arkadalar şunu merak ettim; insignialarımızın motoru yeni teknoloji aşırı beslemeli turbo motor.bu motor gerçekten sağlıklı mı? bir atmosferik motor gibi 250 - 300 bin km e kadar ömrü var mıdır?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
downsizing
Collapse
X
-
Ynt: downsizing
130bin mi??? Arkadaşlar lütfen bu tür motorların arkasında yılların Ar-Ge çalışmaları var. Öyle birinin aklına gelip hadi 1.6 ya turbo atalım demiyorlar. Düzgün kullanım ve gerekli zamanında bakımları ile normal atmosferik motorlar kadar kullanılabilir.
Ha yok ben motorun canına okuyacağım diyorsanız aldığınız gün içinde bile perte çıkarabilirsiniz
Yorum
-
Walla ben diyorum ki eğer 130bin de aabanın motoru yeni sandık motor getirtecek kadar bitiecekse şimdiden çöpe ataşım Insignia ları, yerine gidip başk abişi alalım. Arkadaşlar yapmayın lütfen turbo kullanım gereklerine ve bakımlarına uyduğunuz takdirde bu motor sizi rahat 180-200 bin götürür
Yorum
-
Her makinenin bir ömrü var elbette, ancak motor ömrünün 'kullanıcı' ya ve kullanılan yağın kalitesine bağlı olarak değiştiğini çok rahat söyleyebiliriz. Ben 1999 modeli 1.6 Astra sw ile dokuz yılda 275.000 km yol yaptım.Sattığımda on bin km içinde yarım litre kadar yağ eksiltiyordu. En başından mobil 1 kullandım.Bu yağ tam sentetik bir yağ olup verimli ömrü 20.000 km'dir.Ben 15.000 km bir değiştirirdim.Şimdi İnsignia'da da aynı yağı kullanıyorum. Usulüne uygun kullanılmış,bakımlı bir opelin minimum 250.000 km yol yapabileceğine inanıyorum.Tabii 'adam' gibi kullanmak şartıyla
Yorum
Yorum