Duyuru

Collapse
No announcement yet.

INSIGNIA 1.4 ilk izlenimler

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• INSIGNIA 1.4 ilk izlenimler

Merhaba arkadaşlar, Cuma günü arabamı teslim aldım (5 gün önce) ve sizlerle 1.4 hakkındaki izlenimlerimi paylaşmak istedim

Beş günde 400km yaptım, tamamı şehiriçi ve bayram olduğundan İstanbul trafiği normalden çok daha yoğun; yakıt tüketimi 8,7 gözüküyor,bence tam şehiriçi test ortamıydı bu 400km (ilk gün birazda yeni araba tedirginliği ile gaz pedalını sadece okşadım (7,3 idi), sonraki 4 gündür ise sarfiyat düşünmeden zevk alacağım şekilde kullandım ve 8,7 deyim. (ışıklarda kafadaysam benden hızlı çıkan olmayacak, köprüde falan boşluk bulduğumda diğerlerinden sıyrılacak biçimde)

1.4 için biraz çekiniyordum ancak beklediğimden iyi (henüz 150 nin üzerini görmedim ve 4000 deviri zorlamamak için aşmadım) iş başlasın uzun yolda göreceğim daha.

Motor sesi biraz fazla gibi (belkide şu anda fazla dinliyorum arabayı)

Navi 600 var, Navigasyondan çok memnunum (hep bildiğim yerlere gittiğim için kullanmadım aslında, görüntüsü ve orjinal oluşu hoşuma gidiyor)

Ses beklediğimin çok altında, ne ayar yaparsam yapayım teneke gibi çalıyor (şu sıkıntıyı aşayım 3-4 aya mutlaka orjinal görüntüyü bozmadan bi şeyler yapıcam, fikirlerinizi ve deneyimlerinizi ozaman isticem )

TurnPush harika birşey, hem kullanım hem görüntü açısından, bence olmazsa olmaz

AFL olmaması benim için çok önemli değil ama bu kanat farlar çok sönük duruyor (açıkçası resmen üzülüyorum bu duruma heleki cosmoların ledlerini gördüğümde) arabanın muhteşem görüntüsüne hiç uymuyor. Acaba sadece bu kısım için bişeyler yapılabiliyormu?

Sunroof bence çok güzel ve çift taraflı olması çok kullanışlı (mersedes b160 ta kullanıyordum sunroof ama bundakiler çok daha kullanışlı ve güzel açılıyor)

Sanıyorum sıkıntı duyduğum konular giderilebilir,bunun haricinde;
    şuana kadarki yakıt sarfiyatı beni memnun etti,
    kullanımından çok memnunum (işim gereği çok fazla marka ve model kullandım) bence 10 numara,
    arabanın havası mükemmel,
    ses gidik, kanat farlar gidik,
    köpekbalığı yüzgecini unutmayayım, süper görünüyor

Bu arada Gedizler'den bana çok yardımcı olan İbrahim Beye çok teşekkür ediyorum (fiyat, opsiyon, kredi alma vs) yeni alacak arkadaşlar olursa irtibata geçmelerini öneririm (ben son bir ayda 5 opel bayi dolaştım, kimsenin hakkını yemeyelim ama bu arkadaş bana farklı geldi, hatta kredi az çıktı param yetmiyor diye vazgeçiyordum bana yeni seçenekler önerdi ve benimle birlikte seferber oldu (borç para verdi diye anlamayın sakın ))

iyikide Astra yerine INSIGNIA aldım )

yarın tekrar araba alacak olsam yine INSIGNIA alırım (param yeterse cosmo alırım ama )

ilk izlenimlerim bunlar, uzun yol yaptığımda ve 2-3 depo doldurduğumda eski usül km de kaç kuruş yakıyor, 100 kmde kaç litre gidiyor hesaplayıp aktarıcam,

sevgilerimle;
    Hakan

12 Insignia 1.4 T + Stil & Sunroof Paket / Teknik Gri

Ynt: INSIGNIA 1.4 ilk izlenimler

Aracınız hayırlı olsun, kazasiz-belasiz binmeniz dilegiyle..

