Öncelikle herkese merhaba 26.08.2011 Tarihinde insignia 2.0 cdti 130hp aracıma kavuştum ve ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.Ramazan bayramı tatili dolayısıyla İstanbul Antalya arası gidiş dönüş ortalama 1500km yol yaptım.Öncelikle daha önce kullanmış olduğum 2006 passat 1.6 FSI ile kıyaslanamayacak kadar düşük yakıt tüketimi olduğunu söylemeliyim.400TL ile klimamı hiç kapatmadan yolun durumuna göre 130-160 km hızlarda 1500km yol yaptımki benim için oldukça makul bir değer.Yakıt ekonomisi dışında araba bana oldukça geniş geldi teknik verilerine bakmadım ama passattan dar olduğunu zannetmiyorum.Arabanın dış ve iç dizaynı oldukça hoş fakat konfor konusunda bir kaç eksiği uzun yolda hemen belli oluyor.Öncelikle orta kolçak çok kullanışsız ve küçük olmuş belki kademe ayarı olsaydı uzun otoban yolculuklarında kol ağrılarını azaltırdı.İkinci olaraksa direksiyon hıza karşı duyarlı değil bu yüzden yüksek hızlarda güvensizlik veriyor.Koltuklara ise sanırım tam olarak alışamadığımdan pek rahat edemedim.Bu arada Dönüş yolunda usb girişi çalışmadı ama forumdan takip ettiğim kadarıyla çabuk düzelen bir şey olduğu için kafama takmadım.Arabanın dış ses yalıtım oldukça iyi ama otoban dışında biraz bozuk bir yolda kullandığınız zaman içeriye oldukça fazla lastik sesi alıyor.Aracın yol bilgisayarı oldukça iyi hatta mükemmel,şöyle anlatayım passatla deopmu doldurdum misal 800km yazıyor.Otobana cıktım ve 20km sakin kullandım menzil hemen 900-950km gibi değerlere cıkıyor 20km seri kullanıyım hemen 750km gibi değerlere düşüyordu yani anlık ortlama yakıt tüketimi gibi çalışıyordu ama insigniadaki değerler şaşırtıcı derecede doğruluk sunuyordu.Onun dışında cruze kontrolu oldukça kullanışlı bazı arkadaşlar sanırsam vw deki gibi istenilen hıza neden sabitliyemiyoruz diye şikayette bulunmuştu ama range rover sport gibi lüks bir arabada bile insigniadaki sistem mevcut yalnız devre dışı bırakmak için fren pedalına dokunuş daha hassas olabilirmiş.Bu arada arabanın içi oldukça sade ve basit şöyle söyleyeyim passatta cruze kontrolle oynamaktan,havalandırma tuşlarını kurcalamaktan ufak tefek kazalar atlatmışlığım bulunmakta tabii bunda vw sucu yok ben biraz dikkatsiz bir sürücüyüm sanırsam.Ama İnsigniada hiçbir tuş kalabalığına takılmadan yolunuza bakabiliyorsunuz.Bu arada arabanın kliması ise oldukça hassas yani 22 veya 23 derece arasındaki 1derecelik hassasiyeti hissedebiliyorsunuz.Araçta cok fazla saklama gözü yok olanlarda oldukça kullanışsız mesela torpido ve orta kolçak çok küçük,kapılardaki yan gözlere ise erişim hem zor hemde dar,Bagajın arkalarına ise yükleme yapmak oldukça zor.Yolcu koltuğunda ise yükseltip alçaltma sanırsam yok ama bunun sadece cosmolara özel olmasıda cok komik eğer yanılmıyorsam passatların hepsinde standart.Aracın aynaları oldukça ufak uzun yolda pek sıkıntı değil ama şehir içinde bazen sıkıntı yaratıyor en azından benim için.Usb bozuldu derken atlamışım ses sistemi forumda belirtildiği kadar kötüymüş ne bastan bişey anladım ne tizden yada beklentim böyle bir araba için daha yüksekti.Performansa gelince arac beni oldukça tatmin etti pek çok otomobil kullanmış bir kişi olarak rahatlıkla performansının yeterli derecede olduğunu söyleyebilirim.Sonuç olarak insignia ufak tefek önemsiz şeyleri dışında oldukça güzel bir araç yılların vw kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim kesinlikle pişman değilim hatta oldukça keyifliyim.Yalnız vw kullanıcıları olarak servislerde kalite anlamında biraz şımartıldık inşallah bu araçda cok fazla arıza yapmaz ve yaptığı zamanda OPEL kaliteli,seri ve ucuz servis hizmetiyle bizi pişman etmez.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2.0cdti Edition elegance ilk izlenimler
