Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben bu arabanin dilinden anlamiyormuyum :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Ben bu arabanin dilinden anlamiyormuyum

Yani aslinda soyle 15 lerde geziyordu ilk sifirlamamdan sonra o 30 km icinde sonraki sifirlamamda 19 lt ile basladi 30 kmde sonra adanaya gelene kadar 12.3 oldu acaba diyorum cok yavas kaldirip cok yavas hizlandigim icin olabilir mi ??

Yorum

Aracı devirsiz kullanmak tabiki önerilmez Yüksek viteste küçük devir araçta yağ eksiltmeye sebebiyet verir benzin tüketimini aşırı artırmaz bence gözden kaçan bir nokta var hadi hayırlısı bulacağız

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Cinar yine yapilamadi yine bugun iskenderuna insignia ile gidecegim İNŞAALLAH cikmadan once herseyi sifirlarim

Yorum

Anlık yakıt tüketimine bakarak gidin.. aynı hızı korumak için bazen ayağınızı çok az gazdan çekseniz bile araç aynı hızda gidiyor ama yakıt düşüyor... 19 litre mümkün değil hiçbir şekilde...

Astra 1.6 t ile şehir içi 10 litreyi hiçbir zaman geçmedi...
          F30 Sport+

Yorum

şehir içinde 35 km kadar gidince 19 lt ortalama çok ama çok normal hele 1. ve 2. vites çok kullanıldıysa, o viteslerde gaza dokunsanız bile anlık yakıt 30 küsurlarda gösteriyor, bakın üzerine basa basa diyorum 30-40 gösteriyor, 2. bir yanlış kullanım tarzı araç bin devir altında kaldığında araç hızlansın diye tork ve güç bandının çok dışında ve araba çok ağır olduğu için daha fazla gaz vermek gerekiyor bu da yine anlık yakıt tüketiminde 30 küsurları görmeye sebep oluyor, demem o ki Mehmet kardeşim, çok düşük devir kullanmak az yaktırmıyor, fakat yüksek devir kullanmak da az yaktırmaz, düşük vites de az yaktırmıyor, burda bir Arjantin çıkmazı var gibi , fakat aracı öyle güzel ayarlayacaksın ki, 2000 devirlerde vites atarsan, aşağı yukarı 1100-1200 gibi devirlere geliyor, bu da gidiş için iyi, fakat yokuş filan gelirse kesinlikle alt viteste kalması gerek, üst viteste daha çok gaz istiyor düşük devirde... devir filan da değil aslında aracın motor sesini dinlemek önemli, araç sana sesinden zaten değiştir vitesi der biraz devirli ve düşük viteslerde gidersen, eğer ortalamayı hemen öncesinde de sıfırlamışsan, göstergede 25 lt ortalama görmek işten bile değil...

Yorum

Maksimum tork 2200 dd de 1.6 turbo motorun. Aynı viteste mesela 1500 dd de mi daha az yakar 2200 de mi? 2200de daha az yakacaksa yavaş yavaş kullanmaya gerek yok. Captiva da 2000 dd maksimum tork mesela. 1900 de olsa bile vites yükseltmene izin vermiyor.
              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

1950 devirde veriyor kardeşim bizim aletler maks torkunu 5500'e kadar aynı tork devam ediyor... tam bu devirde vites yükseltmek ekonomik kullanım işte, ama diğer dediğim şeyi de unutma bak, motor sesi sana değiştir diyecek bir de zaten 90 km ve üzerinde, 6 viteste iken yaklaşık 2000 devir ve üzeri oluyor, mesela 90'la düz yolda anlık tüketim, 3-4 arası gösteriyor cc'de 115-120'de cc'de 6 lt civarı, daha yüksek hızlarda tabii giderek yükseliyor fakat şu da bir gerçek ki, bir yokuşa denk geldiğinde 140'la yokuşu çıkarsan 120 ile çıkmaktan daha az yakıyorsun, çünkü tam tork bandının ortalarında oluyor, ve çekiş çok iyi oluyor...

