Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol Tutuş

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yol Tutuş

Arkadaşlar merhaba, sizlerden insigniaların yol tutuşları hakkında bilginizi istiyorum...
    açıkçası kendi aracımdan başka insignia kullanmadım ve başka bir insignia ile karşılaştıramadım.
    bu konuyu açma nedenim istinyeden etilere giderken-ya da tam tersi- (tff nin oraya çıkan yolda) bir viraja girmem... çok basitçe dönebilirim diye girdiğim viraja esp nin devreye girmesiyle çıktım.
    siz araçlarınızın yol tutuşundan memnun musunuz? yoksa bu bana ya da benim aracıma özel bir durum mudur? Amortisörlerim de epey iyi durumda aslında...
    tabi bunu nasıl karşılaştırabiliriz bilmiyorum, ya da nasıl yorumlayabiliriz...
    ben kendi arabalarımla karşılaştırabiliyorum sadece....
    teşekkürler

Ynt: Yol Tutuş

Orjinal yazı sahibi: Spider_Volkan
    Arkadaşlar merhaba, sizlerden insigniaların yol tutuşları hakkında bilginizi istiyorum...
    açıkçası kendi aracımdan başka insignia kullanmadım ve başka bir insignia ile karşılaştıramadım.
    bu konuyu açma nedenim istinyeden etilere giderken-ya da tam tersi- (tff nin oraya çıkan yolda) bir viraja girmem... çok basitçe dönebilirim diye girdiğim viraja esp nin devreye girmesiyle çıktım.
    siz araçlarınızın yol tutuşundan memnun musunuz? yoksa bu bana ya da benim aracıma özel bir durum mudur? Amortisörlerim de epey iyi durumda aslında...
    tabi bunu nasıl karşılaştırabiliriz bilmiyorum, ya da nasıl yorumlayabiliriz...
    ben kendi arabalarımla karşılaştırabiliyorum sadece....
    teşekkürler
    ilk olarak araç kayma yaptıda mı esp devreye girdi yoksa sadece esp ışığı yanıp sönerek stabil bir dönüş mü sağladı?

bu duruma ekten olabilcek çok şey var lastikler ıslak olabilir, yol tozlu olabilir, asfalt kalitesi, vs vs ayrıca esp bazen kayma olmasa bile olma ihtimaline yakınsa araç devreye girer hafif frenleme yapar. bende deneme amaçlı boş geziş bi pazar alanında 70 le giderken direksiyonu 90 derece çevirmiiştim araç 1m felan bir kayma yaptıktan sonra geri stabil hale getirdi.

Yorum

önden değil sadece arkadan kayma yaptı...

Yorum

önden değil sadece arkadan kayma yaptı...
        dediğim gibi araç dışında etken çok bence araçta bir sorun çıkmaz ki zaten esp görevini yerine getirmiş

Yorum

http://euroncap.com/results/escperf.aspxEuro NCAP carried out sine-with-dwell tests according to the ESC GTR global technical regulation, which is based on t...

bu videoda farkı anlayabilirsin. esp açıkkende araç az da olsa kayıyor ama kesinlikle daha güvenli.
          ben insigniadan önce genelde c segmentinde araçlar kullandım. onlara kıyasla çok fark var. fakat d segmentı araçlarla kıyas yapamam. sizin yaşadığınız durumda esp devreye girmiş ve onatın dediği gibi görevini başarıyla yapmış.

Yorum

yer ıslak kaygan, ya da sıcak asfaltsa çok rahat arkadan bırakıyor insignia, benim de başıma böyle bi durum çok geldi, kaymaz dediğin yerde araç arkasını hafiften salabiliyor, sizi bilmem ama bence zevkli bir durum ve sizin araca has bir durum da değil, aracın kütlesi çok ağır, aynı problem, bu sınıfta bu boyutlarda her araçta yaşanabilir, passatta aynı tepkiyi veriyor...

Yorum

Benimki de perşembe gelsede inşALLAH bende izlenimlerimi sunabilsem...... :S
              2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

bana sorarasan memnunun ama fatih abiye sorarasan benim araba kesinlikle yol tutmuyor adamda filexi var bende yok 19 inç lastikler var benimki 17 bu etkenler cok fark ettirir virajlarda
                Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

bugün aracı denedim, diğer araçlarımın yanında gerçekten çok sönük kalıyor bu konuda yolun lastiklerin ıslak olması vs problem değilmiş... esp olmasa selametle.... olunca da zevk kalmıyor... ) bende 18" jant var bu arada..

Yorum

bugün aracı denedim, diğer araçlarımın yanında gerçekten çok sönük kalıyor bu konuda yolun lastiklerin ıslak olması vs problem değilmiş... esp olmasa selametle.... olunca da zevk kalmıyor... ) bende 18" jant var bu arada..
                    İnsignianın bu kadar kötümü gerçekten?
                    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

kıyasladığım araçlar daha iyi herhalde... insignia kötü değildir belki de...

Yorum

bence kötü değil. ama ben kıyaslamamı c segmenti ile yapmıştım. d ya da üzeri segmentlerle kıyas için abilerimiz görüş yazarlarsa seviniriz.

Yorum

coil over olmuyomu sizin arabalara??
                          ~~MuGi~~

Yorum

belki vardır araştırmadım ama şu sıralar taktırmayı düşünmüyorum ben... belki satmak daha mantıklı olabilir :P

Yorum

araç 1.6 ton yana yatma, ki bayağı az yatıyor yana, bir de yüksek yapısı sebebiyle savrulması normal, bu nedenle eğer heyecan aranmıyorsa virajlara yavaş girmek çözüm olabilir yayla çözülcek olsa, arabanın tavanını ezmek ya da kapı yüksekliğini azaltma olayını nasıl gerçekleştiricez? araba sadece süspansiyondan yüksek değil genel yapısı itibari ile de yüksek...

Yorum

İşleniyor...
                              X