Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 T yi 1.4 T ile değiştirmeyi düşünüyorum..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 T yi 1.4 T ile değiştirmeyi düşünüyorum..

Merhaba arkadaşlar,geçen sene almış olduğum 1.6 T editionımı 1.4 T edition la takas etmeyi düşünüyorum.Bayileri aradım 1.4 T için 58.000 tl fiyat veriyorlar,sunroof + 18 jant içinde 3.000 tl istiyorlar yani yeni bebişim 61.000 TL ye tekammül ediyor.Benim araç için henuz fiyat veren çıkmadı,araştırıp doneceklerını soyledıler..Tek düşündüğüm nokta acaba Insignia kasayı ne zaman değişmeyi düşünüyor..Önümüzdeki sene filan kasa değişimi olursa gerekiz bir operasyon olur eğer en az 2-3 sene bu kasa devam edecekse az bir fark karşılıgı renk ve model değişimi + ekonomık yakıt avantajlı olur dıye dusunuyorum..
    Kritik sorum şu 1.4 T hakkında fikirleriniz nelerdir,alan arkadaşlar oldumu memnunlar mı gerçekten yakıtı şehır ıcınde 7,5 e düştümü.ben 1 senedir kullanıyorum 1.6 T yi ama yuzde 80-90 şehır ıcı agırlıklı 11-12 lıtre yakıyor..Değerli paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Ynt: 1.6 T yi 1.4 T ile değiştirmeyi düşünüyorum..

Şahsi fikrim yeni motor şeçeneğinin de eklenmesi ile beraber bizim kasamız 1-2 yıl kadar daha değişmez. Diğer yanda da bence 1.4T için acele etmeyin derim tabi bir zorunluluğunuz yok ise.. Sonuçta daha herşey çok yeni, sarfiyatlar vs. Biraz daha oturmasında fayda var derim.

Yorum

abi benim düşüncem henüz Insignia'sı olmayanlar için 1.4T iyi seçenek ama eldeki 1.6T'yi satmaya değmesi için çok çok fazla km yapıyor olmalısın ki değiştirdiğine değsin bence. hani dizele geçecek olsan hem litre fiyatın hem tüketimin düşecek ama 1.6'dan 1.4'e geçince yakıt litre fiyatın aynı, sadece tüketimin düşecek. 100km'de 2-3 litre kâr etmek için 180hp bırakılır mı bilmem senin aracının özellikleri neydi, yıl donanım vs.?
      InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
        abi benim düşüncem henüz Insignia'sı olmayanlar için 1.4T iyi seçenek ama eldeki 1.6T'yi satmaya değmesi için çok çok fazla km yapıyor olmalısın ki değiştirdiğine değsin bence. hani dizele geçecek olsan hem litre fiyatın hem tüketimin düşecek ama 1.6'dan 1.4'e geçince yakıt litre fiyatın aynı, sadece tüketimin düşecek. 100km'de 2-3 litre kâr etmek için 180hp bırakılır mı bilmem senin aracının özellikleri neydi, yıl donanım vs.?
        Cagrıya katılıyorum biraz daha hesap yaparsak
        yeni bebek 63 bin kafa
        sizin canavar 55 bine anca gider
        cepten cıktı 8 bin

yakıtta 100 km 3 lt fark etsin ki abarttım biliyorum bu da km 13 kuruş yapar (60.000 km de cepten cıkan 8 bin amorti eder)
        60000 km kullandıktan sonra yeni kasa gelecek ve siz 1.4 bugunun sartlarında 45 bine anca satacaksınız gitti 18 bin daha

bence 180 hp alın Barbaros da cipleyin keyfini katlayın
        Ha

Yorum

al kardeşim al. yakıt tüketimi çok önemli. anlık sarfiyat ekonomiyi çok sarsıyor.1.6 yakmıyor adeta içiyor. hem 1.4 ikinci eli 1.6 göre daha iyi olur.KASA DEĞİŞMİ konusuna gelince Opel in insignia sı avrupa dada çok tuttu. o yüzden kolay kolay kasa değiştiremez. VW passat 2005 çıktı. 2011 makyajlandı. yeni diye kaktırıyorlar. İnsignia da makyaj olur kasa değişimi 5 seneden önce çıkmaz. astra sedan versiyonu insignia gibi olacak. benim görüşüm bu yönde haftaya test edecem. beğenirsem 60.000 tl+sunroof anlaştım

