Araba 1000 km yi devirdi.En son depoyu fullediğimden butarafa sadece 150 km şehir içi kullanmışım.9.3 LT den 9 LT ye düştü.1000 km genel ortalama 7.7 LT
2014 BMW 5.20I M +comfort+premium 2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof 2013 Chevrolet Captiva LTZ
vay arkadaş hiç mi gaza basmıyorsunuz ya.. 1.4 de basınca gider, insignia hızlıdır, arkada kalmaz, hele ki sellektör hiç yemez
Kullanım şekli önemli faktör üstadım...
Ben ilk 3 vites aracı sıkıştırmam ama boş olursa yol 4. viteste 200 e dayarım aracı sonra 5 ve 6 vites olarak devam ederim çok üst devir çevirtmem genel olarak kullanım şeklim 90-120 km/h arasıdır ama bazen kapışmıyorum da değil özellikle beni 1.6 atmosferik sananlarla ihihi
Abi çoktan 220 yi vurdum demek isterdim ama tam aracı 170 civarına getiriyorum sol şeritten 90 ile giden birisi kenara geçmediği için makas atmak zorunda kalıyorum o zamanda aracın stabilitesi bozulur diye hızımı yavaşlatıyorum ama yakındır dert etme son hızı görücem... Yani hala 206 rekorum şu an...
2 gün önce göstergeyi tekrar sıfırladım.2 gün sadece şehir içi 50 km falan yapmışım ortalama 7,6 oldu.ortalama hız yanılmıyorsam35 olması lazım.Genel ortalama 1105 km de hala 8 LT .Yani zaman geçtikçe yakıt düşüyor.Yalnız araç start stop özelliğinde ışıklarda durduğunda ortalama hız gerilemeye devam ediyor.Motorun durduğu durumda hızında durması gerekli. Bugün servise uğradım 160 lık dizelin şehir içi ortalamas 10 LT gördüm.Elbette onunla karşılaştırmak doğru değil.Ama birkez daha iyi ki 1.4 almışım dedim.Performansı benim için yeterli.Kullanmak gerçekten konforlu.Artık 2-3 yıl sonrada bir üst motora çıkarız kısmet olursa
2014 BMW 5.20I M +comfort+premium 2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof 2013 Chevrolet Captiva LTZ
Benim bu arabadan anladığım,bastınmı giderim ama yakıtıda harcarım diyor.Sakin kullanmak daha zevkli geliyor.Ya birde bu kadar üstüne düşmemek lazım yakıtın.
Yorum