Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kazalı aracı perte çıkartmak konusunda yardım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kazalı aracı perte çıkartmak konusunda yardım

az önce Ali'yle (Güneş) görüştüm, arkadaşı 2006 Vectra ile kaza yapmış maalesef,
    önden itibaren sol kısım tamamen hasarlıymış anladığım kadarıyla, tahmini 6 parça değişeni olacakmış.
    ancak airbagler açılmamış ve arabayı çalıştırırken ışıklar yanıp sonra normal şekilde sönüyormuş, çalışmasında bir sıkıntı yok görüldüğü kadarıyla.
    Ali bana airbaglerin açılmamış ve normal çalışmasına devam ediyor olmasını aracın perte ayrılmasını engellermi diye sordu ama net cevap veremedim.
    bana kalırsa airbag açılmaması pert durumunu etkilemez, masraf tutarından dolayı yine perte çıkabilir. sonuçta araba takla atsa airbagler yine açılmayacak ama araba perte ayrılacaktı.
    sizler ne diyorsunuz bu duruma, bana masraf tutarı sebebinden perte ayrılabilir gibi geliyor.
    InsigniaTEAM

Ynt: Kazalı aracı perte çıkartmak konusunda yardım

benim bildiğim aracın kasko bedelinin belli bir yüzdesinin üzerinde hasar varsa perte ayrılıyor.ama o oranı bilmiyorum.

1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

Yorum

hasar oranı araç değerinin yüzde ellisini geçerse pert olur benim bir arabam 3 ay önce perte çıktı

Yorum

benım oncekı arabamda arkadan vurmuslardı arka tampon bagaj kapagı surucu koltugu elektırıklıydı o kırıldı bagajdakı lastıge kadar gırmıslerdı arabanın yuzde 50 sıne kadar hasar cıkması durumunda pert yapcaklardı! koltugu tamır ettıler pertten kurtardım arabayı yoksa koltuk 2000 tl dı pert oluyodu az daha topladım arabayı sonra aldıgım fıyata sattım arabayı

Yorum

pert olayı tamamen sigorta eksperinin insiyatifine bağlı. 2 parça değişeni olup perte çıkan araç ta gördüm. ama yaygın olarak kullanılan yöntem araç piyasa değerinin % 50 sinden fazla bir onarım faturası çıkarılırsa araç sahibinin de rızasıyla genelde perte çıkarılır.
          ESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI
          ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH

Yorum

Çağrı kardeşim öncelikle teşekkür ederim.
            Aracı perte çıkartıp kaskodan araç değirini alıcaz büyük ihtimal ama aklıma bir soru takıldı. Araçta ailesiyle giden arkadaşımın can güvenlikleri konusu. Herşey normal, bilgisayardada birşey göstermiyor ama airbag açılmıyor? Opel'le güvendemiyiz acaba?
            Beyaz tutkudur.

Yorum

emniyet kemeri takılımıydı? takılıysa kaza şiddeti ne kadardı oda önemli. sensör risk algılamadıkça açmaz nede olsa
              ben olayı yanlış mı anlamışım, airbag açılmadan araç perte çıkarmı diye sormuştun bana değil mi?
              InsigniaTEAM

Yorum

büyük olasılıkla kemerler takılı degildi, o yüzden airbag acmadı araç,gecmis olsun bu arada
                Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Evet onu sormuştum kardeşim.
                  Kemer takılı değilmiş ama Aracında emniyet kemeri sensörü yok ki.
                  Opel Vectra C 2006 Elegance modeli
                  Beyaz tutkudur.

Yorum

Teşekkürler ama araçta kemer sensörü yok ki.
                    Beyaz tutkudur.

Yorum

100 ile giderken arkandan gelip bir araba sana çarpıyor düşün işte kaza şiddetini.
                      Beyaz tutkudur.

Yorum

eğer sizin araca arkadan çarpıldıysa airbag açılmaması normal zaten. aracın arka kısmında sensör yok ki. en arkadaki sensör c direkleri üzerinde oluyor o da eğer araçta arka perde hava yastıkları varsa... yani arka airbaglerin açılması için c direğine kadar arkadan girmiş olması lazım
                        ESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI
                        ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH

Yorum

kemer sensörü olmadığını kim söyledi? servisten biri söylediyse işi bıraksın mümkünse bu ülkeden çeksin gitsin
                          önceki kullandığımız araçlar
                          2004 Corsa - kemer sensörü var
                          2006 Vectra Comfort - kemer sensörü var
                          2001 Vectra - kemer sensörü var

internette yada başka bir yerde arkadan çarpmayla airbag açılmayacağı gibi birşey okumuştum yanlış hatırlamıyorsam.
                          keşke kemer taksaymış :/ ben şehiriçinde en ufak mesafede bile takıyorum
                          InsigniaTEAM

Yorum

Sol arka çamurluk oradan çarpılmış ve aracın sol tarafı ön çamurluga kadar yok. Onu geçtim çarpmanın etkisiyle öndeki arabayada çarpıyor ve aracın motorda hasarlı. nasıl iş bu?
                            Araçta kemer takılmayınca bir uyarı vermiyor bizimkilerdeki gibi. sorduk bunlarda yok dediler.
                            Beyaz tutkudur.

Yorum

ha uyarı sensörü başka, airbag sistemindeki emniyet kemeri sensörü başka. Vectra'larda kemerin takılı olup olmadığını algılıyor ama kemeri tak diye sesli uyarı vermiyor.
                              airbag çalışma sistemi karışık. mesela takla atınca da airbag açılmıyor. ama takla atması için illaki önden yandan bir yerden darbe alması lazım, onun içinde airbag açılmalı ama açmıyor.
                              yıllar önce Vectra B kullanan birisi de e5 yada e6'da protesto için arabasını yakmıştı, eline birşey geçmedi çünkü kemer takmamış.

arkadaşında birşey var mı? bence arabayı suçlamaya hakkı yok, kendini düşünmeyip kemer takmadıysa araba ne yapsın rolleyes
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X