Yorum

Ben tüketiminden memnunum şehir içinde 8,5 lt yi geçmez kullanıma göre bu 8 lt. altında da olabilr. Performansından memnunum alt devirde aracı tutuyor bu da tüketimi azaltıyor 3500 devirde 170 yapıyor araç 6. viteste........ Sorun olursa cevaplamaya çalışırım bildiğim kadar....
            2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

smg05 , 1.4.şehir dışında 5 lt görürmü

Yorum

K
                Orjinal yazı sahibi: deniz
                smg05 , 1.4.şehir dışında 5 lt görürmü
                Kullanuma bagli ustadim 90 ile gidersen evet ama bn bile zor tutuyom kendimi ama tatli bir kullanimda 6 lt civari yakar uzun yolda....

Yorum

kardeş o zaman bu araba alınır. yakıt konusunda tereddütlerim vardı. ama sayende çok aydınlandım. sağolasın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deniz
                    kardeş o zaman bu araba alınır. yakıt konusunda tereddütlerim vardı. ama sayende çok aydınlandım. sağolasın.
                    rica ederim mobilden baglandiim icin link veremiyorum. Genel sohbette insignia 1.4t ile 117,5 km diye baslik acmistim foto ve videolar var incele...Arac daha rodajda olmasina ragmn tatminkar....

Yorum

arkadaşlarımızdan biri şuan hatırlayanıyorum 1.6 dizel motor gelecek diye bağsetmişti bayiye sorun isterseniz eğer yakıt için değiştiriyrsanız bekleyin derim dizele dönün kasayı 2-3 yıl değiştireceğini sanmıyorum çünkü hb kalktı sedana döndü 3 yıldan erken değiştireceğini sanmıyorum
                      yasa gereği kasa en az 6 yılda bir makyajda 3 yılda bir yapılıyor daha erkenini yapamaz
                      2015 leon fr

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
                        arkadaşlarımızdan biri şuan hatırlayanıyorum 1.6 dizel motor gelecek diye bağsetmişti bayiye sorun isterseniz eğer yakıt için değiştiriyrsanız bekleyin derim dizele dönün kasayı 2-3 yıl değiştireceğini sanmıyorum çünkü hb kalktı sedana döndü 3 yıldan erken değiştireceğini sanmıyorum
                        yasa gereği kasa en az 6 yılda bir makyajda 3 yılda bir yapılıyor daha erkenini yapamaz
                        GM'in yeni 1.6 dizel motor ailesi henüz geliştirme aşamasında.
                        Piyasaya çıkışı ise en erken 2013.

Bu arada üreticilerin model değişim süresini konu alan bir yasa olduğunu sanmıyorum.
                        Olsaydı Audi A4'ü dördüncü yılında (B7 kasa, 2005-2008) değiştiremezdi.
                        Veya Volkswagen'in güncel Golf'ü beşinci yılı dolmadan yenileyeceği haberleri çıkmazdı.

Yorum

kasaya makyaj ayrı komple kasa değişimi ayrı mevcut kasanın üzerine makyaj yapabilir ama komple kasa değişmiyor diye biliyorum
                          golf 2003ten 2008 kadar kasa değiştiremedi
                          2008 golf 2013 ikinci yarısında kasayı sürerbilir .heber çıkması önemli değil nezaman çıkacağı önemli ve firmalar kasa ne kadar uzun giderse okadar aracın maliyetini azaltır karı daha çok olur
                          2015 leon fr

Yorum

daha bu kasa 4 sene gider opel kolay kasa değiştirmeye gitmiyor

Yorum

Passat B7 yeni çıktı B8 haberleri dönüyor passat forumda. 6 yıl gibi bir şart yok. Captiva da mesela 2007 de çıktı 2011 de yeni kasayı çıkardılar.
                              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

İşleniyor...
                              X