Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tüketici mahkemesine debriyaj balatası ve krom kapı kolu için yaptığım başvuru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: tüketici mahkemesine debriyaj balatası ve krom kapı kolu için yaptığım başvuru

Orjinal yazı sahibi: FacomX
    Orjinal yazı sahibi: volkan
    araç durduktan sonra gelen ses disklerden geliyor çok sert diskler .. bir malzeme fırından çıkıp çelik olduktan sonra tekrar fırına girip ön gergisi alınır buna meneviş denir bizim disklerin menevişi iyi yapılmadığından bu sesler geliyor başka marka disk taktım ses mes kalmadı
    Volkan Disklerdeki ses farklı arkadaş aracı kapattıktan sonra gelen egzost ve manifolttan tin tin cıt pıt diye gelen sesleri söylemiş.
    Fatih hocam ne kadarda tiyatral anlatmışsın olayı tin tin cıt pıt... haha
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Ynt: tüketici mahkemesine debriyaj balatası ve krom kapı kolu için yaptığım başvuru

Bu Opel servisleri gerçekten insanı deli eder. Geçen cuma günü Bursa Neskar'a gittim. Arabanın arka diskleri inanılmaz derin bir şekilde çizildi. Salı günü sabah 9 a randevu verdiler. Sabah gittim ve aracı bıraktım. Akşam üstü saat 16:30 da beni aradılar. Garanti için bölge müdürlüğü onayı gerekiyormuş. Bölge müdürü fren balatalarının değişmesine ve fren disklerinin traşlanmasına onay vermiş. Sinirlerim bozuldu hiç bir işlem yapmayın dedim. Disklerin üzerindeki çizikler o kadar derin ki traşlama yapılsa disk kalınlığı neredeyse yarısına inecek. Servis çalışanlarına diyorum ki "siz bu diskleri traşlarsanız ben eski performansı alabilir miyim?" cevap "alamazsınız". Bu bir kullanıcı hatası mı? hayır değil biz öyle bir şey demedik. peki diskleri neden değiştirmiyorsunuz? Bölge Müdürlüğü onay vermezse biz bir ampul bile değiştiremeyiz garantiden... Sonunda tekrar Bölge Müdürlüğüne sorulmasına karar verildi. Bekliyoruz bakalım ne olacak. Bir de arkadaşın Mercedes'inin 90 bin km baska balatasının garantiden değiştiğini duyunca iyice deli oldum. Bugün bir sonuç alamazsam Almanya'ya bir şikayet dilekçesi yazıp göndereceğim. Bu arada benim aracı geri vitese takınca aynalar aşağıya eğiliyor, fakat eski pozisyonuna geri dönmüyordu. Dün serviste ona da baktılar. Yeni program yüklemesinde 2 ayna birden aşağıya eğilmiyormuş, sadece sağ ayna eğiliyormuş. İsterseniz yeni programı yükleyelim ya da eskisi gibi kalsın dediler. Yenisini yükleyin dedim. Şimdi geri vitese takınca sadece sağ ayna aşağıya eğiliyor...
      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Evet , Fren disklerinin değişim süreci size söylendiği gibi şimdi olaya şöyle bakın bir tane hassas müşteri var çizilmeler yeni başladığında servise müracaat ediyor ve değişim talebi istiyor opel de burada bu işlem için diskin tıraşlanması ve çizilmeye sebep olan Balatanın değişimi sağlıyor bu işlem genelde başarılı oluyor ama hala çizilmeler olursa diski ve balatayı değiştiriyorlar süreç bu şekilde sizinki fazla derin çizikler olduğunu söylüyorsunuz dediğiniz gibi tıraşlama çözüm getirmeye bilir ama merak etmeyin opel bu tür taleplerin çoğunu kabulleniyor.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih Bey yaşanan süreç insanın sinirlerini bozuyor. Benim aracım 14 binde ve neredeyse hiç şehiriçi kullanılmadı. Hep uzun yol yaptım. Kontrol ederken tükenmez kalemin ucu giriyor içine ...
          İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Hızlı Resim ücretsiz resim yükleme sitesidir. Yüklediğiniz resimleri internette arkadaşlarınızla, blogunuzda, web sitelerinde, forumlarda veya sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
              Hızlı Resim ücretsiz resim yükleme sitesidir. Yüklediğiniz resimleri internette arkadaşlarınızla, blogunuzda, web sitelerinde, forumlarda veya sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.
              Evet Resimde görülüyor harita gibi olmuş

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
                Evet Resimde görülüyor harita gibi olmuş
                Resimde çok belli olmuyor ama çizikler aynı zamanda çok derin... Traşlama yapılırsa diskler çok incelecek...

