Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia'larınızın bulunduğu gemiyi uydudan takip edin

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Insignia'larınızın bulunduğu gemiyi uydudan takip edin

Başlık biraz noksan kalmış gibi. Tam bilgileri yeniden yazayım.

Bu bilgi, özel sipariş verilen yada Torbalı'da olmayıp, Opel Russelsheim fabrikasındaki satılmayı bekleyen hazır araç havuzundan alınan ve gemi ile gelecek araçlar içindir.
    Opel'de üretilen yada sipariş verilen tüm araçların araç numaraları oluyor. Üretime giren araçların üretim aşamaları da kod grupları ile takip ediliyor.
    Mesela Kod 30 : Planlamaya dahil edildi demek. Kod: 35'de şasi no belli oluyor. Kod 40 ise üretildi demek. Aradaki kodlar bizim göremeyeceğimiz kadar hızlı geçiyor.
    Buda demek oluyorki aracın toplam üretim süresi saatler ile ifade ediliyor.
    Araçlarınız Kod 42 olduğunda gemiye yüklenmiş oluyor. Aracın hangi kodda olduğunu bayiler "araç numarası" ile takip edebiliyorlar.

Gelelim gemi mevzusuna;

Opel'in araçları Grimaldi Shipping firmasına ait gemiler ile İzmir Torbalı limanına geliyor. Genellikle İzmir Torbalı^ya gelen gemilerin isimleri "Grande Europa", "Grande Ellade", "Grande Mediterraneo", "Grande Scandinavia" "Grande Bretagna"
    Gemilerin İzmir Torbalıya yanaşması genelde 11 gün sürüyor.
    Gemi yükleme planlarını Grimaldi firmasına ait internet sitesinden indirebiliyoruz.
    Gemi geliş tarihleri listesi: http://grimaldishipping.com/images/s...med_export.pdf
    Hangi gemi hangi gün İzmir limanında olacak görebiliyoruz. Genelde sabah 06:00 -09:00 saatleri civarında yanaşmış oluyor.

Gelelim geminin uydudan takip olayına;
    Öncelikle aracınızın yüklü olduğu geminin adını bilmeniz gerekmekte. Bayiler araçların yüklü olduğu gemilerin adlarını, hangi araç hangi gemide biliyor.
    Takip edeceğimiz geminin adı "Grande Ellade" olsun

http://www.marinetraffic.com/ais/tr/...spx?level0=100 linkine tıkladığımızda açılan pencerede üst kısımdaki "Gemiler" menüsünden aradığımız geminin ismini buluyorsunuz.
    Bizde Grande Ellade isimli geminin ismini arama bölümüne giriyoruz. Karşımızda çıkan listede Grande Ellade yazan yere tıklayarak gemi ile ilgili bilgilere ulaşıyoruz.
    "Şimdiki Pozisyon" yazan kısmına tıkladığımızda harita üzerinde gemiyi ve diğer bilgilerini görebiliyoruz.
    Son Not: Eğer gemiyi göremiyorsanız battı diye korkmayın GPS kapalıdır. Daha sonra tekrar deneyin göreceksiniz ...

İzmir limanına gelen araçlar Tırlar ile İzmir Torbalıda bulunan gümrük bölgesine indiriliyor. Bu arada inen tüm araçlar tek tek kontrol ediliyor. Herhangi bir problem olmayan araçlar siparişi geçen bayiye sevk edilmek için gümrük işlemleri yapılıyor. Opel Torbalı tarafından verilen depo siparişlerde her an satılacakmış gibi "havuz" denilen bölgeye çekilip, bilgileri tüm bayilere açılıyor. Bayilere sevk edilecek araçlar gümrük işlemlerinden sonra bayiye faturası kesiliyor ve bayiye sevk için yükleme planlamaları yapılmaya başlanıyor. Yükleme planlamaları yapıldıktan sonra İLÇE firmasına ait Tırlara yüklenen araçlar bayilere sevk ediliyor. Bir bayinin bir TIR'ı doldurması gerekmiyor. TIR'lar istikamet üzerinde bulunan bayilerin araçlarını alıyor. Mesela Ankara'ya gidecek TIR ankaradaki 2-3 bayinin araçlarının yüklemesini yapıyor.Yada Çorum-Samsun-Ordu bayilerinin araçlarını topluyor. Gemide olduğu gibi bayiler Tırları uydudan takip edebiliyorlar. Gümrükleme + Sevk işlemleri 3-4 gün sürüyor. Tırlar bayinin İzmir'e uzaklığına göre, 2-5 gün içinde bayiye ulaşıyor.
    Takribi ulaşma süreleri : Ankara, Istanbul 2 gün, Çorum, Samsun : 3 gün . Geri kalanları sizde aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz.
    Bayilere inen araçlarda problem yoksa Vax'ı çözülüp ilk bakımları yapıldıktan sonra teslime hazır hale geliyorlar.
    Tüm araç sahiplerine kazasız, belasız vede cezasız sürüşler.

