Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6t vs 5.20D

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6t vs 5.20D

fabrika verileri aractan araca degişiyor şuan caddy var verilere bakınca 0-100 13.3 sn max hız 166 km diyo fakat ben 11.5 zorlayınca 10.5 da çıkıyom son hız olaraktaa 200 gördük ailede ford focus var 1.6 109 ps dizel onunda fabrika verisi 12.2 onlarda 11.5 12.0 arası çııkmıştık pejo 407 vardı oda öle fabrika verisinin altında çıkmıştık fakat dayım larda c5 var 2 tane birisinde 17 inç jatn var birisin de de 18 ve arasında 1.5 sn ye fark var c5 in fabrika verisi 12.2 fakat biz 14 sn yeden önce çıkmadık 17 inç jant olanlar 18 olanla ise 15.5 sn yede çıkıyor ? büyük ihtimal araclarında 17 inç jant olan insignia sahipleri 8.9 sn ye 0-100 ü görebilirler..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yek_ka
      fabrika verileri aractan araca degişiyor şuan caddy var verilere bakınca 0-100 13.3 sn max hız 166 km diyo fakat ben 11.5 zorlayınca 10.5 da çıkıyom son hız olaraktaa 200 gördük ailede ford focus var 1.6 109 ps dizel onunda fabrika verisi 12.2 onlarda 11.5 12.0 arası çııkmıştık pejo 407 vardı oda öle fabrika verisinin altında çıkmıştık fakat dayım larda c5 var 2 tane birisinde 17 inç jatn var birisin de de 18 ve arasında 1.5 sn ye fark var c5 in fabrika verisi 12.2 fakat biz 14 sn yeden önce çıkmadık 17 inç jant olanlar 18 olanla ise 15.5 sn yede çıkıyor ? büyük ihtimal araclarında 17 inç jant olan insignia sahipleri 8.9 sn ye 0-100 ü görebilirler..

Sizin göstergede 100 gördüğünüz sırada araba aslında yaklaşık 90'la gidiyor oluyo gösterge hatasından dolayı. Bu piyasadaki arabaların neredeyse tamamında böyle. Bu sayede fabrika verilerinden daha iyi değerler yakaladığınızı sanıyorsunuzdur.

Yorum

bence hayır fabrikaların har arac için test yapmamasından kaynaklanıyor ford pejo citröen volvo bu firmaların hepsi 1.6 TCDI 110 ps lik motoru kullanıyor yazaılım farkıyla ford ve volvo da 109 ps ama torklarıda 240 nm gözümuzde 4 tane arac bulunduralım ford focus volvo s40 pejo 407 ve citröen c5, 4 aracta da aynı motor var 1.6 dizel 110 ps 240 nm incelersen teknik verileri 4 aracında 0-100 hızlanmaları aynı 12.2
        şimdi ford focus 1200 kg ve 15 inc jant var
        citröen c5 1600 kg ve 17 inç jant var
        volvo s40 1400 kg ve 15 inc jant var
        pejo 407 1500 kg ve 16 inç jant var

( aracların en düz modellerine göre kıyaslama yapıyorum focusun 16 inç olanı da var en düz modellerinde ki jant tipleri ))

ve bu arac lara bakıldıgında sizce hepsinin 0-100 ivmelenmesi aynı olabilirmi ???
        ford ve volvo fabrika verilerinin altına düşebilir agırlık ve jant ebatları bakımından

bildiginiz gibi jant ebatı büyüdükçe aracı yorar ..

Yorum

184 ps lik 320d nin hızlanması bu şekilde ise 177 lik 520d nin de çok kötü olmayacağını düşünüyorum şahsen?
          araçlar otomatik vites olduğu için vites D konumunda iken çok da atak sayılmazlar,ancak vites DS konumunda olduğunda 184 ps lik 320d için 0-100 km yaklaşık 7,5sn / 0-200 km ise yaklaşık 30 sn oluyor..
          bu videoda yolun durumunu göremiyoruz ancak bana gerçekçi değerler gibi geldi?

Little acceleration test from 0 to 220 km/h in new BMW 320d Coupe Steptronic (184 PS/135 kW). Gearbox in DS mode, DTC on. Not the best traction, because of w...

