ve diğerleri... her biri kendine göre çok önemli donanımlar ama aracınız da yoksa bile zaten araçlarımız sınıfına göre fazlasıyla dolu.Allah kazsız belasız kullanmayı nasip etsin...
    2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Yani testten kastım, Flex'li ve Flex'siz iki Insignia, bir parkurda turlasalar, tur zamanları arasındaki fark ne olur? Diğer etkenleri biliyorum, hepsi keyif veren özellikler, ancak benim asıl merak ettiğim tam olarak FlexRide'ın efektif sonucu.
      '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
      '15 BMW 118i LCI

Yorum

Yani ben öyle aman aman çok farklı süreler olacağını düşünmüyorum.Sonuçta güçler aynı bu sistem sadece bu gücü biraz daha etkin kullanmaya yardımcı olabilir.Flexride bana kalırsa performansa katkısından ziyade daha çok sürücüye kattığı sürüş konforu ve hazdır.Sport modda biraz daha güven hissinden doğan daha agresif kullanma ve daha etkin viraj alma ile belki biraz fark oluşturulabilir ama bu bence öyle çok bir fark oluşturmaz.
        2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

tur süresi olarak çok fark olmaz ama kullanım karakteri olarak çok fark var özellikle yurtdışındaki OPC etkinliklerinde önce normal modda, ardından sport yada OPC modda kullandırarak arabaya olan etkisini gösteriyorlar.

Dahası, flexride ile elektrohidrolik servo direksiyon gelmesi bile başlı başına çok önemli, bu sistem şehirdışında yani yüksek hızda flexride modlarından bağımsız olarak direksiyonu sertleştiriyor. Tabi bu sistemi sadece flexride paketine eklemeleri büyük bir saçmalık, bu devirde D segmentinde olmazsa olmaz bir özellik.
          InsigniaTEAM

Yorum

Flexi videosunu çekmek çok zor ama şunu söyleyeyim yüksek hızlarda makas atmalarda virajlardaki apexi hiçkaçırmaması gibi durumlar mesala en son abant gezisine giderken 240 larda makas attım ve gittim beni takip eden arkadaş yapamadı en büyük sebebi flexli olmayan araçta savrulma olma ihtimali çok yüksek yine kısa mesafelerde trafikte hoplama zıplama yaparken flexi li araç daha rahat ve güvenli gidiyor

Hızda ise mini bir sprintbooster işlemi yapıyor

Özet olarak Flexi anlatılmaz yaşanır.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

1.4 insignia da direksiyon sistemi zaten farklı değilmi. bildiğim kadarıyla astra da kullanılan ve başarılı olan sistem var

Yorum

2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

evet fazla konu açıyorum ama otomobil dünyası ile ilgili konular . ilgisiz alakasız konular değil. keşke herkes forumda bu şekilde tartışşa.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deniz
                    evet fazla konu açıyorum ama otomobil dünyası ile ilgili konular . ilgisiz alakasız konular değil. keşke herkes forumda bu şekilde tartışşa.
                    O yönden sıkıntı yok, hem sürekli söylüyoruz bilgi paylaştıkça çoğalır diye, zaten üyelerimizinde büyük çoğunluğu paylaşım ruhuna sahip insanlar. Benim dikkatimi çeken çoğu kişinin mesaj sayısıyla açtığı konu oranı %1-%5 arası ama senin %20'lerde abi problem yok abi paylaşıma devam ama önemli olan daha önce konuşulmuş konulara da yeni konu açmak yerine eskisinden devam etmek daha düzenli olacaktır.
                    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                      Tabi bu sistemi sadece flexride paketine eklemeleri büyük bir saçmalık, bu devirde D segmentinde olmazsa olmaz bir özellik.
                      konuyu biraz hortlatacam ama gerçekten katılıyorum. direksiyon çok yumuşak ve yüksek hızlarda güvensizlik hissi uyandırıyor.
                      flexirid'ın sonradan takılamayacağını takılsa bile maliyetli olacağı yazılmıştı. acaba elektrohidrolik servo direksiyonun sonradan takılması mümkün mü

Yorum

Vallahi flexride sistemi bence insigniayi farkli kilan birkac ozellikten biri. Flexride sayesinde arabadan degisik zevkler alabiliyorsun. Yani aracin bir anda spor bir araba hissi verebiliyor. Direksiyon direktligi tamamen degisiyor. Benim icin olmazsa olmaz bir ozellik. Benim bildigim sadece direksiyon icin bile cok ugrasmak gerekecegi ve bunun yerine bir arac degisimi dusunmenin cok daha efektif olacagi. Cunku flexi sadece direksiyon degil esas susupansiyon sertliginde cok efektif.sprintboosterlaedal hassasiyeti sport moda geliyor. Yaklasik ayni etki olusuyor.

Yorum

İşleniyor...
                        X