Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel'den Bir Yenilik

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Opel'den Bir Yenilik

Mehmet abinin arabada Samsunda yanlış hatırlamıyorsam 180'le giderken çekmişti, 3 tanede şahit var ben, Aykut abi ve Kaan
    Bir kere çekip bırakırsan bişey yok, çekili tutacaksın. Tabi debriyaja basmayı unutmamak lazım
    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
      Mehmet abinin arabada Samsunda yanlış hatırlamıyorsam 180'le giderken çekmişti, 3 tanede şahit var ben, Aykut abi ve Kaan
      Bir kere çekip bırakırsan bişey yok, çekili tutacaksın. Tabi debriyaja basmayı unutmamak lazım
      olabilir ben çekip bırakmıştım ama sizdekide deli cesareti 180 le giderken denenir mi bu allah göstermesin bi kaza olursa kazırlar sizi araçtan

Yorum

vayy şimdi aklıma geldi üzülürdüm bu araçla drift olmaz die biraz zorlar ve alıştırma yaparsak oda yapılır

Yorum

drift için ancak sol ayak freni yapılabilir, el freni dört tekeri frenliyor, bilinçli yapılmış bir sistem olduğunu tahmin ediyoruz
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onat89
            Orjinal yazı sahibi: cagri
            Orjinal yazı sahibi: dragon_10
            peki hasan giderken biri cam açacağı diye asılsa ne olur el fren tuşuna ?
            Abi Insignia'da el freni çok iyi frenlemeni sağlıyor arkanda kimse yokken 120-150km gibi hızla deneyebilirsin ama tedbirli olmalısın bişey olursa sorumluluk kabul etmem
            35 km/h saat hızın üstünde çalışmıyor düğme deneyebilirsiniz denedim
            80-90 km lerde denemiştim bende.İlk bastığında el freni gibi bi uyarı veriryor.çekili tutarsan dört teker ani bi şekilde yapışıyor yere 6km nin altına düşüncede el frenini çekiyor.

Yorum

Seyir halinde çekili tutarsanız, bir ünlem işaretiyle beraber 2 sn sonra frenaj sistemi devreye giriyor.
              Bu sırada frene yada debriyaja dokunursanız sistem devredışı kalıyor.
              Arkadaki kapak üstü stop ledlerimiz ise ikaz şeklinde yanıp sönüyor ne zamandır videosunu çekecem fırsatım olmadı.
              En kısa sürede eklerim.

Yorum

Frene ani ve sert şekilde basmakla aynı mı bu el frenini kullanmak? Daha kısa mesafede durmuyordur heralde?
                Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Hasan az önce denedim araba civi gibi cakiliyor frene basarak bu sonucu alamazsin ha bide kemer takili deilse direksiyon simidine yapisabiliyosun onun icin susturucu aut kemer in
                  2010 1.6 T edition elegance

Yorum

Orjinal yazı sahibi: armblyn
                    Hasan az önce denedim araba civi gibi cakiliyor frene basarak bu sonucu alamazsin ha bide kemer takili deilse direksiyon simidine yapisabiliyosun onun icin susturucu aut kemer in
                    Fren mesafesini ölçmek lazım o zaman daha kısa sürede duruyorsa çok iyi bir uygulama
                    Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                    Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                    VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

yinede çabuk duruyo diye güvenmeyelim 2sn çekili tutmak gerekiyormuş çok uzun bir süre

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
                        Orjinal yazı sahibi: armblyn
                        Fren mesafesini ölçmek lazım o zaman daha kısa sürede duruyorsa çok iyi bir uygulama
                        Kesinlikle daha kisa mesafede duruyor ama dedigin gibi ölcmek lazim cunku frenlemede 2 mt bile hayati bi önem tasiyo
                        2010 1.6 T edition elegance

Yorum

hareket halindeyken el freni devreye sokmak için düğmeyi çekip bırakmak yeterli olmuyor, ilk etapta devreye girer gibi oluyor, ABS devreye giriyor ancak araç hareket halinde olduğu için el freni kendini devre dişı bırakıyor, fakat parmağınız çekmeye devam ederseniz ozaman tam fren uyguluyor...

Yorum

Hasan normal frenden farklı. pedalla ani fren yaptığın zaman abs devreye girip yola lastik izi çizebiliyorsun
                            Ama el freniyle 4 tekeri frenlediği için ilk başta abs devreye girmiyor, araba yavaşladıkça uyguladığı frenin etkisi arttığı için bu sefer azar azar tekerler kızaklamaya başlıyor ama o noktaya gelene kadarda araba ciddi şekilde yavaşlamış oluyor zaten.
                            Fren mesafesiyle ilgili ne desek yalan olur. Belki psikolojik olarak daha çabuk durmuşuz gibi hissediyor olabiliriz, ölçmek lazım.
                            Bu sistemin kullanım alanı ani frenleme değil yani kaza riskini farkettiğinde kullanmak fayda sağlamaz çünkü o esnada hem pedal hem direksiyon tepki süresi çok önemli. Ama mesela sarı ışıkta geçerim derken kırmızı yandı durman gerekti, orada kullanışlı olabilir.
                            InsigniaTEAM

Yorum

yeri çok sakat yerde ..

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

kutup başlarını değiştirme kılavuzu bekliyoruz 2013 modellerde
                                Insignia 2.0 CDTI 160 hp cosmo + 19'jant + sunroof+dvd 800

Yorum

İşleniyor...
                                X