Duyuru

Collapse
No announcement yet.

esp mi devreye girmedi acaba?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• esp mi devreye girmedi acaba?

arkadaslar ben bugun enterasan bişey yaşadım ya kavşaktan saga dönecektm bıraz işim vardı diye normalden hızlı girdim tam dnecem arabanın hakımıyetı aniden kayboldu resmen onu ile arkası yer değişti hiç beklemyrdm ya oo kadar hızlıda değildim çok zor topladım arabayi esp mi devreye girmedi acaba?

Ynt: esp mi devreye girmedi acaba?

ESP Dediğimiz olay çokta abartılacak bir olay değil istediği kadar olsun iki sert direksiyon hareketinde arabayı ön arka ederim ama tabi düşük hızdada ve çok sert direksiyon hareketi olmadığı halde bizim aracın o kadar savurması normal değil bi ihtimal yazın sıcaklardan yolda ki asfaltlar özelliğini kaybediyor kardeşim çok deforme bir yol olabilir...

Yorum

yol yeni sayılır yani abi sıfır asfalt akşam 12 civarıydi bilmiyorum Allahtan arkada araba yoktuda ucuz atlattım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: h@run23
        yol yeni sayılır yani abi sıfır asfalt akşam 12 civarıydi bilmiyorum Allahtan arkada araba yoktuda ucuz atlattım
        Ya dediğim gibi en nihayetinde araba kardeşim savurmayacak diye bişey yok bir keresinde benimde başıma geldi araç hiç beklemediğim akdar savurdu hızımda çok yüksekti ama ani bir hareket yoktu ama topladı sonunda
        Bununla geçmiş olsun...

Yorum

nihayetinde abi savrulur ama şu esp işareti felan çıkmadı ondan merak ettim :-) teşekkür saol abi

Yorum

lastiklerin ne marka? virajlarda ki kaymalarda lastikler çok önemli, bu arada belkide o anının heyecanı ile ışıklara tam dikkatli bakamamış olabilirsin...
            F30 Sport+

Yorum

Esp Olayı her zaman devreye girecek diye birşey yok çünkü araç çesitli sensörlerden aldığı sinyaller doğrultusunda espyi devreye sokuyor mutlaka olayı tamamlayacak bir sensör olumsuz cevap vermiştir ve devreye girmemiş olabilir sizin bahsettiğiniz olayda sanki Esp den ziyade Tracking kontrol devreye girmesi daha mümkün gibi gözüküyor neyse esp çoğu zaman doğru yerde ve zamanında devreye giriyor bununla geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

lastıklerın durumu da onemlı ve yola dokulmus olabılecek yag vs seylerde kayabılır de donebılır de
                2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Aracı sınırlarda marjinal kullanmayı severim. Gelip geçtiğim ana yol bağlantı virajlarının hız sınırları kiminde 80 kiminde 85 olarak her virajın hız sınırını tespit ettim.
                  Bu şekilde girince lastiklerden hafif hafif bir ötme sesi geliyor hoşuma gidiyor. Her seferinde bi kaç lamba yanıp sönüyor tabi. Sensörleri başı boş bırakmaya gelmez. Benimkiler sürekli tetikte.
                  Geçen gün Işıkta 3.20 ile kapıştık diğer ışığa kadar.
                  3. vitese geçemeden diğer ışığa geldik ben önde o tamponumda kırmızıya yanaştık yine. O düz devam etti, ben şehir içine döndüm.
                  Beni yerdi ama sanırım basmaya değil, durmaya korktu o yüzden ışığa yanaşırken ara açıldı biraz.
                  Diyeceğim şerit değiştirirken bile sarı sarı lambalar yanıp sönüyordu ama dikkat edemedim tabiki..

Bu arada bu bridgestone potanza lardan memnun olan varmı ?

Yorum

valla ben bi savuramadım bu arabanın arkasını hemen esp yanıyor arka tarafı az bişey kayabilir ama tam döneceğini sanmıyorum hemen esp devreye gireriyor benim arabada
                    Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                    [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

bizim araçlarda maşallah jeep gibi ama baberimiz yok şahsen pek bilgim yok araçtaki çekiş modları vsvs lerden öğrenmek araştırmakla olur oda bende pek yok

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

büyük ihtimal esp belli bi hızdan sonra devreye girmekte, dün bende farkında olmadan L şeklinde bi viraja girdim şehiriçi, hızım 50/km filanda ama ordan dönmek için o hız bile fazla geldi, frenleyip kırdım direksiyonu sadece ABS devreye girdi, 4 lastik birden çok hafif kaydı, sanırım önce önler sonra arkalar kaydı ama eps filan devreye girmedi, ön göstergede herhengibir uyarı ışığı yanmadı, eps sisteminin normalade aracımda çalıştığına çok şahit olmuşumdur, en son bariyerlerden kurtarmıştı beni sanırım belli bi hızdan sonra devreye girmekte.....

Yorum

İşleniyor...
                        X