Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mondeo selective & insignia

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: mondeo selective & insignia

Orjinal yazı sahibi: emrezx
    arkadaşlar mondeo makyaj ladı kasasını bu demek oluyorki yakında kasası değişecek bu arabanın kötülenecek bi yanı yok bu iş biraz zevk işi bana göre mondeo birazdaha agır kacıyor insignia nın yanında birde mondeonun arkası insigniadan geniş
    kesinlikle sana katılıyorum dostum. mondeonunda insignianında kötülenecek bir özelliği yok bencede.. sadece hangisinin özelliği daha iyi diye bir karşılaştırma yapmak daha doğru sanırım.

bu arada mondeonun seneye makyajlanacak haberleri beni biraz düşündürdü. açıkcası bu sene aldığım aracın seneye "eski kasa" olmasını ve öyle hitap edilmesini pek istemem.

insigniada yakın zamanda kasa yenileme gibi bir duyum yok değil mi?

Yorum

valla ben duymadım insignianın yeni kasa yada makyallı kasası diye bişey bende bi zamanlar honda civic vardı hiç de araştırma yapmadam ben arabayı aldım bi baktım yeni kasası cıkmış acayip moralim bozulmuştu sonra ben zannetmiyorum bu arabanın kasası ile acayip bi şekilde oynasınlar
      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Ford Mondeo: http://www.euroncap.com/tests/ford_mondeo_2007/299.aspx
        Opel İnsignia : http://www.euroncap.com/results/opel.../2009/352.aspx

Seçim sizin...
        '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
        '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

merhaba arkadaşlar

sözkonusu iki aracı da test eden ve d sınıfı otomobil arayışında olan biri olarak görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
          mondeo selective 1.6 160 hp otomobilin detaylı incelemesini DH forumlarında paylaşmıştım, oradan okuyabilirsiniz. o bakımdan burada çok detaya girmeyeceğim.

aşağıda iki otomobili test deneyimlerime dayanarak kıyaslayacağım.

her iki marka tutkunlarından değerlendirme sonuçlarıma katılamayanlar olacaktır. unutmayalım ki her insanın otomobilden beklentileri ve hissettikleri farklıdır. öyle olmasaydı bu çeşitte araç piyasaya sürülmezdi.. ben hiçbir markanın tutkunu veya savunucusu değilim, bunu belitmekte de ayrıca fayda görüyorum..

iki otomobilin motor performansları birbirine yakın ve keyifli olmakla beraber, yakıt sarfiyatı olarak mondeo ecoboost teknolojisi ile insignia'nın bir adım önünde ve nispeten daha az yakıyor..

kabin içi gürültü bakımından mondeo lastik-yol sesi açısından daha iyi izole edilmiş, fakat motor sesi yalıtımı bakımından iki araç ta hemen hemen aynı yetersizlikte bana göre.
          hafif sarsıntılı yollarda ise her iki araç kabininden aynı seviyede ufak tefek gıcırtı tarzında sesler oluştu..

selective donanımda multimedya özelliği pioneer tarafından sağlanıyor. navi içeren dokunmatik ekran flyaudio ile kıyaslanamayacak şıklık ve kalitede..bu bakımdan opelin orijinal navigasyonu bile alınsa, yine mondeo opelin önünde..

sürüş karakterine gelince... mondeo yine insignianın bir adım önünde. güçlü karakter sergileyen otomobil kullanıcıya oturaklı otomobil kullandığı hissini insignia'dan biraz daha fazla hissettiriyor. yol gidişi gerçekten kendisine halk arasında yakıştırılan 'gizli mercedes' sıfatının boşa söylenmediğini düşündürüyor.

frenler açısından mondeo maalesef yine önde. bu araçla fren yapmak çok keyifli ve hatta insanın arada bir fren yapası geliyor.. yola esneyerek yapışan frenleme neticesinde mondeo insigna'dan daha kısa fren mesafesine sahip..

kabin içi genişlik olarak, ön tarafta iki araç sınıfının gerektirdiği ölçüde ve sorunsuz. arka koltuklara geçtiğimizde insignia tavan eğimi açısından bazı uzun boylu yolcularına baş mesafesi açısından daral hissi verebiliyor , ama benim boyum 1.83 bence makul ve sorun yok..ayrıca diz mesafesi de hemen hemen aynı..

geldik iç tasarıma..insignia daha modern çizgiler ile mondeo'yu bu konuda tuş etmeyi başarıyor. mondeo özellikle sınıfının ve zamanın gerisinde kalarak hala en üst donanımı olan selective'de bile mekanik çalışan kocaman ve demode bir el fren kolu sunuyor.. bu da mondeo'nun iç tasarımdaki en büyük zayıfı oluyor. insignia daha dinamik ve teknolojik görünümü ile özellikle genç ve kendini genç hissedenlere göre bir otomobil olduğunu hissettiriyor..

dış tasarıma gelince de, insignia eskimeye yüz tutumuş mondeo'dan çok daha yeni, genç ve modern. makyaj geçirmesine rağmen özellikle dış görünümünde sis lambaları üzerine konumlandırılan gündüz ledleri dışında kayda değer bir yenilik içermeyen mondeo bu kasası ile son bir ,birbuçuk yılını yaşıyor ve bu mondeo'nun en zayıf yanı olarak kayda geçiyor..

sonuç olarak baktığımızda , teknik özellikler bakımından mondeo, tasarım açısından insignia öne geçiyor.

ayrıca ford tüketici talepleri doğrultusunda, mondeo'da 1.6 dizel motoru geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. opelden henüz böyle bir çalışma yok ve olacağı da ufukta görünmüyor..
          günümüzde akarayakıt fiyatlarının seyrine bakarak ,artık araç alımında en büyük kriterlerin başında yakıt tüketimi olduğu göz önüne alınırsa opelin işi bu konuda çok zor..

alım kararını verirken gencim veya kendimi genç hissediyorum diyenler insignia, ben olgunum kendimi pek genç hissetmiyorum diyenler mondeo alsınlar. buna göre hareket eden her iki taraf ta pek pişman olmaz bence

edit:imla hatası

Yorum

Bence hoş bi inceleme olmuş. Teşekkürler...
            Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Ercan Bey, incelemeniz için çok teşekkürler. Çok faydalı ve fikir vericiydi.