İyi takipler. haha
    2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

harika birşey teşekkürler
      [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

bu detaylı bilgiler iyi oldu abi, eline sağlık
        InsigniaTEAM

Yorum

Değerli ziyaretçilerimizin populer konularından birisi.
          Küçük bir adım ile sizi Uye olmaya davet ediyoruz.
          Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

insanın 0 araba alası geliyor)

Yorum

1.6 Dizeller sayesinde yeni bir alım furyası başlamışken bu konuyu güncelleyelim
              Siparişteki arabanız Kod:42'ye geldiği zaman gemide demektir, satış danışmanınızdan bilgi alıp araç kod:42 olduğu zaman gemiyi takip edebilirsiniz.
              (tabi aradan geçen zaman ile Opel'leri taşıyan gemi değişmediyse )

Orjinal yazı sahibi: cagri
              Geçen sene ÖTV indirimi döneminde birçok kişi Insignia sahibi olmuştu.
              O günlerde Mehmet abi (Mehmet05) sağolsun, araçların geldiği gemilerin uydudan takip edilebildiğini öğrenmişti.
              O günler geride kaldı ama yeni sipariş verenlere katkımız olsun, gemi takip linkini tekrar paylaşalım dedim.

http://www.marinetraffic.com/ais/tr/...spx?level0=100

Mehmet abinin bu keşfi çok büyük gurur kaynağımız olmuştu ihihi

Opel'leri getiren gemilerden birisi, Grande Europa

InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                Bizimkinede en son gemide dediler çarşamba günü, sözde aracı 15 inde teslim edeceklerdi .Aracın İtalyadan İzmire gelme süresi ve gümrükten çıkma süresi sizce kaç gündür?
                Vay be ne güzel günlerdi.Tekrar bir insigniaya mı yazılsam,ne etsem bu heyecan için.
                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                2.0 CDTI
                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

araç gemide ama hangi gemi olduğunu bayii deki satış sorumlusundan öğrenemedim valla heyecan had safhada
                  insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Bunlar güzel heyecanlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benimki özel sipariş olduğundan geliş tarihi bugün belli olacakmış heyecan dorukta

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Benim araç geldi
                        Ama henüz göremedim , hafta sonu inşallah

Yorum

Geminin adı sicilya imiş nasıl öğrenebiliriz acaba ? Valla sıkıldım artık kendi arabamıda sattım fena moralim bozuk

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                            Geminin adı sicilya imiş nasıl öğrenebiliriz acaba ? Valla sıkıldım artık kendi arabamıda sattım fena moralim bozuk
                            büyük ihtimal gemi adı grande sicilia ve aracınız ya indi yada inmek üzere ve en geç pazartesi veya salı elinizde olur

https://www.vesselfinder.com/?imo=9312092

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79
                              büyük ihtimal gemi adı grande sicilia ve aracınız ya indi yada inmek üzere ve en geç pazartesi veya salı elinizde olur

Bu gemi İtalya'da görünüyor,
                              Gemlik sonra da Gölcük'e gitmiş görünüyor ama Torbalı yok acaba başka gemi mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79

Bu gemi İtalya'da görünüyor,
                                Gemlik sonra da Gölcük'e gitmiş görünüyor ama Torbalı yok acaba başka gemi mi?
                                artık torbalıya inmiyor izmite iniyor yani sizin araç çoktan inmiş olmalı.

Yorum

İşleniyor...
                                X