Duyuru

Collapse
No announcement yet.

35 REB 37 uzun yol hikayesi...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 35 REB 37 uzun yol hikayesi...

degerli insigniadaşlarım, dün sabah saat 9.30 civarında çeşmeden sakarya kuzuluk kaplıcalarına doğru yola çıktık... ailemle birlikte gittiğim ve tatil dönüşü malum yollar kalabalık, radarlar bol olduğu için aracımızı 117-118 km/s'ye sabitledik ve bu şekilde yolculuk yaptık. yeni birşey keşfettim bu arada trafik kalabalıklaştığında frene basınca hız sabitleyici devreden çıkıyor ve eski sabitlediğim hıza geri getirmek için tuşa yukarı basıyordum ve 118 km hıza tekrar çıkıp sabitliyordu. normalde düğmeyi açınca hız sabitleyicinin okunu aşağı doğru ittirerek devreye sokuyoruz ya, yukarı ittirince bişey olmuyordu, düğmeyi kapatmayınca oku res tarafına ittirince sabitlediğim hıza geri çıkıyordu (sanırım res, restore manasına geliyor). yol çok kalabalıktı fakat Allah'a şükür kazasız belasız geldik. sizlerle paylaşmak istediğim konulardan birisi araç muazzam derecede konforlu, 18 inç jantlara rağmen çok rahat ve çok konforlu bir yolculuk yaptık. Allah bu aracı üretenlerden razı olsun ayrıca ne lastik ne yol ne de motor sesi içeri girmiyordu, yokuşlarda sadece turbo ıslık sesi geliyordu ve o da zaten çok keyifli bir sesti eğer kulak kabartırsak hafif bir rüzgar sesi işitiliyordu ama hiçbir şekilde rahatsız edici değildi... Gelelim olayın en janjanlı bölümü olan yakıt tüketimi konusuna ; çeşmeden burası yol bilgisayarında 640 km yazdı; depom 80 tl'ye doluyor 2.40 tl lpg'nin lt'si... çıkarken fulledik, 80 tl'ye. ilk yakıt ikmalimizi 279 km sonra yaptık, 80 tl'ye tekrar fullendi, ve ayrıca hatırlatmak istediğim konu klima sürekli 2. kademede çalıştı... ikinci yakıt ikmalimiz 540 km sonra oldu fakat bu sefer 60 tl'de depo doldu 22 lt lpg aldık... demek oluyor ki depoda daha 10-11 lt civarında lpg kalmış manasına geliyor, ortalama yakıt tüketimi 8.6 lt'di, böylelikle abartarak söylüyorum bir 70-80 km daha yol gidebileceğini anlıyabiliyoruz, fakat yakıt tüketimine bakarsak 100 km'yi geçerdi yakıt menzilinden de takip ettim 1 lt dahi benzin harcamadık ... diyeceğim o ki insignia fazla yakıyor diyenler bu yazıyı dikkatle okusun, tamam benim aracım lpg'li fakat çok yakıyorsa ve bundan hoşnut değilsen lpg taktıracaksın! arabaya laf atmayacaksın bu veriler 180 BG(!)'lik bir araç için olan verilerdir, dimdik yokuşlarda diğer araçlar bayılırken benim aracım klima 2. kademede, bagaj ağzına kadar dolu 4 kişi ortalama kilomuz 70 bir de lpg de yokuşları bir küheylan gibi çıktı

Ynt: 35 REB 37 uzun yol hikayesi...

Abi bizim araç benzinli olmasına rağmen korkutan yakıt uzun yolda resmen güldürdü bizi 2.0 406 dan sonra insignia için yakmıyor dedik Camlar kapalı olduğunda ses hiç yok 200km hıza geldığimizi kadrana bakıp anlıyanlar oldu
    2016 w205 AMG

Yorum

İyi bir seyahat olmuş veriler de güzel.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
      17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
      35GB5825  A Rh+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aRsLan
        Abi bizim araç benzinli olmasına rağmen korkutan yakıt uzun yolda resmen güldürdü bizi 2.0 406 dan sonra insignia için yakmıyor dedik Camlar kapalı olduğunda ses hiç yok 200km hıza geldığimizi kadrana bakıp anlıyanlar oldu
        aynen öyle kardeşim, araba gayet sessiz, 200 km hızda bile devir ibresi daha 4000'i yeni geçmiş olması sebebiyle araba bağırmadan gidiyor bu veriler için çok uğraştım çoookk

Yorum

araçta nasıl lpg var nerde taktırdınız ne kadar oldu takalı ömer

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

zafer abim aracımda yağlama sistemli lpg var marka emer marka ama yazılım zavoliden, gerçi emer markası da italyan bir marka da tanınmamış pek, yağlama sistemi bu subap kapakları için gerekli olan bir sistem yoksa motoru indiriyormuş lpg, bizde bu yüzden, insigniateam ve servisimiz saolsun bu sistemi önerdi biz de uyguladık bu motor için extra soğutma sağlıyor. tabi sistem normal sıralılara göre biraz tuzlu fiyatlı. 2800 tl etiket fiyatı biz tanıdık vasıtası ve kampanya sayesinde 2000'e taktırdık, ilk zamanlar bayağı bir sorun çıkardı, titreşimli çalışma benzinden yakma filan, sonra bayağı bir ayar yaptık, bujileri de değiştirdik, şimdi Allah'a şükür bir sıkıntısı yok 5500 devirde benzine geçiyor, öyle ayar yaptırdık bir de, biriyle yürüyünce bile benzine geçmeme gerek yok o kendisi geçiyor , motordan da neredeyse hiç güç çalmadı hala küheylan gibi maşallah nazar değmesin, takalı 2500 km'yi geçtik, şu anda hiçbir sorun yok Allah'a şükür...

Yorum

bende landi renzo var. subaplar çelik . beyinde 600 serisi diyorlar sanırım son çıkan haziranda değişti . benim araç olgun lpg deki ustanın dediğine göre %85 lpg, % 15 benzin harcıyormuş. belli zamanalrda araç benzinde yakıyormuş. her neyse lpg nin litresi 2.40 dan benzin dahil eylül 2011 itibariyle şehir içi 30-35 kuruş yakmaktadır. şehir içi benzin daha çok yakıyor. şehirler arasında ise pek benzin tüketmiyor. çekiş çok mükemmel.. ayrıca lpg li insignia şehirler arası 110- 120 km hızda 100 km de 9-10 litre lpg harcıyor.

Yorum

Bizimde yuklenince benzinden yakıyor abi ama standart sürüşte hiç benzin harcamadık değerli doktor Abi'm özellikle dikkat ettim yakıt menzilinden takip ettim 1 lt bile benzin tüketmedik ve ortalama 640 km boyunca 8.6 oldu tabi bu da benzine göre ise lpg'de büyük ihtimal 10 lt yi gecmemistir, yokuşlara gelince çok yükleniyordu tabi yüklü olunca ondan tüketim yükseliyordu bence sürekli düz yol olsa 8 lt'yi gorurduk bir de sisinde belirttiğiniz gibi hiç güç kaybı yok

Yorum

İşleniyor...
                X