Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 140 hp insignia yakıt tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: 1.4 140 hp insignia yakıt tüketimi

Orjinal yazı sahibi: rodentox
    6 vitesli araba hiç kullanmadım şunu merak ediyorum 5. vites 110 sabit hız lamı gitmek motor açısından sağlıklı yoksa 6. viteste 110 ilemi araba 6 vites olduğu için sanki bana 110 bana az geliyo bu viteste yani demek istedğim 6. vites 110 ile gitmek arabayı boğarmı tşk
    6. vites 110 km/h da araç 2250 devir seviyesinde oluyor bu da düz yolda torku sayesinde akıcı hızlanmaya yeterli oluyor ama yokuşlarda bazen güç kaybı olabilir zaten önceden fark edip 5. vitese alırsanız sıkıntı olmuyor.
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

6. viteste 150 km hızla 9-10 litreyse 110 ile giderken tahminim 7.5 litreyi geçmeycektir tüketim buda bu ağırlıkta bu araca gayet uygun bi tüketim nasipse teslim alınca denicez
      tşk verdiğin yanıtlar için

Yorum

6. viteste 150 km hızla 9-10 litreyse 110 ile giderken tahminim 7.5 litreyi geçmeycektir tüketim buda bu ağırlıkta bu araca gayet uygun bi tüketim nasipse teslim alınca denicez
        110 km/h ile sabit giderseniz 6,5 litre seviyesinde seyir edersiniz. 150 km/h da rüzgar direnci daha fazla olduğu için tüketim fark edilir şekilde artıyor.

Edit: Rica ederim
        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

110-120 arasında hız yaparak Bursa-Ankara gittim. Ortalama yakıt tüketimi 6.8 oldu klima kapalı... 1.6 turbo...
          İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

110 km hızda 6 vitesli hiçbir aracın motoru düz yolda boğulmaz.Eski 115 hp atmosferik aracımda 2500 d/d 108-110 km hız görüyordum ama rampada turbo olmadığı için motor devir kaybedip vites küçültmek istiyordu.Şimdi ki aracımda düz yolda 70 km hızda bile 6. vitese gec diye gösterge uyarıyor.
            6 vitesli araba hiç kullanmadım şunu merak ediyorum 5. vites 110 sabit hız lamı gitmek motor açısından sağlıklı yoksa 6. viteste 110 ilemi araba 6 vites olduğu için sanki bana 110 bana az geliyo bu viteste yani demek istedğim 6. vites 110 ile gitmek arabayı boğarmı tşk

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
            17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
            35GB5825  A Rh+

Yorum

1.6 için süper bi rakam bence yakıt konsunda içim rahatladı mesajlarınızdan sonra ama benim kafama takılan sorunlar bölümünde arabanın çukura düşünce sola çekmesi yağmur sensörünün kafasına göre çalışması arka fren disklerinin çizilmesi torpidodan çıtırdılar gelmesi gerçi arkadaşın biri ilk çıkanlarda bu sorunların olduğunu ve düzeltildiğini söylesede insan kullanmadan rahat edemiyor umarım bu kadar güvenerek aldığım araçta bu tür sorunlar olmaz

Yorum

1.6 için süper bi rakam bence yakıt konsunda içim rahatladı mesajlarınızdan sonra ama benim kafama takılan sorunlar bölümünde arabanın çukura düşünce sola çekmesi yağmur sensörünün kafasına göre çalışması arka fren disklerinin çizilmesi torpidodan çıtırdılar gelmesi gerçi arkadaşın biri ilk çıkanlarda bu sorunların olduğunu ve düzeltildiğini söylesede insan kullanmadan rahat edemiyor umarım bu kadar güvenerek aldığım araçta bu tür sorunlar olmaz
                Söylediklerinizin hepsi garanti kapsamında çözülen şeyler. Zaten hepsi 1 araçta görülmüyor. Benim fren disklerim çizildi, garantiden değilştirdim...
                İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

70 km hızla 6. vites dizel arabayla büyüdüğüm için bana biraz ters geliyor ama d segmenti bi araç 6 vitesli bi araç ve de benzinli bi araç ilk kez kullanıcam sanırım öğrenmem gereken çok şey var
                  yanıtlar için tşk