Yorum

19 lt yakması garip bir durum burda herkez insignia kullanıyor bu değeri uzun yolda göreni zannetmiyorum sonuta aracımız uçak kadar konforlu ama uçak gibi havada uçmuyor ..araba ilk kalkışta 1 le 2 arası 20lt üstünü görüyo ama uzun yolda zannetmiyorum aracınızda teknik bir sorun olabilir tabi bu benim görüşüm
                  ben kendi adıma söyleyeyim son ilimitlerde kullandığım zaman 13-14 arası şehir içi 12.4 ist. ankara izmir farklı olabilir belki

2015 leon fr

Yorum

Yiğit abi, zaten bu değerler ilk anlarda oluyor, sonra dediğin gibi sıkıştırsan bile dediğin değerler mevcut, bu değerleri bende ilk başlarda görüyorum sonra düzeliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                      1950 devirde veriyor kardeşim bizim aletler maks torkunu 5500'e kadar aynı tork devam ediyor... tam bu devirde vites yükseltmek ekonomik kullanım işte, ama diğer dediğim şeyi de unutma bak, motor sesi sana değiştir diyecek bir de zaten 90 km ve üzerinde, 6 viteste iken yaklaşık 2000 devir ve üzeri oluyor, mesela 90'la düz yolda anlık tüketim, 3-4 arası gösteriyor cc'de 115-120'de cc'de 6 lt civarı, daha yüksek hızlarda tabii giderek yükseliyor fakat şu da bir gerçek ki, bir yokuşa denk geldiğinde 140'la yokuşu çıkarsan 120 ile çıkmaktan daha az yakıyorsun, çünkü tam tork bandının ortalarında oluyor, ve çekiş çok iyi oluyor...
                      abi 1.6 turbo 2050 - 5500 max tork veriyormuş
                      1.4 turbo da 1850-4900 arasında. bir şeyi merak ediyorum. Şimdi 2050 devirde maks torku vermeye başlıyorsa, 2050 ye gelince vites atıp sonra tekrar devri 2050 ye kadar tırmandırtmak mı daha az yaktırır yoksa mesela 3000 de atıp 2000-3000 arası dolandırmak mı?
                      Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                      Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                      VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
                        Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                        abi 1.6 turbo 2050 - 5500 max tork veriyormuş
                        1.4 turbo da 1850-4900 arasında. bir şeyi merak ediyorum. Şimdi 2050 devirde maks torku vermeye başlıyorsa, 2050 ye gelince vites atıp sonra tekrar devri 2050 ye kadar tırmandırtmak mı daha az yaktırır yoksa mesela 3000 de atıp 2000-3000 arası dolandırmak mı?
                        yanıt yol durumuna ve gereken ivmene göre değişir yol eğimi düz yada - eğim ise normal hızlanma isteniyorsa 1500den 2050 çıkartmak daha az yaktırır. hızlı ivmelenme ile max speed yapabilecek uygun yolsa 4000 4500 de vites büyütüp bir an önce sabit gidilecek hıza olaşmak karlıdır. yokuş yukarı hızlanma istenmiyorsa 2000 2300 devirde sabit hız tırmanmak en iyisi. yokuşta ivmelenmek isteniyorsa yine 4000 4500 de vites değişimi en ideal hal.

Yorum

bir anda şu örnek aklıma geldi şimdi yağmurlu bir havada kapalı bir alandayız, gideceğimiz yer 300 m ilerde , gideceğimiz yol da açık alan... biz bu mesafeyi koşarak mı gidersek daha az ıslanırız yürüyerek mi gidersek?

Yorum

Omer abi yazdiklarinin hepsine evet bende katiliyorum fakat mesela bugun yola cikmadan sifirladim sehir icinde 12.4 du ve daha sifirlayali 1.7 km olmus dedim bunu iskenderuna varinca yazim sonra otobana ciktim 7.6 ya dustu ama 100 e sabitlemistim neyse sonra bir tane beyaz passat baktim bu otobanin en sagindan o daracik seritten gecti dedim napiyor bu cc den ciktiim vitesi 4 e aldim yavastam bastim 180 de sagindan aldim almaz olaydim abi dikize bir baktim iki tane yeni kasa E serisi bir tane golf TSİ S ile I si kirmiziydi neyse ben niyeti bozdum cokuyorum birde baktim ne goreyim E serilerinden birinde cakar var abo dedim bu kiymetli biri ondeki mersoda koruma flan heralde bende adamlara atar yapiyorum dedim hemen saga gectim bi baktim yanlis alarm hicbirsey yokmus normal plaka neyse onlar aldilar yollarini passat antep yolundan devam etti ben iskenderuna girdim mersolardan biriyle golfte girdi bastim peslerinden vay arkadas 210 la gidiyorum namissizlarla ara kapanmiyor nerdeyse baya bi bastim golf artik yavasladi merso koptu gitti bende yakit tuketimine baktim sonra pisman oldum 10.7 ye yukselmis sonra yine 100-110 civari sabitlediim 9.7 ile park ettim su an evdeyim

Yorum

normal bir değer kardeşim araçta bir sorun yok senin sürüşünde de bir sorun yok

Yorum

Sonucu görmek güzel oldu

bir daha 19 görmez bu araç

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                                X