Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia cdti 130 hp performans/yakıt/fiyat değerlendirmesi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• insignia cdti 130 hp performans/yakıt/fiyat değerlendirmesi?

Merhabalar,
    Daha önceleri kendimi tanıtmıştım diye hatırlıyorum. Geçtiğimiz haftasonu astra dizel için fiyat almaya gittiğimde galeride kırmızı renk cdti edition elegance insignia gördüm ve gözlerimi alamadım. Astra bir anda gözümden düştü. Fiyat konusunda sunrooflu kırmızı insignia 130 hpye 73bin lira fiyat verildi. Ekstra olarak cyclone navi sistemi + 165 hp yapacak yazılım + imscher body kit'e ekstradan 6,5bin tl fiyat verildi. Sorularıma gelicek olursak;

1. Daha önce açılmış 130 hp konularını inceledim ama tam olarak cevap bulamadım kendime. Ortalama bu araç normal kullanımda ortalama kaç lt yakıyor? Kimi diyor 9 lt kimi diyor 7,4lt, fabrika verisi yanılmıyorsam 5,9lt! Benim içimden geçen 7lt'yi geçmemesi. durum tam olarak nedir? Ekstra olarak örneğin 100km/s hızlardagidilse uzun yolda ne yakıyor?

2. bayii arabayı yazılım yüklemesiyle 165 hp, 350nm tork yapacağını söyledi. Yakıt sarfiyatının düşeceğini iddia etti. Benim merak ettiğim ara hızlanmalar nasıl? örneğin 80-200 hızlanmasında 1,6t ile başedebilirmi?

3. Active selectin dizel motorla uyumu iyiymiş. Bu şanzıman ilerde sorun çıkartırmı? Sağlıklımıdır?

4. 2012 modellerde ne gibi yenilikler olacak? Ben burada bir konuda yazılan dizellerde start-stop özelliğinin olacağını bayiye telefonla sorduğumda yok öyle birşey demişti yetkili kişi. Beklemeye değer mi?

5. Renk konusunda mahogany kahverengi ve içi bej deri döşeme konusundaki düşünceleriniz? Beyaz, siyah ve gümüş gri dışında başka renk tavsiyeniz?

6. bayilerin taktığı imscher kit neye benziyor, nasıldır? Arkada çift eksoz çıkışı oluyormuş yine.

Saygılar.

Ynt: insignia cdti 130 hp performans/yakıt/fiyat değerlendirmesi?

Bende 130hp kullanıyorum.

teknik verilerde active select şanzıman için aşağıdaki veriler yazıyor.

Şehir içi 9.2
    Şehir dışı 5.2
    Ortalama 6.7

Benim şehir içi ve dışı ortalama tüketimim 7.2 - 7.5 lerde dolaşıyor.Nedeni ise genelde kulladığım yollar bozuk mayın tarlası gibi.bi gaz veriyorum bi yavaşlıyorum.Ama sakin kullandımda da 6lt hatta 5 lt bile göreceğimize eminim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cekY
      Bende 130hp kullanıyorum.

teknik verilerde active select şanzıman için aşağıdaki veriler yazıyor.

Şehir içi 9.2
      Şehir dışı 5.2
      Ortalama 6.7

Benim şehir içi ve dışı ortalama tüketimim 7.2 - 7.5 lerde dolaşıyor.Nedeni ise genelde kulladığım yollar bozuk mayın tarlası gibi.bi gaz veriyorum bi yavaşlıyorum.Ama sakin kullandımda da 6lt hatta 5 lt bile göreceğimize eminim.
      Yakıt konusuna sevindim. ) Uzun yolda 100-110la gitsek ve aracı sıkıştırmazsak şuanki mazot fiyatlarıyla 20 kuruş gibi yakar demek ki. Dikkatli kullanmadan 25-27 kuruş yakmasıda iyiymiş. Performans deneyimleriniz nasıl mesela? Vitesin kullanımından memnunmusunuz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakkinenk
        Merhabalar,
        Daha önceleri kendimi tanıtmıştım diye hatırlıyorum. Geçtiğimiz haftasonu astra dizel için fiyat almaya gittiğimde galeride kırmızı renk cdti edition elegance insignia gördüm ve gözlerimi alamadım. Astra bir anda gözümden düştü. Fiyat konusunda sunrooflu kırmızı insignia 130 hpye 73bin lira fiyat verildi. Ekstra olarak cyclone navi sistemi + 165 hp yapacak yazılım + imscher body kit'e ekstradan 6,5bin tl fiyat verildi. Sorularıma gelicek olursak;

1. Daha önce açılmış 130 hp konularını inceledim ama tam olarak cevap bulamadım kendime. Ortalama bu araç normal kullanımda ortalama kaç lt yakıyor? Kimi diyor 9 lt kimi diyor 7,4lt, fabrika verisi yanılmıyorsam 5,9lt! Benim içimden geçen 7lt'yi geçmemesi. durum tam olarak nedir? Ekstra olarak örneğin 100km/s hızlardagidilse uzun yolda ne yakıyor?