Yorum

üstad opel gibi bi firmada disk çizilmesini kabullenemiyorum bütün ödülleri toplayan bi otomobilde nası böyle olur anlamadım tabiki kul yapısı bunlar ama belirli bi standarta göre çıkmıyomu bu diskler anlam veremedim

Yorum

Bu sorunlar her araçta olmuyor, araba işi biraz da şans işi.
                      Şöyleki burda bahsedilen sorunlardan hiç biri ile karşılaşmadım
                      Tabi ilerde ne olur onu bilemeyiz
                      2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

Yorum

üstad opel gibi bi firmada disk çizilmesini kabullenemiyorum bütün ödülleri toplayan bi otomobilde nası böyle olur anlamadım tabiki kul yapısı bunlar ama belirli bi standarta göre çıkmıyomu bu diskler anlam veremedim
                        Sorun disklerde değildi. Fren balatalarında idi. Bir grup balata problemliymiş. O balatalar fren disklerini çiziyordu. Ben geç farkettim çizikler derindi. O yüzden balatalar ile birlikte disklerde değişti...

Yorum

6.000 km oldu. Frenlerden ses gelmeye başladı, henüz gözle görünür çizik yok ama şehiriçin hafif frenlerde ses yapıyor. Geçen ay ilk çalıştırmada kayıştan ses geldiği için kayış gergisinin pozisyonu değiştirildi. Ayrıca sert şekilde frene basıncada gıcırtıdan farklı acayip bir ses geliyor anlık olarak.

Konsol ve kol dayama yerlerindeki gıcırtıları saymıyorum zaten...

Yağmur sensöründe bir problem yok ama arada radyodan USB moda geçiyor, sonra tekrar radyoya geçiyor falan filan...

Düşük yakıt tüketimi ise şöyle oluyor. Yola çıkıyorsunuz, yol düz, sollama, yavaşlama, hızlanma vs pek fazla olmuyor. Böyle yol şartlarında cruise control ile çok düşük tüketimler yakalanıyor.

Amma velakin, 3-4 sefer kırmızı ışıkta durursanız, 3-4 sefer önünüze kamyon çıkıp yavaşlayıp ardından hızlanmak zorunda kalırsanız, yolda yokuş varsa, yavaşladıktan sonra hızlanmaya çalışırken arkanızdakine selektör yaptırmadan güzelce hızlanırsanız işte o zaman normal yakıtın üzerine en az +2 litre daha yakarsınız. (Sıcak asfalt ile mıcır taşlı asfaltta bile yakıt farkediyor, pürüzsüz sıcak asfaltta daha az yakıyor)
                          2012 - 1.4 Turbo Edition Elegance + Yeni Stil Paketi

Yorum

böyle bi arabada fren sesine anlam veremedim önceki arabamda kayış sesi olmuştu servis formunda temizlendiği yazılmış ve sorun düzelmişti
                            radyoda tp modu açıksa radyonun çekmediği yerlerde (sinyalin azaldığı bölgelerde)değişim yapar
                            yakıt tüketimine dediğiniz gibi yol sürücü ve trafik etki ediyo gıcırtı konusuna ise hiç girmek istemiyorum çok can sıkıcı

Yorum

30 km inişi çıkışı olmayan, hafif virajlı yol (Biga-Çan). Cruise control ile 80'e sabitledim, ne gaz ne fren. Sonuç 5.7 Lt

Aynı yolu 100-110 ile gittiğimde 8 lt oluyor.

Deponun bu haliyle kalan menzili 270 KM. (Fulledikten sonra 550 km yaptım, ortalaması 8 lt idi.)

(ortalama hız 79 gözüküyor, ışıklarda durunca çektim, o esnada 80'den 79'a düştü.)
                              2012 - 1.4 Turbo Edition Elegance + Yeni Stil Paketi

Yorum

bence yakıt tüketimini burdan değilde depoyu fulleyip tabanca atana kadar kullanıp tekrar fulledikten sonra hesaplamak lazım litre olarak ben alışmışım kara düzen. yol bilgisayarıyla hiç denededim ama karşılaştırıcam

Yorum

İşleniyor...
                                X