Yorum

hayırlı olsun
      afl onemlı degıl demıssınız ama bırkez kullansaydınız afl den de vazgecemezdınız
      2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Hakan bey,çok güzel anlatmışsınız..Tekrar hayırlı olsun.Net tüketim rakamlarıı bekliyoruz.
        Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

aracanız hayırlı olsun 1.4 almak isteyenlere rehber olacaktır teşekkürler
          Beyaz tutkudur.

Yorum

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız ve cezasız.
            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Güzel bir paylaşım teşekkürler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hayirli olsun , kazasiz surusler dilerim , bu astradaki 1.4 T 140 hp motorun aynisi mi ? start & stop var heralde tuketim baslangic olarak iyi gorunuyor

Yorum

Kazasiz belasiz kullanmaniz dilegi ile
                  Aracin agirligi kac kilo acaba ?
                  Izolasyondan mi caldilar ki size biraz gurultulu gelmis merak ettim
                  Istanbul disi karanlik yollarda AFL sovunu gormeden karar vermeyin derim
                  performans olarak bir sikinti olmamasina sevindim.
                  Bu arada yakit ekonomisinde Bursa da benim 1.6 T costu
                  Sehir ici radar kameralara dikkat ederek
                  Arkadan da pedere kilavuzluk ederek sakin kullanimda (3000 dd gecmeden maks 110 kmh)
                  7.8 lt deyim

Yorum

hakan Bey Merakla eski usul hesaplama Ş.İçi/Ş.dışı Kaç kuruş hesaplamanızı merakla bekliyoruz.

Yorum

Aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız, belasız, cezasız.... Güle Güle kullanın...

Yorum

AFL daha önce kullanmadığım için bilmiyorum, bana dert olan öndeki led lerde olurdu ozaman, ama malesef 1.4 cosmo şimdilik yok

Ağırlık 1438 kg gözüküyor (1.6 dan 40 kg hafif)

Astra 1.4 ile motor aynımı? hiç bi fikrim yok, ama 1.4 bu arabaya az diye yorumlar okumuştum ve kıllanmıştım açıkçası, bence hiç alakası yok kalkışta/hızlanmada araba gayet seri, yüksek hız olarakta 150 ye kadar çıktım ve 170-180 rahat şekilde görür hissettim benim için yeterli, zaten 180 üstüne pek çıkmam (1.6 mutlaka daha iyidir ancak benim için ayda 3-4 bin yaptığım için tüketim önemli)

izalasyon konusunda tam fikrim yok, gaz verdiğimde motor sesi biraz fazla gibi geliyor bana, belkide şu aralar arabayı fazla dinliyorum ondandır, şirketin b160 ve fokus una binince tekrar kıyaslıyacagım (zaten yol sesi gayet iyi)

Start&Stop var, yazmayı unuttum, ben hiç alışamadım ve kapatıp kullanmıyorum şimdilik

12 Insignia 1.4 T + Stil & Sunroof Paket / Teknik Gri

Yorum

hakan bey hayırlı olsun, keyifli sürüşler, ses kalitesini biraz daha iyileştirmek için tone ayarlarından ort.aralık yazan bölümü -8 yaparsanız çok daha kaliteli bi ses alırsınız, bi denemenizi tavsiye ederim....

Yorum

vaaay yenilere navi600 koymuşlar süper olmuş Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin sizin adınıza çok sevindik, öne cosmo farlar takılıyor fakat biraz zahmetli bir iş sanırım, bir de afl fonksyonu çalışmıyor, fakat görüntü aynı, tek xenon mercekli, uzun kısa aynı mercek...

Yorum

Hayırlı olsun üstadım bende 1.4t kullanıcısıyım çok güzel araç ve çok tutulcak inanıyorum benim değer şuanda 8,1 lt. ama daha da düşer inanıyorum rodajdan sonra..... Motor bana sesli gelmedi ama niye öyle bir izlenime kapıldınız?
                              2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

İşleniyor...
                              X