Daha öncede Ötv ile ilgili bir konuda yazmıştım,
Değeri 50 bin tl olan bir otomobile ötv vergi harçlar pullarla beraber 100 bin tl ye anhatar teslim alıyoruz,
bu demek oluyor ki kendimize bir araba aldığımızda aynı değerde bir arabada devlete alıyoruz.
tabi bununla bitmiyor,
Petrol yatağı zengini ülkemizde bizden çok daha geri kalmış olan ülkelerde litresi 2 liradan satılan benzine biz 4 lira ödüyoruz,
bunun anlamıda ben 150 liraya depomu fulleyeceğime 300 lira ödeyip hem kendi arabamın deposunu dolduruyorum hem devlete aldığım arabanın,
Tabi ki bazı bölgelerimizde elektirik su vergilerini vs ödemeyen vatandaşlarımızın acıklarını kapatıyoruz ve bu vergilerle mecliste olmaması hatta bu ülkede olmaması gereken millet vekillerinin maaşlarını ödüyoruz...
Çok zenginiz malesef fazladan acılıp saçılıyoruz sonrada toplayamıyoruz!!!
(bu konuda çok daha faza söylenecek şey var ama susuyorum)
burada bir düzeltme yapayım benzinde vergi % 50 değil % 67 yani benzin fiyatının 2/3 ü vergi...
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
Değeri 50 bin tl olan bir otomobile ötv vergi harçlar pullarla beraber 100 bin tl ye anhatar teslim alıyoruz,
bu demek oluyor ki kendimize bir araba aldığımızda aynı değerde bir arabada devlete alıyoruz.
tabi bununla bitmiyor,
Petrol yatağı zengini ülkemizde bizden çok daha geri kalmış olan ülkelerde litresi 2 liradan satılan benzine biz 4 lira ödüyoruz,
bunun anlamıda ben 150 liraya depomu fulleyeceğime 300 lira ödeyip hem kendi arabamın deposunu dolduruyorum hem devlete aldığım arabanın,
Tabi ki bazı bölgelerimizde elektirik su vergilerini vs ödemeyen vatandaşlarımızın acıklarını kapatıyoruz ve bu vergilerle mecliste olmaması hatta bu ülkede olmaması gereken millet vekillerinin maaşlarını ödüyoruz...
burada bir düzeltme yapayım benzinde vergi % 50 değil % 67 yani benzin fiyatının 2/3 ü vergi...
Ben ortalama verileri kullandım abi yoksa her halikarda dibine kadar yani...
Ben burada kaçak benzin buldum, litresi 2,8 TL kullanan arkadaşlar hiç bir problem olmadığını söylediler. Önce alıp bir analize göndereceğim. Sonuçlar iyi çıkarsa ona geçeceğim
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
tabi bununla bitmiyor,
abi çok güzel söylemişsin helal olsun dediğin gibi aslında denicek çok şey var ama ne konuşsakta elden bişe gelmiyor adamlar bildiğini okuyor malesef
Hiç bir problem olmaz abi 95 oktan mis gibi benzindir o
Suriye'den getiriyorlarmış. 3 senedir kullanan arkadaşlar var hiç problem olmadığını söylediler. Hatta LPG taktıranlar bile tekrar benzine dönmüşler...
Hiç bir problem olmaz abi 95 oktan mis gibi benzindir o
Suriye'den getiriyorlarmış. 3 senedir kullanan arkadaşlar var hiç problem olmadığını söylediler. Hatta LPG taktıranlar bile tekrar benzine dönmüşler...
dediğim gibi Artvin hopa sınırındada bulgaristandan benzini alıyorlar 2.20 litre fiyatı 97 felan bulunmuyor ama 95 ten herkes memnun oralarda,
yaa suriyede benzinin ucuz olması normalde Gürcistana bakın ya şaka gibi valla...
Yorum