İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
( 1881 - ... )
Bayraksızlar bayraksızlar
Yere düşse bayrak sızlar
Nerden bilsin kıymetini
Soysuz sopsuz bayraksızlar
Renginde şehitlik gizli
Hilâlinde mana var
Yüreğimde saklamışım
Kurbanında kına var
Toprağa düşse yiğit
Ölüm güç verir bize
İnancıma teslim oldum
Zulüm güç verir bize
Susmayın ey milletim
Bayraksızda ar olmaz
Susar ise yiğitler
Vatan bize yar olmaz
Bu vatanın ekmeğii
Gözünüze durmalı
Yiğit bir can gelmeli
Sizden hesap sormalı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR
TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR...
Sevgli insigniateam ailesi,
Ulu önder Atatürk'ümüz için açtığım bu konuda önderimizle ilgili resimler konular,duygu ve düşüncelerimizi paylaşabilmemiz onu sitemizdede her daim anabilmemiz için bu girişimde bulundum.bütün site üyelerimizin bu konudan memnun kalacağı düşüncesi ve paylaşımda bulunmak isteyeceği kanaatindeyim...
sevgi ve saygılarımla...
Not: Site yönetimimizce bu konunun bölüm içeriğinde en üstte sabitlenmesinide canı gönülden talep ederim...
( 1881 - ... )
Bayraksızlar bayraksızlar
Yere düşse bayrak sızlar
Nerden bilsin kıymetini
Soysuz sopsuz bayraksızlar
Renginde şehitlik gizli
Hilâlinde mana var
Yüreğimde saklamışım
Kurbanında kına var
Toprağa düşse yiğit
Ölüm güç verir bize
İnancıma teslim oldum
Zulüm güç verir bize
Susmayın ey milletim
Bayraksızda ar olmaz
Susar ise yiğitler
Vatan bize yar olmaz
Bu vatanın ekmeğii
Gözünüze durmalı
Yiğit bir can gelmeli
Sizden hesap sormalı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR
TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR...
Sevgli insigniateam ailesi,
Ulu önder Atatürk'ümüz için açtığım bu konuda önderimizle ilgili resimler konular,duygu ve düşüncelerimizi paylaşabilmemiz onu sitemizdede her daim anabilmemiz için bu girişimde bulundum.bütün site üyelerimizin bu konudan memnun kalacağı düşüncesi ve paylaşımda bulunmak isteyeceği kanaatindeyim...
sevgi ve saygılarımla...
Not: Site yönetimimizce bu konunun bölüm içeriğinde en üstte sabitlenmesinide canı gönülden talep ederim...
Yorum