Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BENZİNE ZAMMMMM

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: BENZİNE ZAMMMMM

çok haklısınız artık dayanamıyoruz, ne yapmaya çalışıyolar çözemiyoruz.... normalde olması gereken bunların tam tersiydi....

Yorum

-Yakıt tasarrufu için öneriler-
      Vitesi, aracınız hız kazanmaya başlar başlamaz yükseltin.
      Çok yoğun ve ilerlemeyen trafikte aracınızın motorunu durdurun.
      Aracınızı makul bir hızda kullanın, ani frenden ve ani hızlanmalardan kaçının.
      Trafiğin yoğun olduğu yerlerde klimanın devir daim (iç havalandırma) sistemi çalıştırılmalıdır.
      Soğuk saatlerde benzin satın alarak, hem benzin buharlarının atmosfere kaçmasını önlersiniz hem de daha yoğun benzin satın alırsınız.
      Yakıt pompası yakıt hacmini ölçer, yakıt yoğunluğunu ölçmez. Yakıt yoğunluğu arttıkça daha ağır benzin satın almış olursunuz.
      Motorunuzu durdurmadan deponuzu benzinle doldurmayınız.
      Yakıt depo kapağı mutlaka sızdırmaz olmalıdır. Depo kapağından benzin buharlaşmamalıdır.
      Lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol edin.
      Lastiklerin hava basınçlarının az olması durumunda yakıt tüketimi artar.
      Depoyu sürekli dolu tutmak, yakıtta tasarruf sağlar.(ilginç)
      Özellikle yüksek hızda seyrederken, aracınızın camlarını kapalı tutun.
      Trafik hariç bir yerde 30 saniyeden fazla kalıyorsanız aracınızı durdurunuz.
      Aracınızın vitesini nazikçe fakat hızlı olarak değiştiriniz.
      Aracınızı çalıştırıp ani hızlandığınızda, normal seyir esnasındaki değerden yüzde 60 daha fazla yakıt tüketimine neden olursunuz.
      Ekonomik yakıt tüketimi için, aracı yavaş yavaş hızlandırınız ve yavaşlatınız.
      Otoyolda aracınızı sabit bir hızda kullanın.
      Aracınızda mutlaka öneriler tipte motor yağı kullanın.
      Gerekmedikçe klimanızı açık tutmayın.
      95 kilometre/saat hızın üzerinde her 8 kilometre/saat için yüzde 10 daha fazla yakıt tüketirsiniz.
      İstiap haddinin üzerindeki her 45 kilogramlık ek yük, yüzde 7 ekstra yakıt tüketimine neden olur.
      Periyodik araç muayenesi, bakımı, onarımı ve egzoz ölçümü yapılmayan araçların yakıt tüketimi daha fazladır.
      Yaz aylarında özellikle akşam, gece, sabah saatlerinde benzin satın alınmalıdır.
      Yaz aylarında güneşte kalan aracı çalıştırmadan önce camları açarak içerdeki aşırı ısınmış havanın dışarı atılması gerekir.
      Tabiki alıntıdır..

Yorum

AYYYY ne kadar kotu benzıne zam gelmıs haha

ORJİNAL F10 MSPORT

Yorum

Geçenlerde bir televizyon programında Ali Babacan akaryakıttaki vergilerin sabit olduğunu ortadoğudaki gerginlikten dolayı zam geldiğini söylemişti.iyide kardeşim senin koyduğun vergi oranında anormallik var zaten neden vergi indirimine gitmiyosunuz ki?

Milleti enayi yerine koyup sürekli aynı cevaplar ama bigün bu millet bi yerde patlar o zaman görürüm ben sizi..Altında arabası olan(dizel veya benzinli veya lpg'li) her insan korkarak biniyo buna bende dahil..

Arabayı ihtiyaç değil sorun haline getirdiler hakkım haram olsun..

Yorum

Bu kadar vergi olmasi elbette sacma ama ulkemde tuvalet kagidindan ötv alinmakta
            Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

Çok güzel anlatmış durumu. Paylaşmadan edemedim;

Kendi kendine yeten yedi ülkeden biriyken... Buğday ambarı’nın buğday ithalatında şampiyon olacağı, nohut’u Meksika’dan, mercimek’i Kanada’dan, sarımsak’ı...

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

Emre kardeşim senin de Yılmaz Özdil'in yazılarını beğendiğine sevindim. Keyifle okuyorum yazılarını. Gerçekten olağanüstü analizleri var.

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Vexx
                  Emre kardeşim senin de Yılmaz Özdil'in yazılarını beğendiğine sevindim. Keyifle okuyorum yazılarını. Gerçekten olağanüstü analizleri var.
                  Tam anlamıyla olağanüstü...

Yorum

dicek söz bulamıyorum artık...................

Yorum

Durup dururken ne zammı şimdi bu?Dolar sabit petrolün varil fiyatı sabit.Fırsatçılık apaçık

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                      17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                      35GB5825  A Rh+

Yorum

Ben su an bulgaristandayim ve burda hani bizde gsmh kisi basi 10000 dolarya burdada 12 bindolar vikipedi de dogruluyor burda bu krizde butun petrol sahalarina bizden daha uzak olan bulgaristanda yani bizim dogu guneyduguya cok yakin ama benzin 1.15 Euro ama malesef turk olmanin bir bedeli var odemek zorundayiz
                        '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
                        '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

aman benzine zam gelirse gelsin nolmuş ki, dünyanın sonu mu gelmiş?
                          F30 Sport+

Yorum

http://www.youtube.com/watch?v=Up5hj...=youtube_gdata :d levet kırcanın dedıgı gıbı bıze sureklık zam ve cık yapıyorlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                              aman benzine zam gelirse gelsin nolmuş ki, dünyanın sonu mu gelmiş?

benzine zam gelmesi demek benzer ürünlerede zam gelmesi demektir gökhancığım, yarın bi gün illaki mazotada zam gelcektir....

Yorum

Daha öncede Ötv ile ilgili bir konuda yazmıştım,
                                Değeri 50 bin tl olan bir otomobile ötv vergi harçlar pullarla beraber 100 bin tl ye anhatar teslim alıyoruz,
                                bu demek oluyor ki kendimize bir araba aldığımızda aynı değerde bir arabada devlete alıyoruz.
                                tabi bununla bitmiyor,

Petrol yatağı zengini ülkemizde bizden çok daha geri kalmış olan ülkelerde litresi 2 liradan satılan benzine biz 4 lira ödüyoruz,
                                bunun anlamıda ben 150 liraya depomu fulleyeceğime 300 lira ödeyip hem kendi arabamın deposunu dolduruyorum hem devlete aldığım arabanın,

Tabi ki bazı bölgelerimizde elektirik su vergilerini vs ödemeyen vatandaşlarımızın acıklarını kapatıyoruz ve bu vergilerle mecliste olmaması hatta bu ülkede olmaması gereken millet vekillerinin maaşlarını ödüyoruz...

Çok zenginiz malesef fazladan acılıp saçılıyoruz sonrada toplayamıyoruz!!!

(bu konuda çok daha faza söylenecek şey var ama susuyorum)

Yorum

İşleniyor...
                                X