Ynt: cam fılmının yasak olmadıgına daır yasal evrak
Orjinal yazı sahibi: cagri
Orjinal yazı sahibi: emrezxr
süper bi haber camlar renksiz oldugunda sanki acıkta bişeyim var gibi geliyor alışmışım işte ne yapayım haha
+1
birde ışıklarda arabanın içini incelemeye çalışanlara uyuz oluyorum ama babam film sevmediği için mecbur akvaryum gibi biniyorum şimdilik
haha haha haha haha süper yaaa akvaryum heeeee
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
valla dogru diyorsun cagrı ön cama yapılan filimden bende memnun değilim ama yanlar bence olmassa olmaz yani
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yahu arka camlar 2 numara , yan camlar 1 numara olsa tamamdır adamlar duvar gibi cam filmi yapıyor ama normal cam filmlerine ceza kesmeleri yanlış bence...... Bunu çıktı alsakmı acaba? Caydırıcı olurmu?
-güncel-
8. Etap
Cam filmi kullanıp ceza yiyen ve polisle başı derde giren seyircilerimizin yazmış oldugu şikayetleri Solargard Genel Muduru Ahmet Kaya ile paylaştım. Sn. Kaya usenmeden uzun ve açıklayıcı bir cevap yazmış. Bu yazıyı sizlerle paylaşıyorum.
Merhaba Murat bey,
Maalesef yorumları yazan arkadaşların karşılaştıkları durumlar trafikte aracında cam filmi kullanan pek çok kişinin karşılaştığı durumlardır. Bunun gerçek nedeni piyasada satılan pek çok ürünün Amerikan cam filmi diye satılması ve olması gerektiğinden koyu renkte yani ışık geçirgenliği çok düşük ,boyalı ürünlerin kullanılması. Bu tip ürünlerin sağlığa zararını ve sürüş güvenliğine karşı tehlikelerini daha önce de açıklamıştık.
Trafik ekiplerince ceza olarak filmin çizilmesi yada yerinde söktürülmesi gibi 3. Dünya ülkesi uygulaması yapılamaz. Hiçbir cezai işlemde böyle bir şart yok. Konu ile ilgili yerleşik bir standart olmadığından ve böyle bir standart olsa bile ekiplerin yada muayene istasyonlarının bu ürünün ışık geçirgenliğini ölçecek ekipman mevcut değil. Dolayısı ile kontrol edemediğin şeyi yasakla prensibi ile bu noktaya kadar gelinmiştir.
Kullanıcıların ürün tercihi yaparken bazı noktalara dikkat etmeleri için konuya biraz daha açıklık getirmek istiyorum. Piyasa da satılan pek çok ürün Amerikan cam filmi diye satılıyor. Ancak Amerika’da cam filmi üretip üretici markası ile satan 5 adet fabrika bulunmaktadır. Bunların dışında bir fabrika İsrail’de ve bir fabrika da Hindistan’da bulunmaktadır. Ancak uzak doğuda nerdeyse her il de bir ufak fabrika yada laminasyon imalathanesi bulunmaktadır. Buralarda istediğiniz ürünü kendi adınıza bile imal ettirmeniz mümkündür. Dolayısı ile internet kullanan ve cam filmi kullanmak isteyen tüm arkadaşlarımız almak istedikleri malın markasını internetten araştırsınlar. Markayı arama motoruna girdiklerinde üretici firmaya ulaşmaları lazım. Tüm üreticilerin internette sayfaları mevcuttur. Eğer ulaşamıyorlarsa aldıkları ürünün menşei , garantisi , performansı hakkında pek çok soru işareti ortaya çıkacaktır.
Bugün Çin’de bile 800ün üzerinde SolarGard Quantum Shop bulunmaktadır. 2013 içim bu sayının 1100 adete ulaşabileceğidir.. Uzak doğunun merkezi olan bir ülkede bu kadar yüksek Shop adetine ulaşmak için markanın tercih ediliyor ürünlerin satılıyor olması gerekmektedir. Bu sorunun daha açık cevabı ,bugün Çin’ de bile aracında sertifikasyonlu cam filmi kullanan araç sahipleri yıllık ödedikleri bandrol bedelinin %10’unu geri almaktadırlar. Yani ürünün satışı ve kullanımı devlet tarafından bile desteklenmektedir.
Bugün Sağlık Bakanlığının kanserin önlenmesine yönelik yaptığı çalışmalarda , Enerji Bakanlığının enerji tüketiminin azaltılmasına yönelik yaptığı çalışmalarda ve Çevre Bakanlığının karbon salınımının düşürülmesine yönelik yaptığı çalışmalarda kaliteli ve yüksek performanslı cam filmi ürünleri hep öne çıkmaktadır. Şu anda trafikte yapılan uygulama 1980 ler de uygulamaya konulmuştur. İçinde bulunduğumuz sene içinde başlattığımız çalışma ile uygulamada bulunan mevzuatın değiştirilmesi yönünde ilgili Bakanlıklara hitaben dosyalar hazırlanmıştır. Umut ediyoruz ki önümüzdeki sene içinde neredeyse tüm dünyanın çözdüğü ve uygulamaya koyduğu şekli ile ürünün kullanımına yönelik yeni düzenlemeyi hayata geçirebileceğiz.
Sonuç olarak kullanıcıların yeni düzenleme yapılana kadar sorun yaşamamaları ve aynı zamanda ihtiyaçlarını karşılamalar için markayı araştırdıktan sonra, ışık geçirgenliği en düşük %35 yada %50 olan ,%98-99 UV izolasyonu yapan ve kesinlikle yapıştırıcısı boya ile imal edilmemiş olan ürünleri tercih etmeleridir. Boyalı malzemeler uygulama yapılan camlarda mat bir görüntü verdiğinden daha fazla risk yaratmaktadır.
Bizim ülkemizde yararlı şeyler hep yasaklı zaten.Zift gibi cam filmi olsun demiyorum ama yoksa 2 numaraya kadar musamma gösterilmesi gerekiyor bence.güneş ışığı daha az girdiği için klima daha düşük değerlerde çalışacaktır.bu da daha az yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımı demektir..
Yorum