Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 140 hp insignia yakıt tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4 140 hp insignia yakıt tüketimi

Arkdaslar bu arada kendimi tanıttığım sayfayada eklemiştim izlenim ve fotoları buyurun buraya da aynen yazıyorum.......

Buyrun arkadaslar tüketim verileri kısaca şunlarıda yazayım araç 2000 devirde 100, 3000 devirde 150 ve 3500 devirde 172 km/h da oluyor. Tüketim verileri rodajdaki bir araç için ideal genelde 3000 deviri geçmedim araçta ama sıkışık trafikte illaki yakıyor araç bir ara çok sıkışık trafikte 10 lt oldu ama üstüne çıkmadı şimdi sonuçlar görüldüğü gibi 8,1 lt. olan sıkışık trafik verisi sonra açıldığı için yol 50 km/h civarında ort. hız kaldı.
    6,8 lt olan ise gayet yumuşak kullanma sonucu sadece 7-8 km dur kalk trafikte kaldım sonra açıldı ve bir kere 170 vurdum nasıl hızlanıyor diye ona rağmen 6,8 lt tüketimde kaldı araç. Bu arada araçta shift up var ve kaça atman gerektiğinide söylüyor gaz pedalına basma şekline göre...... Şimdilik bunlar var arkadaslar aracım 550 km de şuan ve rodajda ona rağmen çeyrek depodan bir diş daha yukarda yani ilk depo yaklaşık 850 km yapıcak %60 sıkışık trafik, %10 normal trafik ve %30 akıcı çevreyolu.....
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Bayağı az yakıyor yahu. Göstergelerde değişmiş 2012 ler böyle olacak herhalde
      2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Orjinal yazı sahibi: smg05
        Orjinal yazı sahibi: cagri
        Orjinal yazı sahibi: mustafa
        Orjinal yazı sahibi: paTRiot
        Orjinal yazı sahibi: taner
        Arkadaşlar şanzuman/kavramayla motor hacmini ne ilgisi var?Çok alakasız şeyler.
        abi az da olsa motorun gücü çok etkiliyor yokuşlarda. tmm kavrama sisteminin kalitesiyle çok alakalı ama yinede motor hacminin öenmi olduğunu düşünüyorum.
        çok güçlü bir motor yetrli kavrama olmadan ağır bir kasayı çekmeye çalışırsa kavramanın ömrü kısa olur.bence motor hacmi çok önemli değil.ister 1.4 ister 1.6 ister 2.0 olsun baskı balata sürtünmeyle güç aktarır ,sürtünme de bastırma gücü ,yüzey özelliği ve sürtünen yüzeylerin genişliği ile alakalı.bizim 1.6 turboların baskı balataları sanki daha hafif bir araca göre üretilmiş gibi...
        soru: peki motor hacmi önemli değilse misal 1.6T'nin ağırlığı 1200kg olsa sorun olmaz diye düşünüyoruz, ama motor hacmi de 1000cc'ye inse durum ne olurdu? ihihi
        Ben söyleyim aracın gitme isteği azalırdı sana o gücü verirdi ama çok çok verimli bir şekilde sunamazdı mesela rampayı tırmandıran beygirdir, nasılki benim eski 1.3 dizel astra yarı kavramada ileri gitmiyorsa 1.5 dizel clio kendi kendine ufak ufak tırmanıyordu gaz vermeden. Bu durum şöyleki aracın içindeki beygirlerin hareket alanı artıyor bu da verimi artırıyor.....
        ağırlığı baskı balatanın sıyırmasıyla ilgili demiştim ben bu arada rampayı tırmandıran tork olmalı ?
        InsigniaTEAM

Yorum

Gösterge değişikliği güzel, kullanışlı olmuş, koca ekranda tek bilgi görmek saçmaydı. Ancak eski modellere yazılımla gelmez herhalde.
          '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
          '15 BMW 118i LCI

Yorum

Hazır arabayı tork götürür, beygir götürür konusu açılmışken yazayım;

Beygir diye bir şey yoktur arkadaşlar, arabayı falan götürmez, öyle bir kuvvet yoktur. Arabayı götüren tek şey yokuşta da, düzde de torktur. Bir araçta ölçebileceğiniz şey de torktur, beygiri direk araçtan ölçemezsiniz, ancak ölçtüğünüz tork ile hesaplayabilirsiniz: Beygir = (Tork x RPM) / 5252

Tork, aracın tekerini çevirme kuvvetidir(tabi aslında motordan başlar), beygir ise sadece motorun karakterini gösteren bir güç bilgisidir.