2. bayii arabayı yazılım yüklemesiyle 165 hp, 350nm tork yapacağını söyledi. Yakıt sarfiyatının düşeceğini iddia etti. Benim merak ettiğim ara hızlanmalar nasıl? örneğin 80-200 hızlanmasında 1,6t ile başedebilirmi?

3. Active selectin dizel motorla uyumu iyiymiş. Bu şanzıman ilerde sorun çıkartırmı? Sağlıklımıdır?

4. 2012 modellerde ne gibi yenilikler olacak? Ben burada bir konuda yazılan dizellerde start-stop özelliğinin olacağını bayiye telefonla sorduğumda yok öyle birşey demişti yetkili kişi. Beklemeye değer mi?

5. Renk konusunda mahogany kahverengi ve içi bej deri döşeme konusundaki düşünceleriniz? Beyaz, siyah ve gümüş gri dışında başka renk tavsiyeniz?

6. bayilerin taktığı imscher kit neye benziyor, nasıldır? Arkada çift eksoz çıkışı oluyormuş yine.

Saygılar.
        1 .sorunuza hemen cevap vereyim bikere bu yakıt işi sürücünün ayagıyla alakalı 1 şehir içi diyoruz istanbul şehir içimi yoksa düzcenin şehir içimi:-)yoğunlukla cok alakalı yani 2 hava muhalefeti önemli benim arabam 140 km sabit hızla 100km de 5,7 lt şehir içi 8,3 yakıyor

2 yok 1,6 t nin hızlanmasıyla 165 hp nin hızlanması kanatimce alakası olmaz kaldıkı yazılım değilde box koyacaksa bayi arabaya ev fazla 10 bg yani 140 hp olur arabanız 165 hp atmış anlıyacagınız ben yaşadıgım için söylüyorum ama piskolojik olarak 25 bg de sen eklersen olabilir:-)

3 şanzıman olayı bana göre mükemmel vides geçişleri hiç hissettirmiyor sorun cıkaracağını zannetmiyorum

4 start-stop özelliğinin mükemmel bişey onun için 1sene beklemeye değermi orası size kalmış

5 renk size kalmış beyaz benim için mükemmel ama size hiç hitap etmeyebilir

6 imscher kit diye arattırırsanız resimlerini görebilirsiniz üyelerimizdende taktıranlar var ama çif egsozt işi olmaz çünkü bu araçlar tek egzost ama ben taktırırım derseniz neden olmasın
        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

genelde 2000 devirlerde vites değiştiriyor.tiptronic(+ ve -) kullanırkende düşük devirlerde izin vermiyor değiştirmeye.Genel olarak ele aldığımızda performansıda, vites geçişleri vs. olarak güzel.Çok fazla hız tutkunuz yoksa sizi tatmin eder.210'a kadar çok rahat çıkıyor

Yorum

genelde 2000 devirlerde vites değiştiriyor.tiptronic(+ ve -) kullanırkende düşük devirlerde izin vermiyor değiştirmeye.Genel olarak ele aldığımızda performansıda, vites geçişleri vs. olarak güzel.Çok fazla hız tutkunuz yoksa sizi tatmin eder.210'a kadar çok rahat çıkıyor
            Yavaşlayınca da mesela 4. vitestesin 70 kmh ile gidiyorsun frenledin 20 kmh ye falan düştün kendiliğinden 2. vitese atıyor değil mi? Bizde öyle.
            Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
            Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
            VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Evet.tiptronik te olsa yavaşlamalarda ideal vitese atıyor

Yorum

Evet.tiptronik te olsa yavaşlamalarda ideal vitese atıyor
                Bence atmamasından çok daha iyi
                Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Motoru koruma amaçlı yapılmış bişey.Yüksek vites düşük devir stop ettiğini düşün.birde hareket halinde araç direk şanzımanı indirir aşağıya

