Duyuru

Collapse
No announcement yet.

biraz teknik olacak ama airbag açılma prensipleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• biraz teknik olacak ama airbag açılma prensipleri

Öncelikle merhabalar. Adım Onat, Ankarada oturuyorum. Belirgin bir süredir bu forumu takip ediyordum ama üşengeçliğimden bir türlü üye olmak nasip olmadı. Kısmet şu takla açan opc'yi görünce üye olmak istedim. Neden airbagler açılmamış? felan gibi yorumlar vardı, cevap vermek istedim.

Öncelikle airbagler, ilk zamanlar can kurtardığı kadar can da almıştır. Nedenini şöyle izah edeyim, aracımıza sol önden 45 derece ile bir araç çarptığını varsayalım. Bu durumda çarpışma anında bizim bedenimiz sol A stununa doğru eğlemsizlik gösterek harekete geçicektir. Bu anda açılacak olan airbag kafamızın aracın soluna doğru olan hızını sürtünme ile bloke edicektir. Buda boynumuzun sağa doğru ani dönmesine ve boynun kırılmasına neden olacaktır(kısaca ölmenize). Bu yüzden mühendisler uygun açılarla çarpmadıkça airbagleri açılmamasını sağlamışlardır. Bu açılar ön airbagler için araç önünü normal kabul ederek +-30 derece, yan airbagler içinde aracın yanı normal kabul edilerek +- 83 derecedir. O takla atan OPC de ön airbaglerin açılmama sebebi budur. Aracın yan airbagleri ise takla esnasında içeri gelebilecek yabancı maddeleri tutmak için açılmıştır. Çünkü yan camlar ön cam gibi bütün halde kalamaz. Ayrıca ön airbaglerin açılması için gerekli basınç durumuda vardır. Airbagler boyutuna göre 150 200mph hızla açıldığından insan vucuduna ekstra basınç yapar. bu yüzden gerekli olmadıkça açılmazlar. Umarım aydınlatabilmişimdir.

Ynt: biraz teknik olacak ama airbag açılma prensipleri

açıklamanız gayet güzel olmuş. teşekkürler.
    ESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI
    ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH

Yorum

hoş geldiniz bilgiler için tşkler

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Hosgeldiniz,cok açıklayıcı faydalı oldu teşekkürler Allah açtırmasın kimsenin airbagini
        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Öncelikle hoşgeldiniz. Açıklamanız için teşekkürler...

Yorum

valla süper olmuş bu acıklama
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

İşleniyor...
            X