arkadaşlar herkese selamlar, ben aracımdan opc motor sesine yakın bir ses yada aynısını almak istiyorum tabi eğer mümkünse.Bu konuda yardımcı olacak varmı?. ikinci olarakda vites topuzumun derisi bozulmaya başladı.Elin yağı bozuyor herhalde,buna bir önlem alan yada değiştiren oldumu ? değiştirmek istesek tavsiye verecek var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
opc motor sesi
Collapse
X
-
Ynt: opc motor sesi
Merhaba Şafak abi, Öncelikle şunu belirteyim senin arabandan motor sesini almak zor nedeni ise opc ler 2.8 V6 motor senin 2.0 o homurdanmayı vermez ama ekzost sesini alabiliriz hemde daha iyisini bile alabiliriz,
Bizim arablardan yaptığımız ekzost ve filtre uygulamalarından sonra opc ye göre daha tatlı daha tok sesler aldık ama dediğim gibi kaputun altında ki homurtu V6 homurtusu o iş zor
eğer bu konuyu düşünürsen detaylandırırız bunu vites topuzuna gelince daha kimse böyle bir sorun belirtmedi bu nedenle garantin devam ediyorsa garanti kapsamından değiştirilir diye düşünüyorum...
-
Bak bu konuyu yazarken ilk emre cevap verecek dedim içimden yanılmadım valla.Nasılsın kardeşim.keyifler yerindedir umarım.Şu gelemediğim opc track day'in youtube daki videosunu izlerken dedim ben ne yapabilirim.Zaten ne yapacağımı şaşırdım Volkan bey benden haber bekliyor chip için .Ben body kit yaptırayım diyorum. Berkerle iki hafta önce konuştum hala çağıracam arkadaşı.Yine yokum istanbul dışına çıkacam. Kısaca bu site beni dağıttı valla. Neyse toparlanacaz artık.ses konusuna gelince hava filtresi ve eksozla neler yapabileceğimi anlatırsan sevinirim.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: dawn1974Bak bu konuyu yazarken ilk emre cevap verecek dedim içimden yanılmadım valla.Nasılsın kardeşim.keyifler yerindedir umarım.Şu gelemediğim opc track day'in youtube daki videosunu izlerken dedim ben ne yapabilirim.Zaten ne yapacağımı şaşırdım Volkan bey benden haber bekliyor chip için .Ben body kit yaptırayım diyorum. Berkerle iki hafta önce konuştum hala çağıracam arkadaşı.Yine yokum istanbul dışına çıkacam. Kısaca bu site beni dağıttı valla. Neyse toparlanacaz artık.ses konusuna gelince hava filtresi ve eksozla neler yapabileceğimi anlatırsan sevinirim.
Valla abi boşver en güzeli vakit bulamayıp yaptıracağın şeyler geçiktikce daha hevesli olursun bak biz herşeyi yaptırdık şimdi yaptıracak bişey bulamaz olduk
Abi şimdi öncelikle eğer araçta sesten rahatsız olma durumları var ise güzel bir ses açma kapamalı ekzost sistemi düşünebilirsin Benimkini örenek vermiyorum benim sistemim cat back down pipe ekzost sistemi direk spor araçlar için tasarlanmış sürekli ses yapan 70 cm lik borulardan oluşuyor,
Volkan abinin sistemi gündelik ve aile kullanımına daha çok hitap ediyor katalitiklerin içini boşaltıp susturucuyu söktürmek ve bununla beraber ses açılığ kapatılabilen iki adet son susturucudan oluşuyor buda hem aracın performansını artırıyor hemde istendiği zaman geri aile moduna dönüşe imkan veriyor (kumanda ile kontrol ediliyor) maliyetide 1200 lira civarında abi hem güzel bir ses alırsın hemde istediğin zaman sessiz kullanıma gecersin...
İntake kit ile hava filtresi konusuna gelince işte bu uygulama kaputun altından ses almana olanak sağlar ama dah sğor daha japon arabası vari bir ses diyeyim sana Subaru imprezalarda ki cuff lama sesini alıyorsun devir yükseltmelerde homurdanma ama onda sürekli se var kısma gibi bir durum söz konusu değil ve iyi bir çalışma ile profesyonel bir uygulama gerekiyor bizim akış metre ve maf sensörünü bozmaması için bunuda verdiğim linkten benim yaptığım uygulamayı inceleyip fikir edinebilirsin abi
Yorum
-
bir konu ancak bu kadar güzel ve detaylı anlatılır Saol Emre.araştırmasına başlamam lazım .Bu arada opelden davetiye geldi.10-11 eylülde istanbulparkda insignia ve corsa opclerle istasyon -slalom ,istasyon-çift şerit değiştirme,istasyon-yol kullanım etkinliği var.Epey eğlenceli olacağa benziyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: dawn1974bir konu ancak bu kadar güzel ve detaylı anlatılır Saol Emre.araştırmasına başlamam lazım .Bu arada opelden davetiye geldi.10-11 eylülde istanbulparkda insignia ve corsa opclerle istasyon -slalom ,istasyon-çift şerit değiştirme,istasyon-yol kullanım etkinliği var.Epey eğlenceli olacağa benziyor.
yahu bu opc günleride hep benim sınav tarihlerime denk geliyor ne hikmetse hayırlısı olsun diyelim katılırsan abi bol bol resim ve video isterim ama
burdan sitedi ki arkadaşlarada duyurmak lazım bu günü
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: dawn1974arkadaşlar herkese selamlar, ben aracımdan opc motor sesine yakın bir ses yada aynısını almak istiyorum tabi eğer mümkünse.Bu konuda yardımcı olacak varmı?. ikinci olarakda vites topuzumun derisi bozulmaya başladı.Elin yağı bozuyor herhalde,buna bir önlem alan yada değiştiren oldumu ? değiştirmek istesek tavsiye verecek var mı?
şafak bey aracınızın km"si nedir, en sinir olduğum durum direksiyon ve vites topuzu aşınmaları, bizdede olcakmı acaba....
Yorum
-
aracım 16000 km de vites topuzunun üstü sanki yağlı elle tutulmuş gibi .Oto kuaföre de gösterdim siliyor ama biraz sonra yine aynı oluyor.Garantiden değiştirmezlerde topuzu değiştireceğim.Önerisi olan var mı. Karbon da kaplattırabilirim .bu konuda bilgisi ola var mı . neresi iyi yapıyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: dawn1974aracım 16000 km de vites topuzunun üstü sanki yağlı elle tutulmuş gibi .Oto kuaföre de gösterdim siliyor ama biraz sonra yine aynı oluyor.Garantiden değiştirmezlerde topuzu değiştireceğim.Önerisi olan var mı. Karbon da kaplattırabilirim .bu konuda bilgisi ola var mı . neresi iyi yapıyor.
Yorum
Yorum