merhaba arkadaşlar, bu yeni mondeolar da 160 bg lik motorla piyasaya iddialı bir çıkış yaptı gibi, ne kadar görüntüsü bir insignia kadar etmese de makyaj aracı biraz çekici kılmış... yakıt tüketimi konusunda insigniadan daha iyi gibi görünüyor kağıt üzerinde ve performans verileri de yakın... deneyen arkadaşlar var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yeni mondeo insignia ile yarışabilir mi?
Collapse
X
-
Ynt: yeni mondeo insignia ile yarışabilir mi?
yok tabii ki edition insignia bile daha ii duruyor, 9.2 sn 0-100 8.8 sn insignia, son hızlar da pek bi fark yok, ayrıca da +10 Nm tork değeri var mondeoda, iyi bir şöför onu insignianın önünden götürebilir, donanım konusunda da oldukça iddialı, ayrıca da selective full donanım fiyatı da neredeyse aynı
Yorum
-
Yakışıklı araba bence, motoru da idare eder ama gel ki bir yanda Insignia varsa otursun bir köşeye sesini çıkartmasın.Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HasanYakışıklı araba bence, motoru da idare eder ama gel ki bir yanda Insignia varsa otursun bir köşeye sesini çıkartmasın.Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?
Yorum
-
merhaba arkadaşlar.
D sınıfı bir araç alma arayışı içindeyken bu siteye çok baktığımdan ve zamanında "kesinlikle insignia" olmalı dediğimden hala bu sitenin alışkanlığı kalmış bende. o yüzden arada girip bakıyorum.
baktımki tamda benim konum açılmış. biraz bişeyler yazayım dedim.
öncelikle hayalimde hep bir insignia sahibi olmak vardı. bu sınıfta ondan daha iyi bir araç olamaz gibi geliyordu. insigniayla yatıp kalkıyordum diyebilirim... taki yeni mondeo selective'i görene kadar..
herkes kendi aracına tabiki iyi diyecektir. özellikle insignia forumda "mondeo" diyebilecek varmıdır? tabiki yoktur.
ama benim gibi bu sınıftaki araçların neredeyse tümünü denemiş, görünüşe ve performansa son derece özen gösteren biri için mondeo'nun yarışı insigniadan bir adım önde bitirdiğini söylemeliyim.
makyajlanmış yeni mondeo selective ecoboost 160 hp aracın heybetini ve konforunu başka hiçbir araçta bulamadım. şunu samimiyetle söylemek isterimki mondeo selective'i ve insigniayı yanyana koyunca "insignia" diyene henüz rastlamadım.
burada sırf insigniaya sahip olduğu için edition bile daha iyi görünüyor diyenler, bir köşeye otursun beklesin diyenlere ben sadece gülüyorum. motor performansında ikisnin de birbirine pek üstünlüğünü görmedim. ama yol tutuş, güven hissi, makyajlı tasarımı ve "ben geliyorum" demede kesinlikle mondeo bir adım önde. otoparkımda cosmo insigniayla neredeyse yanyana duruyorlar ama ben insigniaya bakanı göremedim..
ben insigniaya kesinlikle kötü araba falan diyemem. bu insigniaya hakaret olur. ama mondeo selective ve insignia cosmo karşılaşıyorsa kesinlikle köşede beklemesi gereken araç insignia olurdu.
bu yazdıklarıma hiçbir arkadaşın katılmayacağını biliyorum. ama bunlar gerçekler. ha şu var; insignia gibi bir araca sahip olduğunuz için çok şanslısınız. mondeo "selective'in" haricinde insignia cosmonun eline su dökebilecek başka bir araç yok. insignia edition ve mondeo trend ise bu yarışın biraz gerisindeler.