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

kadran hata oranı yüzde 4 civarıdır diye biliyorum yüzde 10 çok fazla

1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mustafa
              kadran hata oranı yüzde 4 civarıdır diye biliyorum yüzde 10 çok fazla
              Sabit hızla giderken kadran ile GPS verilerini karşılaştırdığımda yaklaşık %10luk bir fark olduğunu görüyorum herzaman. Sizler de farklı hızlarda ölçümler yapıp gördüğünüz sonuçları paylaşırsanız daha sağlıklı bir sonuç çıkarabiliriz.

Arabanın jant boyu değiştirilince hız göstergesindeki yanlışlık da artıyor diye biliyorum bu arada.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mide fesatı
                Arabanın jant boyu değiştirilince hız göstergesindeki yanlışlık da artıyor diye biliyorum bu arada.
                belirli ölçülerde alınca değişiklik olmuyor, internette nasıl hesaplandığı vardı.
                InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                  Orjinal yazı sahibi: mide fesatı
                  belirli ölçülerde alınca değişiklik olmuyor, internette nasıl hesaplandığı vardı.
                  Evet, önemli olan tekerin boyutudur, jantı büyüttünüz mü lastik yanağından kısarsanız asıl teker boyutunuz aynı kalır. Eğer aynı kalmıyorsa serviste aracın teker boyu ayarını değiştirmeniz gerekir ki hız ve kilometre bilgileri doğru gözüksün.

Hız kadran hatası ise, GPS ile baktığımda Vectra B'm tam çıktı, yani tabi analogu ne kadar tam okuyabiliyorsam o kadar tam. Insignia ise 70-71 gösterirken GPS 68-69 gösteriyordu. Ancak GPS de tabi çok inanılmaz doğru bir ölçüm yöntemi değil, ayrıca iki araçta da farklı GPS chipine sahip aygıtlarla ölçüm yaptım, bir ara tam ölçüm yapabilirim.
                  '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
                  '15 BMW 118i LCI

Yorum

yalnız fabrika çıkışı lastiklerde saten firma ayarlayıp yolluyorr aracları sonradan degiştin mi ozaman kadran hatalı gösterebilr...

Yorum

yekka 1-2 mesaj üstte ne yazmışız

Buarada GPS en doğru ölçümü yapar, ben Vectra B'de 100'le giderken GPSde 96 gördüm. Vectra C'de GPSle ölçüm yapamadım ama test menüsünden dijital hıza baktığımda da 100 km'de 4 km'lik fark gösteriyordu
                      InsigniaTEAM

Yorum

hangi msj ???

Yorum

uygun ölçülerde alınınca kadranda hata olmaz
                          bunun için hesap tablosu var

mesela Edition'daki 225/55 R17 jantları değiştirince kadran hatası yaşamamak için tercih edilecek lastik aşağıdakilerden biri olmalı
                          245/45 R18 lastik (kadrandaki hatası %0,2)
                          245/40 R19 lastik (%0,1)
                          245/35 R20 lastik (%0,02)

bu ölçülerden herhangi biri değiştirildi mi hata oranı coşuyor %4-6'ları buluyor.
                          bu 0,1 0,2 gibi yüzdeler önemsenmeyecek değerler çünkü ibrede zaten %4 gibi bir hata payı var (100'le giderken gerçek hızın 96 olması gibi)

ama Fatih abinin kışlık lastik bulamayıp farklı ölçüde aldığı lastiğe bakarsak
                          orjinali 245/40 R19
                          alınan lastik 255/35 R19
                          hata oranı %-2,64
                          ama bu hatanın (-) oranda olmasından dolayı Fatih abiye getirisi var, kadrandaki %4 hatayı %1,36'ya indirmiş, yani o ibrede 100'le giderken gerçekte 98-99 gibi bir hızla gidiyor

son olarak, Erhan abinin orjinal 245/45 R18'leri 245/35 R20'lerle değiştirmesi %0,2 hata yapıyor ki dediğim gibi önemsenmeyecek değer. böylece perşembe günkü hız muhabbetine noktayı koyalım senin hızın diğerleriyle aynı abi, sadece 20" jantın ağırlığını taşıyorsun
                          InsigniaTEAM

Yorum

Bu gps ler anlık hızı rakımın değişmediği düz yollarda doğru gösteriyor,ama dağ yollarından giderken (anamur-karaman yolu) gps sisteminin de hata payı oluyor.
                            2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

İşleniyor...
                            X