Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia Almaktan vazgeçmek üzereyim...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia Almaktan vazgeçmek üzereyim...

Size lafım yok zaten bende şu an araba sahibi olsam keske insignia 200k tl olsun derdim

1 bayi ile görüşme konusundada ya ankarada hepsi birbirirnin aynı zaten eskiden sahipleri ortaklarmıştı. Ayrılmıslar ama aynı yoldan gidiolar o yuzden dierleri de aynıdır. Cnku assa yukarı 2001 den beri her yıl 5 6 kere hepsine ugradıgımz oluor artık bu konuda baya bi tabiri caiz ise kaşarlandık =)

Yorum

bi kere 2009 insignia ile 2011 insignia 2. el arasında pek fiyat farkı yok gibi eğer km'ler yakınsa buna çok dikkat ettim, ben senin yerinde olsam kesinlikle ve kesinlikle 2011 alırdım, 1 sene eski modelmiş ikinci eli zayıfmış filan, öyle değil, 2009 20000 km'deki araç 2010 30000'deki araçla aynı fiyat hatta 2009 lar bazen daha pahalı, keza 2011de de öyle, valla iş sende biter biz burda kafana bir düşünce yerleştiremeyiz, olay sende biter, valla 23 yaşındasın büyük ihtimal öğrencisindir, ailenin durumu nedir bilemem, haddime de düşmez ama valla 2.0 motor alıp babanın eline benzin parası vergisi masrafı bakmak bana koyar açıkçası, eğer kendi işinin başındaysan iide kazanıyorsan orası ayrı, audi bmw her şekilde de başını ağrıtır, bakımları 1000 eurodan başlar, opel onlara nispeten çok ucuz bakım ücretlerine sahiptir, diyeceğim o ki al 2011 ya da 12 1.6 turbo chiple miple zaten 200+ bg çok rahat, vergi de 700 tl kafan rahat olur, audi a5, 2.0 turbo insignia zor araçlar...

Yorum

Madem fiyatlar bu sekilde 2.el alin Insignia ya da Baska Model siz bilirsiniz ama su durumda 0 araba almak bence mantikli degil biz ÖTV zamaninda almistik mesela,2.0 t istiyosaniz onur beyin Araci satilikti en Son 250 hp gelecek mi gelmeyecek mi Bunu biz bilemeyezki bayi henuz gelmiyor diyorsa Size nasil fiyati konusunda bilgI verebilIr? Mesela 1.6d Volvo s60 gelecek dendI ilk cikdigi zaman hals gelicek fiyatini da kimse bilmiyor
        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Azure
          Size lafım yok zaten bende şu an araba sahibi olsam keske insignia 200k tl olsun derdim

1 bayi ile görüşme konusundada ya ankarada hepsi birbirirnin aynı zaten eskiden sahipleri ortaklarmıştı. Ayrılmıslar ama aynı yoldan gidiolar o yuzden dierleri de aynıdır. Cnku assa yukarı 2001 den beri her yıl 5 6 kere hepsine ugradıgımz oluor artık bu konuda baya bi tabiri caiz ise kaşarlandık =)
          bende de Insignia yokki? ihihi
          Ankara'da Opis Opan ve bir bayi daha vardı yanlış hatırlamıyorsam önceden 3ü ya kardeşti yada ortaktı ama artık ayrılar sonuçta, benim 1 bayi ile demek istediğim bayiler arasındaki satış fiyatı değil, Opel'in bayileri bilgilendirmesi konusunda mutlaka farklılık vardır.
          şuan bildiğim kadarıyla kapasite olarak Türkiye'nin en büyük bayisi Odak olması lazım
          (Türkiye'deki ilk bayi Opan, 2.bayi Giray, yakında en büyük showroom'da Opis'in olacakmış, bunlarda ara bilgi olsun ihihi )
          Opel'in Odak'la olan ilişkisiyle Ankara bayisi arasında olan ilişkide mutlaka farklılık vardır.
          ben Çorum bayisine gidip 2012'leri sorsam dünyadan haberleri yoktur mesela
          bence hem Ankara'dan hem İstanbul'dan, gerekirse İzmir genel merkezden bilgi alıp ona göre net olarak konuşmakta fayda var. şimdi fiyatlar belli olmadan yapılan yorumların kimseye faydası yok.
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
            Hiç bi şey net değil ki.

2.0T 4x4 250HP gelcek mi (ki gelmicek gibi gözküyor)

Gelcekse bile ne kadara satcaklar bunlar bi kesinleşmedi. Ekim sonu araçlar 2012 diolar ama daha ortada belli bişi yok 1 ay kaldı yani.

Gelipte çokk uçuk fiyatları olcaksa bi an önce belirlense de bizde ona göre yolumuzu çizsek..

benim haddime düşmez ama fiyat konusu sizi düşündürüyürsa, yani bütçeniz kısıtlıysa 2.0t 4*4 250 hp sevdasından vazgeçin derim, 2.0 vergi olarak ve en önemlisi yakıt olarak bütçenizi zorlayabilir, 100 kmde 15lt altına düşüceğini sanmıyorum.... bu arada bu 250 hplik araç benzinli değilmi, mazotluysa sözümü geri aldım

Hasan abi ben şehir içinde dikkat etmeden kullandığımda bile 12 litre yakıyor, düzgün sürersen 2.0 t şehir içinde 9.5-10 litre yakar.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

@efemuratt

Anlıorum siz fiyatların tutarsızlıgından şikayetcidinz ki haklısınzda.