Misal; A16LET'in motor grafiğini düşünün, 2050'den 5500'e kadar tork 230Nm(170lb.ft) sabittir, ve bu halinde beygiri 180'dir. Eğer motor 5500 çeviremeseydi de 4000 çevirebilseydi o zaman aracın beygiri 130 olacaktı, ancak siz yokuşu eğer 3000 devirde çıkıyorsanız hala aynı şekilde çıkabilecektiniz, çünkü motorun 3000 rpm'deki torku ve beygiri hala aynı, hiçbir şey değişmedi.
            '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
            '15 BMW 118i LCI

Yorum

Bilgi ekranini dolmasi hos olmus
              Grafikler de basarili
              Sanziman bizim 1.6 T uzun gorunuyor (3000 dd 135 kmh)
              5 ve 4 vites hiziniz ne oluyor 3000 dd?

Diger arkadas 1.4 T biraz gurultulu bulmus
              Sizin izlenimler nedir ?

Ben ekonomi icin Bursa derim
              Cok yumusak kullanimda sehir ici 7.8 lt
              Sehir disina cikmaya korkuyorum

Yorum

Evet göstergeler çok farklı, yakıt tüketimin de oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Güle güle kullanın..

Yorum

bu araç PASSAT 1.4 ten az yakıyor. b

Yorum

yakıt beni şaşırttı benim aynı motorlu astra bile bundan çoktu:S
                    F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                      Sen gaza basmasını bilmiyorsun aynı motor daha ağır araç
                      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                        Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                        Sen gaza basmasını bilmiyorsun aynı motor daha ağır araç
                        peki bu tespite 2.0 cdtı ile arkamdan gelirken mi vardın abi? ))) astra bundan daha hafif astra ile sahil yolunda sıfır trafikte 39 km de çeyrek deponun yarısını yakmıştı devir 2500 ü hiç aşmamıştı... hava soğuktu...
                        F30 Sport+

Yorum

Bilgi ekranı çok güzel olmuş bir de VW gibi beyaz olsaydı tadından yenmezdi.Keşke yazılımsal birşey olsa da bize de yükleseler.Yakıt konusuna gelince.Şaşırdım...Opel beni bile şaşırttı.Resmen ters köşe oldum...Tebrikler Opel clapclap clapclap clapclap
                          2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Arkadaslar sıcak sıcak video çektim.... Bugün kağıthaneye gittim bilirsiniz oralar çok rampa ve kamyon çok olduğu için trafik çok ona rağmen eve parkettiğimde 8 lt. tüketimde kaldı rodajdan sonra bu araç ort. 7-7,5 lt anca yakıcak anladığım kadarıyla. Şuanda net yazılar yazmıyorum araç rodajda çünkü iyi seyirler......
                            Смотрите любимые видео, слушайте любимые песни, загружайте собственные ролики и делитесь ими с друзьями, близкими и целым миром.

Yeni nesil gösterge paneli benimde çok hoşuma gitti mod var araçta üçünüde videoya aldım sizin için buyurun. Özellikle auto stop devir göstergesinde ayrı bir şık durmuş.

Yorum

Birde arkadaslar ilk depo ile anladığım kadarıyla 850-900 km yol yapıcam rodajda ve yarısı sıkışık trafikte, yarısı akıcı yolda geçen bir araç için nasıl bu veriler? Belki 5000 km yi geçse +80 km fazladan yol yapabilirim. Siz ne dersiniz?

Yorum

1.7 litre mi yazıyor ben mi yanlış görüyorum anlık tüketimde pray
                                Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                                Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                                VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

İşleniyor...
                                X