Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol Tutuş

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yol Tutuş

gönül isterdiki insignia ama malesef cegment farkıda var ondanda olabilir diyelim focus insignia polemiğini kapatalım bence
    2015 leon fr

Yorum

ihihi koc gurubu calısanı olanlar bellı oluyor
      2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

öyle deme haksızlık ediyorsun ford fab . çalışıpta ortalama 12bin kişinin çalıştığı şirkette oto parkında yaklaşık 2bin kişi aracıyla işe geliyor ve %99 ford ama benim aracım insignia ikibin fordun içinde tek olmakta güzel o yönden bakın
        2015 leon fr

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
          öyle deme haksızlık ediyorsun ford fab . çalışıpta ortalama 12bin kişinin çalıştığı şirkette oto parkında yaklaşık 2bin kişi aracıyla işe geliyor ve %99 ford ama benim aracım insignia ikibin fordun içinde tek olmakta güzel o yönden bakın
          Bu da iyiydi
          Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
            araç titanyummuydu yoksa bu bildiğimiz şirket araçları gibi kapaklı jantlı focuslardanmıydı

titanyumdu araç...

Yorum

demin aracımla bayağı büyük bir olay yaşadım, yaklaşık 120 gibi bir hızla, 45 derece solumdaki bir yola girmeye çalışırken (yol dar bir yol sadece iki araç yan yana geçebilir ve kenarları yüksek kaldırım) çok büyük bir aksiyon yaşadım direksiyonu artistik olsun diye sertçe sola kırdığım da bir de baktım ki ne göreyim, arabanın sağ arka tarafı benim yanıma gelmiş işin enteresan tarafı esp hazretleri çok rahat hiç müdahalede bulunmuyor kendileri sonra araba yan yan kaymaya başladı ama gidişimiz gidiş değil, kaldırıma doğru gidiyoruz, ben hemen (Allah'a şükür) soğuk kanlılıkla ters bir kontra yaptım da aracın arkasını topladım ve sağolsun esp hiç yardımcı olmadı! yoksa kaldırıma giriyorduk ve kaldırıma çarpsam, aracın yan tarafın komple gitme ihtimali vardı, ben esp'nin devreye girmemesini şöyle yorumluyorum, eğer devreye girseydi, arabayı devirir miydi acaba? çünkü kayan tekerleri frenleyip, aracın ağırlığını o tarafa bindirebilirdi...

Yorum

geçmiş olsun abi devreye girseydi yaptığın direksiyon hamlesi daha etkili olurdu heralde

Yorum

esp tanrı değil mucize yaratamaz ömer yaptığın iş çok tehlikeli kış şartları gece ve +1600kg araç
                  ayrıca esp genel olarak ani şerit değiştirmede etkili bence şansın varmış allah göstermesin 120 ile kaldırma vurursan ben aracı değil olası takla da sen ne hale gelirsin diye düşünürüm

Yorum

Orjinal yazı sahibi: darkman
                    geçmiş olsun abi devreye girseydi yaptığın direksiyon hamlesi daha etkili olurdu heralde
                    bilmiyorum kardeşim girmedi işte, bence iyi de oldu, korku yaşadığım için zevkli de oldu
                    Orjinal yazı sahibi: Onat89
                    esp tanrı değil mucize yaratamaz ömer yaptığın iş çok tehlikeli kış şartları gece ve +1600kg araç
                    ayrıca esp genel olarak ani şerit değiştirmede etkili bence şansın varmış allah göstermesin 120 ile kaldırma vurursan ben aracı değil olası takla da sen ne hale gelirsin diye düşünürüm
                    öyle kardeşim, ben de bilinçsiz yaptım, geniş yol olsa sorun yok da, dar yol olunca biraz korktum ya

Yorum

Aman Ömercim tedbiri elden bırakma,Allah nuhafaza dknow
                      Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

aynı şey benimde başıma gelmiş ve esp devreye girmemişti. yaşadığın korkuyu tahmin edebiliyorum. çok geçmiş olsun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                          Aman Ömercim tedbiri elden bırakma,Allah nuhafaza dknow
                          sağol Bülent abicim, valla yani Allah korudu ya, bi de yani arka toz duman oldu, lastiklere filan da çok üzüldüm
                          Orjinal yazı sahibi: oguzhancilenk
                          aynı şey benimde başıma gelmiş ve esp devreye girmemişti. yaşadığın korkuyu tahmin edebiliyorum. çok geçmiş olsun...
                          sağol kardeşim, girse bence daha büyük sıkıntı olabilir diye girmediğini düşünüyorum...

Yorum

Geçmiş olsun. ESP'nin ilk başta dikkate aldığı şey, direksiyonun açısı ve aracın gidiş yönüdür. Yani sen virajda direksiyonu fazla sola kırdıysan ve araç kaymaya başladığında direksiyonu sağa, yola doğru yani gitmek istediğin yöne kırmadıysan ESP devreye girmez aslında.

Ancak tabi bu ESP'nin en temel ve eski işlevi, yani artık bir sürü yan kontrol sistemi var, aracın her türlü durumdaki istenmeyen hareketlerini engellemek için. Sizin durumunuzda neden devreye girmediğini anlamak güç. Bence boş bir alanda deneyin, normalde kesin spinle sonuçlacak bir manevrada bakalım devreye girecek mi?

Bu arada ESP devreye girmesi anında takladan korkmayın, artık araçların takla atması, dış etken olmadığı sürece, kendi kendilerine çok zor. Zaten ESP pulse'lı fren yapar, ABS gibi(zaten ABS'yi kullanır).
                            '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
                            '15 BMW 118i LCI

Yorum

deneyeceğim boş bir alanda tekrardan çünkü zevkli bir manevraydı, yani esp devreye girmedi kesinlikle girmesi gereken bir durumdu, ben hamle yapmasam ya spin atardı ya da soluğu kaldırımda alırdık...

Yorum

esp nin devreye girmiştir ancak fizik kuralları dışına hiç bir varlık çıkamaz istersen ferrari ile dene

Yorum

İşleniyor...
                                X