Yorum
-
Bana göre 2 aracında birbirlerine göre bazı üstünlükleri var, ama sizin yazdığınız bazı özellikleri kıyaslıyacak olursak bazı konularda yanlış düşündüğünüz açıkça ortada, örnek olarak yol tutuş meselesi, flexride donanımlı bir insignia ile mondeo'nun yol tutuşunu tartışmaya gerek bile duymuyorum (Mondeoda en geniş lastik seçeneği 215, Insignialar 245 buda ayrı bir etken) . Ben geliyorum diye bir tabir kullanmışsınız, bu konu kesinlikle görecelidir, sonuçta arabanın görsel yanında bahsediyoruz bu yüzden yorum yapmak istemiyorum. Performans olarak bakıcak olursak Insignianın 0-100 : 8.9 saniye, Mondeo'nun : 9.3 saniye. Ayrıca yolda giderken performans konusunu etkileyen şeyler vardır (aerodinamik) eğer araştırırsanız, Insignia'nın kendine sınıfında en düşük sürtünme katsayısına sahip olan araç olduğunu görüceksiniz. Insignianın aradaki bariz lastik farkına rağmen performans farkını göz önünde bulundurursanız iki motor arasındaki farkı anlarsınız. Otoparkınızda yaptığınız hangi araca daha fazla bakılıyor analizinizi kaç kişi üzerinden değerlendirdiğinizi bilmediğim için birşey diyemiyorum Bu yazıyı bir Insignia sahibi değilde objektif bir değerlendirme olarak yazmaya özen gösterdim. Aynı şekilde sizin yazınızdan bir alıntı yapıyorum, bu yazdıklarıma katılmayacağınızı biliyorum ama bunlar gerkeçkler... Veriler ortada. Ama yinede kendi arabanızı bu kadar beğenmeniz sizin için çok güzel
Saygılar[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]
Yorum
-
yanyana duran Insignia-Mondeo arasında insanların Mondeo'yu incelediğini gömek normal bence, çünkü Insignia'yı başka sokakta tekrar görmek mümkün ama Mondeo insanın karşısına tekrar ne zaman çıkar bilinmez Insignia'nın yanında Passat'a bakılmadığı gibi mesela Mondeo'yu ben gördüğüm zaman bende bakıyorumInsigniaTEAM
Yorum
-
insignia,mondeodan,performans,aerodinamik konularında daha iyi,mondeoda yol tutuşu iyidir ama insignianın yol tutuşunu tartışmaya gerek yok heralde ve bana göre tasarım olarak insignia daha güzel mondeonun arka stoplara bi alışamadım gitti.Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: metalşunu samimiyetle söylemek isterimki mondeo selective'i ve insigniayı yanyana koyunca "insignia" diyene henüz rastlamadım.
insignia almadan önce ford'dan 1.6 titanium ecoboost+metalik renk için 58.000 TL fiyat aldım sonrasında tamamen şans eseri opel bayisinin önünden geçerken insignia gözüme çarptı 180'lik motoru olduğunu biliyordum ve incelemeye karar verdim. eşim insignia nın tipini mondeo'dan daha çok beğendiğini daha "genç işi" durduğunu söyledi, satıcı da 2.0 cdti edition+elegance'daki kampanyayı belirtince severek insignia sahibi oldum. mondeo titanium 2.0 tdci A/T ile insignia edition+elegance 2.0 cdti A/S fiyat farkına değinmiyorum bile...
Yorum
-
Bugün Akcakoca Ereğli yolunda Ford un yeni 3 aracı bir süreliğine bize eşlik etti Yeni modeno cmax ve focus aracların kapılarında test edin gibisinden bişey yazıyordu,
baya bi mondeo sürücüsüyle oynadık kullanan iyi şöfördü ama önden kaptırmasına rağmen ben arkadan gelip yetişip önüne gecebilecek kadar fark yaratıyordu insignia tamam benim ki chipli mod lu ama normal stock bir insigniaya da kafa tutabileceğini sanmıyorum,
bu arada kırmızı ışıkta yan yana geldik kapısında ki Test edin yazısına ithafen ve yolda ki ufak kapışmaya göre Camdan mondeoyu kullanan arkadaşa seslendim Ben test ettim buraya gelene kadar ama beğenmedim gitmiyo sizin araba dedim
duydumu bilmiyorum hiç tepki vermeden topukladı
Yorum
Yorum