Collapse
X
-
Ynt: 2.0cdti Edition elegance ilk izlenimler
Orjinal yazı sahibi: FunkyairKazasiz belasiz keyifli yolculuklar
Cruise devre disi bir tusla kaliyor
Frenlemeyi anlamadim
Yorum
-
welcome paylasminizdan dolayi tesekkurler. Bence aracin dis gorunusunun disarida yarattigi etkiyi d passatla kiyaslarsaniz sanirim ciddi fark cikacaktir.bir de bu noktada sizinkilere ek olarak ayni donanimdaki passatin ne kadar oldugu da bir realite haha haha hiho hiho muhaha muhaha
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: trabzon61welcome paylasminizdan dolayi tesekkurler. Bence aracin dis gorunusunun disarida yarattigi etkiyi d passatla kiyaslarsaniz sanirim ciddi fark cikacaktir.bir de bu noktada sizinkilere ek olarak ayni donanimdaki passatin ne kadar oldugu da bir realite haha haha hiho hiho muhaha muhaha
Yorum
-
bende 2006 fsi confortlayn sahibiyim aynı anda 1.6 t cosmo insigniam var ama ww nin kalitesi konforu yolda gidişi kaportası koltukların rahatlığı kol dayama kullanışlı iç mekan ev gibi 3 yıldır 1 kere arıza yapmadan binmem vsvsv opeldeki kalitesiz plastik malzemeler torpido oralardaki sert pilastikler yolda güven vermiyor yoldan çıkacakmış gibi 2 elle yapışıyorum ben alışamadım yeni araca genelde passatı kullanıyorum şu yeni kasa passat tipi motoru gücü iyi olsaydı inanın insignia düşünmezdim ww opelden 1 gömlek ve 1 adım önde kim ne derse desin görünen köy kılavuz istemez aracınız hayırlı olsun kazasız sürüşler
2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben
Yorum
-
objektif yorumlarınız için teşekkürler, ses sistemi için haklısınız heleki vw gruptan sonra asla tatmin etmez.. bu arada koltuk ayarı filan var sanırım dikkatinizden kaçtı...
zafer abi, senin sorunun ise sertleşmeyen direksiyon ve bunu opel astra j lerde aştı nihayet ama insignialarda ciddi bir problem bence.. bu arada koltuklar passatlarda gerçekten tamamne konfora yönelik dizayn edilmiş ama sert araç kullananlar için hiç ut hiç uygun değil bunuda söylemek lazım..F30 Sport+
Yorum
-
Neyse arkadaalar herkesin gorusu kendine.ben de 2 sene vw jetta 1.4 tsi kullandim.ancak ben aracta biraz da olsa duygu ararrim.80000 lira para vrcegim ancak (hani icinde yolculuk yapiyorsunyz ya ) ve icinin ne oldugunu anlayamadigim bir arac kullanacagim.caddy mi jetta mi passat mi polo mu.ben caddy degil passat almak istiyoum veya polo degil passat.hayatimda bu kadar dizayn fakiri bi arac gormedim.araciarin hepsi ayni arac caddy mi amarok mu jetta mi passat mi anlayamiyorsun.55000 lira para veriyorsun sis fari yok. Koltuk demissiniz o sizin donaniminzla ilgili bende de sport versiyon var ve bu fiyata recaro koltuk var.arcim 2009 altili cd changer var.bunlar vw de haal bile olamaz.flexride afl ancak vwnin hayali olur.bir de bunlari 20000 lira ucuza aliyorsunuz. Yani bunlar benm gorusum ancak insignia dururken passatin kapisini bile acmam oleyy oleyy
Ha sunu da belirtmeden gecemeyecegim dekra gibi buyuk bi degerlendirme kurulusu tarafindan sahibi oldugunuz arac yani insignia dunya uzerindeki en sorunsuz arac secildi.ikinci de corsa oldu.yani ne passat ne de polo.saygilar sevgiler
Yorum
-
Sizin aracinizi yani editioni da comfortlinela kiyaslamak lazim. Yani cosmo da eksik dediginiz herseyin fazlasi var. Yani eger soylediginiz eksiklikler cosmoda da olsa bence haklisinix. Ancak cosmo da hafizali koltuktan ozel muzik sistemine kadar hersey var. Hele flexride ve afl pssatin ek donnaimlarin da bile yok.
Yorum
Yorum