Gçen gün Mudanya yolunda adamın biri sağ taraftan yola çıktı. En sağ şeride çıkacağına orta şeride kadar geldi. Adama vurmamak için kendimi son anda en sola attım. İleri de durdum. Adam kusura bakma dalgınlık oldu özür dilerim dedi. Helalleştik. Tam hareket edecekken bir BMW yanıma yaklaştı içinde kokoş bir bayan. Camı indirdim. Kadın demez mi " neden sinyal vermeden şerit değiştiriyorsun" diye... İnsan nasıl katil oluyor anladım
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
geçmiş olsun kardeşim bende 2 gün önce kaza atlatdım önüme köpek fırladı 100 le gidiyordum direksiyon birden kırınca araç savruldu kaydı falan sonra toparladım.Bir anlık dalgınlıktı
Aman Dikkat
Özellikle Köpekle ilgili kaçınılmaz olay gerçekleşeceğini hissettiğiniz zaman frene basmayın üzerinden geçip gidin aksi halde köpeğin derisi diğer koyun , keçi,kedi vs.. gibi değil derisi parçalanmıyor bu sebepten dolayı siz frenleme yaptığınız zaman aracın altında bir top gelmiş gibi aracı zıplatıyor ve çok ciddi kazalara sebebiyet veriyor bu yüzden frene basmayı önermezler tabi gönül ister ki böyle bir acı tecrübeyi kimse yaşamasın ama maalesef yaşanıyor .
önemli bi bilgi, bunu hiç bilmiyodum, teşekkür fatih abi....
Gçen gün Mudanya yolunda adamın biri sağ taraftan yola çıktı. En sağ şeride çıkacağına orta şeride kadar geldi. Adama vurmamak için kendimi son anda en sola attım. İleri de durdum. Adam kusura bakma dalgınlık oldu özür dilerim dedi. Helalleştik. Tam hareket edecekken bir BMW yanıma yaklaştı içinde kokoş bir bayan. Camı indirdim. Kadın demez mi " neden sinyal vermeden şerit değiştiriyorsun" diye... İnsan nasıl katil oluyor anladım
bayanlara dikkat trafikte bayan sürücülere karşı daha duyarlı olmak gerek bence, bayanlar her nekadar iyi sürücüde olsa, olaylar esnasında soğukkanlı davranamayarak, panik yaparak, önlenebilecek olumsuzlukların önüne geçemeyebilirler, olası kazaların büyük çoğunluğunu soğukkanlılıkla, panik yapmadan kontrol altına alarak önüne geçtiğimizi bi çoğumuz yaşamışızdır, hani direksiyondayken ve kaza atlattığımda hep deriz ya "başkası olsaydı çok fena kaza olurdu, iyi kurtardım" kaza anında heyecanlanmayıp, panik yapmadan hareket edersek kazayı önleme şansımız var, yeterki kontrolü elden bırakmayalım, ama bayanlarda erkekler kadar soğukkanlılık olmadığı için bayan sürücüleri zor durumlara sokmayalım, onları asla sıkıştırmayalım, dikkatlerini dağitmayalım. keyifli sürüşler....
emre....swettyboyemre tşkler.....kadir sanada geçmiş olsun tşkler.... fatih abi genelde köpek çıkınca yavşlıyoruz vicdan meselesi ama çok büyük riskler alınıyor heleki ani fırlamalarda istem dışı reflexle sağa sola yoldan çıkmalar olabilir allah kazadan beladan korusun kaskosuz heleki araçlara binilecek gibi değil...
Gecen gun kocaelinden donerken; bir baktim otobanin ortasinda kopek karsiya gecmeye calisiyor.
Kopek orta serite kadar gelmisti. Ben en sol seritteydim ve hava kararmisti. Ben kopege carpmadan gectim ama diger araclardan biri muhtemelen kopege carpmistir. Cunku otoban vizir vizirdi ve surat en az 120 km/h. Bu bir hayvandi, ama bazen 2 ayakli hayvanlarda otobani ust gecit kullanmadan gecmeye calisiyor. Bazen yanlarinda cocuk da oluyor. En korktugum kaza yayaya carpmak. Allah kimsenin basina vermesin, bu durumda yayanin sansi cok az.
Yorum