Yorum

CekY; Yakıt konusunda tatmin oldum gibi. Performans konusunda da yeterli geleceğini düşünüyorum. Zaten atlayan zıplayan bir tip değilim. Bir yere yetişmem gerekiyorsa veya biri aşırı derecede tahrik ettiyse basıyorum. 200km/s üzeri hızlar beni çok ilgilendirmiyor. Sene de o hızlara 2-3 defa çıkmışımdır ama arabanın kaçışına önem veriyorum. Araç sollamalarında, orta hızlardan yüksek hızlara tırmanma da yüzümü kara çıkarmasın. ne de olsa 2.0 dizel alıyoruz 165 bg onun için yaptıracağım. Normalde şehirler arası hızım 100-130 arası

Emrezxr, yazılım konusunda kafamı karıştırdın. Yazılım yüklemesini yapacak bayii izmir egem. 165 bg ve 350nm tork olacağını söylediler. Powerbox gibi aparatlardan bahsetmediler. sadece yazılım atılacakmış. Bu yazılım için 1200tl ücret alacaklar. Yakıtta düşüş, performans da hissedilir bir artış olacağını söylediler. İmscher kit takınca çift eksoz görüntüsü olacak dendi. Egemin yalancısıyım.

Yorum

CekY; Yakıt konusunda tatmin oldum gibi. Performans konusunda da yeterli geleceğini düşünüyorum. Zaten atlayan zıplayan bir tip değilim. Bir yere yetişmem gerekiyorsa veya biri aşırı derecede tahrik ettiyse basıyorum. 200km/s üzeri hızlar beni çok ilgilendirmiyor. Sene de o hızlara 2-3 defa çıkmışımdır ama arabanın kaçışına önem veriyorum. Araç sollamalarında, orta hızlardan yüksek hızlara tırmanma da yüzümü kara çıkarmasın. ne de olsa 2.0 dizel alıyoruz 165 bg onun için yaptıracağım. Normalde şehirler arası hızım 100-130 arası

Emrezxr, yazılım konusunda kafamı karıştırdın. Yazılım yüklemesini yapacak bayii izmir egem. 165 bg ve 350nm tork olacağını söylediler. Powerbox gibi aparatlardan bahsetmediler. sadece yazılım atılacakmış. Bu yazılım için 1200tl ücret alacaklar. Yakıtta düşüş, performans da hissedilir bir artış olacağını söylediler. İmscher kit takınca çift eksoz görüntüsü olacak dendi. Egemin yalancısıyım.
                      İstanbulda fiyat 700 tl civarlarında ama servis yapmıyor ....gARanti nasıl olacak ..? servis ken di garantisinimi veriyor?
                      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy

İstanbulda fiyat 700 tl civarlarında ama servis yapmıyor ....gARanti nasıl olacak ..? servis ken di garantisinimi veriyor?
                        Garanti olayını hiç sormadım. Garanti bozulacaksa bunu bana belirtirlerdi. Sanmıyorum bozulacağını. Fiyat, standart fiyatları. pazarlık yapmadık daha. Kafam iyice kurcalanmaya başladı bu yazılım konusunda

Yorum

Yakıt konusunda içiniz rahat olsun, 110-130 km/s cc ile şehirdışı kullanımda 5.3 lt/100 km gibi bir değer yakaladım, şehir içinde de 7 litrelerde geziniyor Ankara trafiğinde.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deeper_inside
                            Yakıt konusunda içiniz rahat olsun, 110-130 km/s cc ile şehirdışı kullanımda 5.3 lt/100 km gibi bir değer yakaladım, şehir içinde de 7 litrelerde geziniyor Ankara trafiğinde.
                            Süper! Basmayınca oldukça makul. 2.0 motor otomatik, varsın 1,6 dizellerden 1 lt fazla yaksın.. Basmaya gerek kalınca da ağlatsın ortalama 9lt - 9,5 lt yaktıranlar nasıl beceriyor peki? sürekli dip gazda mı dolaşıyorlar ???

Yorum

Sufyan beyin aracında cift egzos uygulaması var

Bayi chip işini nerde kime yaptıracakmış merak ettim çünkü insignianın ECU koruması yüksek seviyeli olduğu için haberleşme portundan chip uygulaması yapılamıyor Ecu ya dışardan müdahele gerekiyor beyin kutusu sökülüyor bir kaç lehim atılıyor ve sonrasında yazılım atılıyor ve bu işi yapanların sayısı insignia için az bunu bir sorgulayın beyin açıldığı için opel garanti dışı bırakıyor tabi servis anlarsa ama bunu servisin yapması enteresan genelde opel servisleri butür riskli olaylara girmezler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X