Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Basınçları ACİL Lütfen ?????

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik Basınçları ACİL Lütfen ?????

maad Ya arkadaşlar bu 18'' lastiklerin ön arka basınçları kaç olmalı çıldıracam Opel ARKAS 45 47 basmış araba virajlara giremiyordu zıplaya zıplaya gidiyordu şüpelendim benzincide kontrol edeyim dedim görünce kan beynime çıktı benmi yanlış biliyorum kaç olmalı açıp kavga edecem etmeden size sorayım ??????

Ynt: Lastik Basınçları ACİL Lütfen ?????

valla kavga etmeyinde en ideal 18" jant lastik ve üstü için ön arka 32'dir...
    45-47 hava basmak lastiğin içinde çatlamalara ve çok cabuk deformeye sebep olur...dediğim gibi hem yol tutuşu hem konfor için en iyi aralık 31-33 aralığıdır...

Yorum

32" idealdir, eğer yük varsa 34"-38" olabilr....

Yorum

yanlış hatırlamıyorsam kitapçıkta yazıyor;konfor için ön:34 arka:32,ekonomi için 40/38,yük için: 42/40 gibi olması lazım ama emin değilim.
        Şahsi fikrim lastikler soğukken 34/32
        uzun yol-kısa yol,hava sıcaklığı-soğukluğu,asfalt durumu,etkendir.
        basınç azlığı konforu ve tutunmayı arttırır,çokluğu yakıt ekonomisini arttırır yola tutunmayı azaltır.

1600 kg için 32-38 arası sıkıntı teşkil etmez,diye düşünüyorum...
        Opel-İnsignia 2.0 cdti Edition-Elegance
        Temmuz-2011
        Siyah

Yorum

benim bildiğim bizm araçta 34dür

Yorum

yani sonuç olarak 45-47 kesinlikle değildir toplanıp opel arkas ı basalım
            şaka bir yana fark etmeniz iyi olmuş zaten aracın yolda gidişini yol tutuşunu kasis tepkimelerini çok olumsuz etkilemiştir muhtemelen ucuz atlatmışsınız...geçmiş olsu diyelim...

Yorum

45-47 Yüksek bir değer ya hava basan makinede sorun var yada sizin ölçüm yaptığınızda iyi bir yerde kontrol ettirin 32-34 ler çekin aracın

Basınç yüksek olunca konfordan kaybedersiniz durma mesafesi uzar buna karşın performansınız artar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

1.6 Tiçin lastik hava basıncı verileri
                konforlu sürüş için (3 yolcuya kadar) ön:32 arka:29
                ekonomik sürüş basıncı ( 3 yolcuya kadar) ön: 39 arka:38
                azami yük basıncı: ön: 32 arka:39 Sürücü el kitabı verileridir.
                İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Dün yazamadım, 32 34 yaptık resmen başka bir araç kullanıyor gibiyim oleyy Ama Arkas a kabul ettiremedim adam utanmadan bizde öyle şey olmaz siz yanlış basmışsınızdır yeni kullanıcılar la bu tür sorunlar yaşıyabiliyoruz deyip beni iyice çileden çıkardı maad

Yorum

sürücü kapısı eşiğindeki etiketten kontrol edebilirsiniz

Yorum

arabalar bildiğim kadarı ile tedbiren bayilere yüksek basınçla yollanıyor.genelde araba satılınca havaları tekrar normal seviyelere getiriyolar diye duymuştum

1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mustafa
                        arabalar bildiğim kadarı ile tedbiren bayilere yüksek basınçla yollanıyor.genelde araba satılınca havaları tekrar normal seviyelere getiriyolar diye duymuştum
                        Evet bu bilgide doğruluk payı özellikler araçların taşınması esnasında gemiye binip inmesi tıra yüklenmesi vs.. lastikler maximum şekilde şişiriliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yabancı bir internet sitesinde okudum. Bizim araçlar için 15 günden fazla kullanmayacaksanız lastiklere 45 hava basıp bırakın diyor. O yüzden yüksek basıyor olabilirler...
                          İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

İşleniyor...
                          X