Yorum

Resimde çok belli olmuyor ama çizikler aynı zamanda çok derin... Traşlama yapılırsa diskler çok incelecek...

Yorum

Arkadaşlar bu dvd800'ün harita güncellemesi için tüketici mahkemesine başvursak nasıl olur???
                    2010 İnsignia 1.6 180 hp Cosmo + Dvd 800 Navi +Rear View Camera+Media Box + Sunroof + Olimpik Beyaz

Yorum

Bir sonuç alınabilecekse başvuralım. Bu cihazlara başka bir firmanın haritalarının yüklenmesi mümkün olsa bu bile işimizi çözer...

Yorum

Kadir bey bende sizin gibi düşünüyorum.Şu anda Antalya'dayım koskoca Ankara-Antalya karayolu bile yok navigasyonda.Bence artık adım atılmalı...
                        2010 İnsignia 1.6 180 hp Cosmo + Dvd 800 Navi +Rear View Camera+Media Box + Sunroof + Olimpik Beyaz

Yorum

Ben tomtom ile görüştüm. Kendi cihazları hariç başka bir cihaza harita yüklemesi yapılamıyormuş. Haritalarını inceledim çok başarılı.

Yorum

Bizim haritalar kötü bu bir gerçek. Türkiye'nin en işlek yolu İstanbul-İzmir yolunda karacabey-kemalpaşa arası yok. İzmire gitmek için Karacabeyden sonra sizi bandırmaya feribota yönlendiriyor. Bandırmadan deniz yolunu kullanalım diye Bandırma-Biga arasında duble yol var. Haritada yok. Biga diye bir ilçe yok. Tomtom cihazında köy yolları bile var...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                              araç durduktan sonra gelen ses disklerden geliyor çok sert diskler .. bir malzeme fırından çıkıp çelik olduktan sonra tekrar fırına girip ön gergisi alınır buna meneviş denir bizim disklerin menevişi iyi yapılmadığından bu sesler geliyor başka marka disk taktım ses mes kalmadı
                              Volkan bunun nedenin menevişleme (temperleme) işleminden kaynaklandığını sanmıyorum. Disklere zaten bu işlem uygulanmamış olsa diskler çok kırılgan olurdu, kullanılamazdı. Bana göre disklerden gelen sesin kaynağı orada bulunan sac plaka. Sac da ısınma-soğuma sonucu meydana gelen genleşme oldukça fazla. Bu nedenle sıcak sac plaklar soğurken ses yapıyor.
                              2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Opelin Yanlış servis politikalarından biride Disk ve balata'lar oldu 2009 dan bu yana bu sorunu yaşıyor insignialar işin garip tarafı ilk seride oluşan cizikler için ilk yıl disk ve balata değişimi sorgusuz suhalsiz yapılırken şimdilerde aynı sorun yaşayan araçlara tornacıya gidecek cevabı verilir oldu balatalar yine değişiyor,
                                ama tornada işlem görecek disk var görmeyecek disk var yukarda görmüş olduğumuz diskin tornalık bir hali kalmamış kesinlikle değişmesi gerekiyor nedeni belirtildiği gibi kaç milim inceleceği disklerin ne kadar işlev göreceği konusunda tam bir muamma olması,
                                böyle bir sorun varken hala bu disk ve balata ile araç üretmek hangi otomotiv firmasının akıl karı ise ben şaşıyorum,
                                birazda bu yine gevşek servis politiklarından kaynaklanıyor Opel bu abi tanıdık servisin ustan varsa bineceksin yoksa adamı canından bezdirir çoğu opel servisi...

Yorum

İşleniyor...
                                X