Duyuru

Collapse
No announcement yet.

En iyi hızlanma

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: En iyi hızlanma

Orjinal yazı sahibi: smg05
    Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
    teşekkür ederim kardeşim 6 sn basınca esp kapanıyor tek basış tc için, abs ebd bas ve çok acil frenleme için elektronik park freni var, hava yastıkları sürekli aktif sağdaki iptal edilebiliyor, gündüz farları, arka fren lambaları sert frende çok şiddetli yanıp sönüyor...
    Bir saniye ben düz yolda elektronik freni çekersem frenleme yapıyormu? ya da frene basarken onuda çekersem dahamı etkili fren oluyor? ALLAH denettirmesin....
    dene dene birşey olmaz, kullanmak oldukça keyifli ihihi hatta alışkanlık yapacak cinsten. ama arkada araba olmamasına dikkat etmek lazım, çok etkili şekilde frenliyor. ayak frenini kullanmaya gerek bile yok. ikisi bir arada insanı camdan çıkartır :P
    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
      teşekkür ederim kardeşim 6 sn basınca esp kapanıyor tek basış tc için, abs ebd bas ve çok acil frenleme için elektronik park freni var, hava yastıkları sürekli aktif sağdaki iptal edilebiliyor, gündüz farları, arka fren lambaları sert frende çok şiddetli yanıp sönüyor...
      Bir saniye ben düz yolda elektronik freni çekersem frenleme yapıyormu? ya da frene basarken onuda çekersem dahamı etkili fren oluyor? ALLAH denettirmesin....
      dene dene birşey olmaz, kullanmak oldukça keyifli ihihi hatta alışkanlık yapacak cinsten. ama arkada araba olmamasına dikkat etmek lazım, çok etkili şekilde frenliyor. ayak frenini kullanmaya gerek bile yok. ikisi bir arada insanı camdan çıkartır :P
      Bayağı ciddisin sadece el freni düğmesine basacağım ve bütün fren destek sistemleri ben frene basmasam bile devreye girecek ve fren yapacak adamı camdan çıkarırcasına sert ve hızlı şekilde doğru anladım yani? Aracı stop ettirmezsem iyi o sarsıntıyla adam debriyaja bile basamaz

Peki araca zarar boyutu ne üstadım?
      2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

bi kereden fazla denenmemeli

Yorum

bi kereden fazla denenmemeli
          Sonra servisemi gidiyoruz disk ve fren balatalarını değiştirmek için.....

Yorum

olası sorun bu kardeşim

Yorum

arabanın arkasından gelen olmasın, debriyaja bas, el frenini çekili tut.
              kademe kademe deneyebilirsin mesela ilk olarak 50'yle giderken, alışınca 100 km hızla denersin öyle öyle etkisini görebilirsin.
              isim vermeyim ama forumdan bir abimiz yanlış görmediysem ibre 180'deyken çekmişti emniyet kemerlerini kilitleyecek şekilde ileri fırladık
              durana kadar çekili tutmaya gerek yok ama 2-3 saniyelik periyotlarla olabilir. alt kısımdan anormal sesler gelecek, için gidecek ama görünürde bir sorun yok. zaman zaman kullananlar olduğunu gördüm ama birşey olursa mesuliyet kabul etmem ben olsam denerdim deyim sadece.
              tekerleri kilitlemeden 4 tekeri birden frenliyor ama araç sürekli max. freneleme yaptığı için araba yavaşladıkça frenler tekerin asfaltla sürtünmesinden daha kuvvetli konuma geçtiği için bir süre sonra kızaklamaya başlayabiliyor.
              anlatabildim mi bilmiyorum ama kısaca, uzun süre çekil tutarsan lastikler kızaklar öyle söyleyim 3-5 saniye frenle bırak, frenle bırak yaparsan tekerler kilitlenmez
              InsigniaTEAM

Yorum

konu en iyi hızlanmadan en iyi yavaşlamaya kayıyor en iyi hızlanma ile ilgili diğer yorumlarınızı bekliyorum. Tecrübeli abilerimiz konuya bir el atın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okkes
                  konu en iyi hızlanmadan en iyi yavaşlamaya kayıyor en iyi hızlanma ile ilgili diğer yorumlarınızı bekliyorum. Tecrübeli abilerimiz konuya bir el atın
                  haha haha haklısın abi pardon ihihi
                  InsigniaTEAM

Yorum

haha haha haklısın abi pardon ihihi
                    estagfurullah

Yorum

Hahaha haklısın üstadım son sorumu da sorayım olayı bitireyim peki el freninden elimi çekersem fren yapma özelliği gidiyormu aracın? Yoksa indirir gibi yeniden mi indirmek lazım?

Yorum

el frenini bırakınca frenlemeyi kesip yola devam ediyor. ama dediğim gibi mesuliyet almayım, ben bunu 1.6T için biliyorum belki 1.4T'de farklı birşeyler olabilir
                        InsigniaTEAM

Yorum

Fren olayını hatırlatalım

Hareket halinde iken el frenini cekiyorsunuz ve bırakmıyorsunuz taki istediğiniz durma mesafesine kadar eğer araç viteste ise debriyaja basın araç stop eder diğer bir taraftan bu özellik araca zarar vermez sadece arka tekerlere değil bütün tekerlere frenleme yapıyor şöyle düşünün sizin sert bir fren yapmanız gibi abs ler devreye giriyor ve en kısa sürede aracı durduruyorsunuz bu esnada frene basarsanız iş biraz karışıyor frene basmayın ve bunu test edecekseniz arkanızda araba olmamasına dikkat edin ve kemerleriniz takılı olsun ve arkada yolcu varsa uyarın güvenlik için yapılmış bir fren Allah göstermesin şöförün rahatsızlanması durumunda yandaki yolcunun aracı durdurması için yapılmış

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

el frenini bırakınca frenlemeyi kesip yola devam ediyor. ama dediğim gibi mesuliyet almayım, ben bunu 1.6T için biliyorum belki 1.4T'de farklı birşeyler olabilir
                            Bildiğim kadarıyla parmak freni olan bütün modellerde geçerli diye biliyorum

Yorum

Hahaha haklısın üstadım son sorumu da sorayım olayı bitireyim peki el freninden elimi çekersem fren yapma özelliği gidiyormu aracın? Yoksa indirir gibi yeniden mi indirmek lazım?
                              freni bırakman yeterli normal moda gelirsin

zaten ilk çektiğinde bir uyarı mesajı veriyor ekranda frenler boşaldı gibi bazen yan yolcu camı açmak için elfrenini çekebiliyor

Yorum

...
                                ...
                                ...
                                Fatih abi/Erhan abi tavsiyelerinizi bekliyoruz.
                                Ökkeş bizim araçlar kalkış için çok uygun değil ve bizim baskı balatalar bu konuda hassas bu yüzden fazla zorlamamak lazım ama benim önerim ise patiye düşme me şartıyla gaza yüklenin ve kalkışı yapın yavaş yavaş yüklenin sonra sı geliyor zaten her araba gibi bizim arabalarda kayıyor ama kaymanın %95'i pilotaj hatası diye düşünüyorum

Yorum

İşleniyor...
                                X