Yorum

incelemeniz için gerçekten teşekkür ederim. kararımızda yardımcı olacaktır.

mondeonun en büyük handikaplarını arkadaşımızın da dediği gibi yenilenmek üzere oluşu, mekanik el freni, önü kadar arkasının başarılı olamayışı, ve ince bir ayrıntı olsada o enteresan klima havalandırmaları alıyor bence. lakin mondeo yılların aracı, resmen bir makam otomobili (özellikle selective donanımı) ve ford gibi bir markanın en üst sınıf modeli. bu aracı "kötü" diye nitelendirmenin imkanı yok bence.

Yorum

herkese merhaba

dün akşam hem insignia cosmo, hemde yeni mondeo selective modellerini showroomlarında dikkatlice inceledim. 2 araç içinde alabileceğim en iyi fiyatları aldım.

açıkcası yenilenmiş haliyle yakından incelediğim yeni mondeo selective beni çok etkiledi. aracın dışına ve içine hayran kaldım. benim mondeoda en beğenmediğim özellikler; kasasına göre küçük gördüğüm lastikleri, klima havalandırma bölmeleri ve mekanik el freniydi. fakat selective donanım bütün bu ön yargılarımı yendi. araç tam anlamıyla mükemmel bir araç.

18" 5 kollu jantları, anahtarsız çalıştırması, sürücü ve yolcu elektrikli ısıtmalı ve hafızalı deri koltuğu, otomatik ayarlanan bixenon farları, convers bilgi ekranı ve pioneer dvd&navi sistemiyle mondeo verilen parayı sonuna kadar hak eden bir araç.

şimdiye kadar aklımda hep insignia vardı. bu forumda da çok araştırma yaptım fakat donanımı ve görünüşüyle, fiyat-karşılık oranıyla ve verdiği güven hissiyle mondeo bir adım öne çıkmayı bildi. aracım fordun sitesinde videosu bulunan mondeo selective kül kahverengi aracın aynısı.

tüm arkadaşlarıma mükemmel saydığım insignia'larıyla kazasız belasız sürüşler dllerim. kalbimin bir köşesinde insignia'nın her zaman bir yeri olacağını da kesinlikle belirtmeliyim.

bana yardımcı olan tüm arkadaşlara da çok teşekkür ederim. mondeo aldım diye buradan ayrılacak değilim. ama siz yine de hakkınızı helal edin...

Yorum

herhangi birşeyi gerçekten beğenerek isteyerek alıyorsanız ne mutlu size.. sonuçta sahip olduğunuz şeyin değerini en iyi siz bilirsiniz..
                    Mondeo nuzla sağlıklı günlerde bol keyfli sürüşler
                    hayırlı olsun diyelim.. Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin kazasız belasız güle güle kullanın aracınızı

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Hayırlısı olsun.İyi günlerde kullanın,keyifli sürüşler dilerim...
                      2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Hayırlı olsun diyelim o zaman ama bana göre yanlış seçim
                        Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                        Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                        VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Öncelikle hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.Aracı bende sitesinden inceledim.68 binlik fiyat bana biraz yüksek geldi.Bizim opel elindeki aracın kıymetini bilmiyo ya neyse.Araçlar yenilendikçe ek ilaveler artısı oluyor.
                          Sonuçta gönül hoşuna gideni ister.

Yorum

Videodaki araç Türkiyede sunuluyormu bilmem ama gerçekten "Güzel". Her zaman beğendiğim bir araçtır Mondeo. Ayrıca 20.saniyeye baktığımızda AFL tarzı bir far sistemi var sanırım araçta... ?
                            [COLOR=black]SADECE ESKİŞEHİRSPOR

Opel Insignia 1.6 Turbo 180 HP Cosmo - Olimpik Beyaz + DVD 800 (2010)

Fiat Bravo 1.6 MultiJet 120 HP-320 NM Sport - Lav Kırmızı + Skydome (2013)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Power

Videodaki araç Türkiyede sunuluyormu bilmem ama gerçekten "Güzel". Her zaman beğendiğim bir araçtır Mondeo. Ayrıca 20.saniyeye baktığımızda AFL tarzı bir far sistemi var sanırım araçta... ?
                              sadece virajlarda sağa-sola dönen far var, AFL'nin hala eşdeğeri yok

Mondeo'nun hem gösterge hemde radyodaki elektronik sistemi, ekranı vs. hoşuma gidiyor ama diğer bölümleri beni araçtan soğutuyor. makyaj benim açımdan aracın çoğu kötü yanını bir nebze gidermiş ama hala Insignia'nın yeri ayrı size hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.
                              InsigniaTEAM

Yorum

etkileyici özellikleri var aslında Yeni Mondeo nun

Kör Nokta Uyarı Sistemi (şoför kapısı dikiz aynasındaki dijital görsel sistem) ((ben bu özelliği çok beğendim angle))
                                Adaptif Hız Kontrol Sistemi
                                Şeritten Ayrılma İkazı (İnsignia da da var ama Türkiye de malesef sunulmuyor malum yol şartlarından......)

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

İşleniyor...
                                X