Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel İnsignia 1.6T Vs. Bmw 3.20d

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Opel İnsignia 1.6T Vs. Bmw 3.20d

Tatilde Bana eşlik Eden Basri kardeşimin (Ankaralı arkadaşlarımızdan bazıları tanır) 2010 model 3.20d ile uzun yolculuklarımız ve kapışmlarımız sonrasında biraz acı biraz tatlı gerceklerden ve objektif gözle iki aracında değerlendirmesini sizlerle paylaşmak istiyorum,
    Öncelikle bildiğiniz üzere Benim aracım
    Chip ,
    İntake kit (hava filtre kiti) ,
    Buddy club racing condenser ,
    ve Cat back down pipe ekzost sistemi ( Uzun yol için kat eklemesi ve orta susturucu tekar takılarak yola cıktım gürültü uzun yolda dayanılmaz)
    yürüyen aksamında Kw yaylar ve aracımda flexride mevcut performans acısından,

Aracımda ben ve eşim birde ağzına kadar dolu bir bagaj,

Bmw ise Stock halde ondada iki kişi ve dolu benim ki kadar olmasada dolu bir bagaj,

Konunun özeti olarak İstanbul - Ankara otobanında ki denemelerimizi paylaşmak istiyorum,

Bmw kesinlikle çok güclü bir araba özellikle 1. ve 2. viteslerde kalkışlarda yanına yaklaşmak pek akıl karı değil özellikle esp ve tc yi iptal ettikten sonra arkadan itiş olmasınında etkisi ile araba yerinden ok gibi fırlıyor 3. viteste benim aracın modifiye bazında yüklü olmasından ötürü yaptığımız roolinglerde arayı acıyorum hafiften ama onunda peşimi hiç bıraktığı olmuyor yüksek hızlara çok iyi çıkıyor aracta 230 a gelene kadar çok iyi ama 230 da hız kesici mevcut yüksek hızlarda arkasından gelip gectiğim zamanlarda hızım en az 230 -240 civarı oluyor bununla beraber biraz farkı acabiliyordum,

benim aractaki yaylar ve flexride sayseinde birde kapışmanın veriği gaz ile hiç abartmıyorum canlıda görmek isteyenlere yaşatabilirim 235 ile virajlara girdiğim oldu belki daha fazlasınıda zorladığım aracımda en ufak bir savurma en ufak bir tedirginlik yaratacak bir iveme gercekleşmedi hiç virajlarda olağan üstü bir avantaj yakalıyordum ama 2.0 cc motorun verdiği ivmelenme ile tekrar peşime yapışması kaçınılmaz oluyordu Bmw'nin...

Sonuc olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki Basri dediğim kardeşim çok gözü kara ve ciddi anlamda çok da iyi plotaja sahip bir kardeşimdir arabasının hakkınıda veriyor,

stock 180 lik insigniaların bmw 3.20d karşısında özellikle yeni 180ps lik motor karşısında pek şansı olmadığı kanatine vardım,

şayet 3.20d ye belli bir ücret karşılığı hız limiti kaldırılırsa ve iyi bir yazılım bir kaç ufak oynama yapılırsa insignianın bmw karşısında hiç bir şansı olmayacağı aşikar ,
    işin en büyük kritik noktasıda şu ben seyahatimiz boyunca 1350 liralık benzin sarfiyatında bulunurken bmw nin sürekli basarak gitmesi sürekli devirli ve spor triptonik modda kullanılmasına rağmen arac 700 lira gibi rakama seyahatini tamamladı benim depaom dibe inerken onun benzin ibresi yarım deponun az altına inmiş oluyordu,
    onun deposu mazotla 235 e dolarken benim arabam 310 liraya doluyor,
    o kadar modifiye etmeme rağmen büyük bir fark atamamam da cabası

Ama gel gelelim Bmw'nin içine oturunca tam takır kuru bakır insigniaya oturunca bir kokpit havası paha biçilemez en büyük ayrıcalıklarından biri olan flexiride ise çoğu arabaya nispeten çok önemli ve özel bir donanım,

Yan yana geldiklerinde ise gözlerin sürekli benim arabada olaması ise içime serpilen serin bir su oluyordu....

Hepinize sevgilerle...

Ynt: Opel İnsignia 1.6T Vs. Bmw 3.20d

ahh ki ahh
    E90 320d 184 ps 380 nm tork
    şehir içi 7,0 - 7,5 lt/100 km yakıt tüketimi.. 0-100 7,7 sn
    ancak mevcut euro kurları ile artık daha da uzaklaştı bana
    insignia mı sattıktan sonra bir ara ciddi niyetliydim ama nasip kısmet bu zamanlara değilmiş..
    ileride inşaallah..
    herkese selamlar..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
      ahh ki ahh
      E90 320d 184 ps 380 nm tork
      şehir içi 7,0 - 7,5 lt/100 km yakıt tüketimi.. 0-100 7,7 sn
      ancak mevcut euro kurları ile artık daha da uzaklaştı bana
      insignia mı sattıktan sonra bir ara ciddi niyetliydim ama nasip kısmet bu zamanlara değilmiş..
      ileride inşaallah..
      herkese selamlar..
      Valla yakıt performans konusunda çok iyi derecelerde bir arac ama içine oturduğunda insignianın doluluğunu donanımını ve estetiğini arıyorsun 1000 li yıllarda ki bmw ile 2011 bmw içi arasında hiç bir fark olmamasıda ayrı bir handikap,
      dış görünüm olarak ise m pkaetten aşağısı kurtarmaz bmw ye binmek için yoksa diğer türlü vsatı aşamıyor insignia yanında...