Ama benim demek istedgim su 46 47 bine edition elegance ( ki sıfırını 56 57 ye cok rahat alınabiliordu) 54 55 e cosmo ( sınfı dedigim gibi 63 64 e alınabilirdu) bu fiyatları goz onunde bulundurdugumzda normal yani ama ola ki bi adam gidipde 70 bine cosmo aldıysa işte cidden zarar eder.

Zaten benim isyanımda buna. Simdi Ben gitcem 72000 verip cosmo alcam satarken 62bin vericekler mi hayır? Sorun da bu zaten..
              İşte bende bunlardan şikayetçiyim öyle adamlar araçlarını satarken bayideki sıfır fiyatına bakıp belirlemiyolar araçlarının fiyatlarını... Bikere zaten yanlışlık bayide başlıyor. Farklı illerdeki bayiler hep aralarında uçurum fiyat farkı verebiliyolar... Örnek veriyorum maraştaki bayi bi araca en son 65 bin verirken ankara veya başka bi ildeki x bayi aynı araca 61-62 bin fiyat veriyor. Müşterilerde alıp kullanıp satarken sıfır alırken yararlandıkları indirşmden ettikleri karı düşünmüyorlar. Nasılsa zarar etmeyecekleri için. Ama pahalı alan adam diğer adam ucuza sattığı için aracını istediği fiyata satamayacak..çok zarar etmiş olacak. Ama bayiler Türkiye genelinde standart bi indirim uygularsa eğer araç alacak insanlar hep belli fiyatlardan alacağı için zarar oranları da sabit kaacak.. Zararları sadece araçlarınn model yılı ve yaptıkları km ye göre olacak. O zaman problem büyük ölçüde giderilmiş olacak. Ama bayiler napıyor? Birine giriyosun şu fiyat diyor çıkıp diğerine gidiyosun aynı araca daha ucuz fiyat...sanki esnaflar adamlar ayakabı satıyolar ya... bikere zaten liste fiyatı üzerinden yaklaşık 3 bin lira indirşm var... Yahu sen daha neden kalkıpta halen araca saçmasapan bi 5-6 bin daha şndirşm yaparsınki arkadaş..... Hangi mantığa akla hizmet bu. Sonra da aylık satış rakamları bi renoyu bi vw yi geçince seviniyoruz gurlanıyoruz.. O adamlar araçlarının değil ikinci eli daha bayiden çıkarken değerini koruyup satıyolar... Bizim opel bayileri giş heryerde farklı uçurum fiyatlar veripte kampanya fşyatı üzerine kendileride kampanyadan 2 kat fazla indirim yapmıyolar..... Bayiler bu işi düzeltmeli en başta. Her bayiye girene telefonla arayana saçmasapan indirim verirlerse ne sıfır alan adam ne de ikinci el alacak adamın içi rahat eder ...

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Bunun nedeni Opel'in Türkiye'deki işleyiş sistemi. Bildiğim kadarıyla saydığımız bütün bayiler aslında kendi başlarına çalışan birer şirketler, ve Opel TR şirketinden araba satın alıyorlar. Bu yüzden bayiler arası bu kadar fiyat, ilgi, alaka, bilgi vs farklılıklar oluyor.

Ancak Doğuş Oto mesela, her bayisi kendi adına açılır, hepsi tek şirketin zincir mağazasıdır. Bir showroomda araç kalmamışsa alakasız başka bir showroomdan araç çekebilirler, çünkü TR'deki bütün araçlar aslında tek şirketindir.

Eğer sistemde değişiklik olmadıysa, ve ben yanlış hatırlamıyorsam durum böyle.
                '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
                '15 BMW 118i LCI

Yorum

@Ömer Faruk TARIKAHYA

Bakın ortada yanlış anlaşılma var, benim demek isteğim şuydu.

2.0T 4x4 biraz opsiyonla 120k Tl yi bulcak gibi duruor. Sizin mantıkla 120yi veren 10 u daha verir diyip 2. el bi A5 2.0 Tq bulunabilir. En azından E sınıfı bi araç olur. Hemde coupe

@Hasan_apg09

Vergi konsuunda yıllı 900 lira farkı var sanırım. Yakıt oalrakda her yerde okuduğum yorum 1.6t ile 2.0t aşşa yukarı aynı yakıyor deniyor..

1.6 t ile 2.0t arasında 100 kmde 3-4 litre yakıt farkı var... bide bu araç 4*4 ve 250 bg, ne kadar güç okadar fazla yakıt, bence 15 ltnin altına düşmez...

Yorum

efemurat fiyatları opek odaktan aldım...

Yorum

İşleniyor...
                    X