(baz aldığım Opc body kitli insigniada olsa stockta olsa )

Yorum

valla abi sakat bu bmwler hakkaten bir de chipli gelse ne olacak kim bilir, onun da hakkından 2.0 gelir be abi tabii ki bizim arabanın genişlik konfor ve donanımını bulamazsın...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
          valla abi sakat bu bmwler hakkaten bir de chipli gelse ne olacak kim bilir, onun da hakkından 2.0 gelir be abi tabii ki bizim arabanın genişlik konfor ve donanımını bulamazsın...
          Bmw arka koltuk olarak insigniadan daha rahat bir oturum sağlıyor camları daha büyük olduğu için daha ferah bir havası varama emin ol iyi bir yazılıma sahip hız limiti kaldırılmışi bir 3.20d bizim 2.0t chipli olsa dahi cok zorlar gecme ihtimali bile var desem yeri...
          kasa küçük olduğu için tork avantajı çok ciddi derecelerde Ömer emin ol...

Yorum

doğru abi bizim arka koltuklar, daha çok küçük çocuklara yönelik, yetişkinler için de yer var ama psikolojik olarak sıkıntıya sokuyor öyle tabi abi, bmw seri araba, sıkıntıya sokar 2.0'ı ama adaptif 4x4 ve iyi beslenmiş bir 2.0 bmw'yi aynada görür, bu olaya şöyle bakmak lazım, bmw kendisi pahalı modifiyesi de pahalı, eminim ki ikisine de modifiye konusunda aynı para harcanırsa, opel dehşetli değerlere ulaşır

Yorum

hesapladım abi 125 bine full+full bir insignia 2.0 alıyorsun, herşeyi var, flex, sunroof, adaptif 4x4 filan, işte senin arabaya harcanılan parayı buna harcarsak yaklaşık 300 bg gücünde bir insigniaya sahip oluruz kanaatindeyim, bu da çok korkutucu bir değer, ama bu paraya ancak bu tutan paraya ancak bmw 320 d full'e yakın bir donanım alırsın bir de senin arabana harcadığın parayı buna düşün, 300 bg imkansız, o nedenle insignia 2.0'ı ancak zorlamakla kalır diye düşünüyorum...

Yorum

doğru abi bizim arka koltuklar, daha çok küçük çocuklara yönelik, yetişkinler için de yer var ama psikolojik olarak sıkıntıya sokuyor öyle tabi abi, bmw seri araba, sıkıntıya sokar 2.0'ı ama adaptif 4x4 ve iyi beslenmiş bir 2.0 bmw'yi aynada görür, bu olaya şöyle bakmak lazım, bmw kendisi pahalı modifiyesi de pahalı, eminim ki ikisine de modifiye konusunda aynı para harcanırsa, opel dehşetli değerlere ulaşır
                Opelin modifiye konusunda özellikle insignianın (yeni bir araba hazırda hiç bir modifikasyon ekipmanı yok) bmw ye çok daha fazla şey yükleyebilirsin turbo büyütme supercharger yazılım piston vs.
                Bmw nin parcaları emin ol opelin bu bir body kit fiyatı bir opc jant fiyatı kadar etmez çünkü arz talep bmw ye talep çok adamlar sürümden kazanıyor opelde ise tek parcadan iyi kar elde etme politikası vardı ama bak zamanla talep arttıkca fiyatlar gerilmeyede başladı,
                insignia bi yere kadar mod olur ama bmw zorlar şansını her konuda...

Yorum

hesapladım abi 125 bine full+full bir insignia 2.0 alıyorsun, herşeyi var, flex, sunroof, adaptif 4x4 filan, işte senin arabaya harcanılan parayı buna harcarsak yaklaşık 300 bg gücünde bir insigniaya sahip oluruz kanaatindeyim, bu da çok korkutucu bir değer, ama bu paraya ancak bu tutan paraya ancak bmw 320 d full'e yakın bir donanım alırsın bir de senin arabana harcadığın parayı buna düşün, 300 bg imkansız, o nedenle insignia 2.0'ı ancak zorlamakla kalır diye düşünüyorum...
                  Bmw ye bineceksen kesin kanaatim3.30d alacaksın iyide bir yazılım bir kaç bişey daha ondan sonra hem ekonomi hemde performans canavarın olur kardeşim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                    Bmw ye bineceksen kesin kanaatim3.30d alacaksın iyide bir yazılım bir kaç bişey daha ondan sonra hem ekonomi hemde performans canavarın olur kardeşim...
                    330d'ye iki tane insignia alınıyor abi tabii dediğin doğru yazılımla çok kolay 300 bg olur o araçta... ve onun 300 bg'si bizim 300 bg'yi üzer

Yorum

benzinli her zaman son süratte alır
                      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                        yok abi her zaman alamaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                          Orjinal yazı sahibi: Sufy
                          yok abi her zaman alamaz
                          aynı güçtekilerden bahsediyorum
                          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                          [center]

Yorum

aynı güctekilerde zaten en normali biri 5 bin devirde kesiliyor diğeri 7 binde aynı hacimleri ölçmemek lazım dizel benzinli kıyaslamalarında Sufyan abi

Yorum

Demekki neymişş,biz stock insignicılar 184 bg 3.20d bmw ile kapışmayacakmışız
                              Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

İşleniyor...
                              X