Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GARANTİLİ LPG NEREDE VAR?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: GARANTİLİ LPG NEREDE VAR?

Orjinal yazı sahibi: zaqa17
    benim aracım 60 binde şehırdışı 235 krş şehir içi 260 krş yakmakta şimdiye kadar subaplarla ilgili sorunum olmadı ve genelde uzun yol yaptım
    Peki lpg ile kaç km oldu? Araç 0 km deyken mi taktırmıştın lpg yi?
    2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

+1

Orjinal yazı sahibi: ugur1453
      Benimde daha önce LPG deneyimin olmadı ama bu benzin fiyatları insanı alternatıf arayışlar içerisine atıyor LPG kullanan arkadaşlarım var 50 TL verip doyasıya gezip dolaşırken benim gözüm benzin ibresinde olunca araba kullanmanında pek keyfi olmuyor arabamı seviyorum ya seneye paraya kıyıp dizelini alıcaz yada LPG taktırcaz :/
      2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bassoprofondo
        Orjinal yazı sahibi: zaqa17
        benim aracım 60 binde şehırdışı 235 krş şehir içi 260 krş yakmakta şimdiye kadar subaplarla ilgili sorunum olmadı ve genelde uzun yol yaptım
        Peki lpg ile kaç km oldu? Araç 0 km deyken mi taktırmıştın lpg yi?
        12 binde takılmış aldığımda LPG li aldım aracımı
        Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

Arkadaşlar,bugün üyesi olduğum 2a lpg forum sitesinde Faruk Bey'e mesaj attım ve cevabı şu oldu:

Cevap: Opel İnsignia 1.6 T 180 BG

Bu araçlara montaj yapılıyor ancak bu konuda deneyimli bir servise müracat etmenizde yarar var. MUTLAKA MANİFOLD SÖKÜLEREK ALT ARKADAN GİRİŞ YAPILMALI BU ARACA...
          Bu araçlarda subap sorunu olduğuda doğrudur, ancak bu araçların subapları yanlış benzin bile kullansanız sorun yaratıyor ama lpg varsa servisiniz direk lpg ye suç atıyor, bizim aracımızda yumuşak (magnezyum)subap yüzünden bu oluyor demiyorlar.

Subap sorunu yaşamaya başladığınız an bu aracın subaplarını atın ve Türkiyede üretimine başlanan çelik subaplardan taktırtın ve sonsuza kadar aracınızı mutlu kullanın.

Yinede mevcut subaplarla montaj yaptırıp, TUNAP164 etken maddesiyle destekleyerek aracını lpg de kullanıp 20.000'i - 50.000 km yi geçmiş müşterilerimiz var.

Saygılar

Yani lpg ile doğrudan ilişkili değil,benzinde de yapıyor aynı sorunu diyor abim. Çelik süpab alıp taktırın diyor,peeki bu çelik süpabları nereden temin ederiz bilgisi olan var mı?
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

yanlış benzin?
            InsigniaTEAM

Yorum

Kalitesiz benzin kast etmiştir sanırım.
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                Arkadaşlar,bugün üyesi olduğum 2a lpg forum sitesinde Faruk Bey'e mesaj attım ve cevabı şu oldu:

Cevap: Opel İnsignia 1.6 T 180 BG

Bu araçlara montaj yapılıyor ancak bu konuda deneyimli bir servise müracat etmenizde yarar var. MUTLAKA MANİFOLD SÖKÜLEREK ALT ARKADAN GİRİŞ YAPILMALI BU ARACA...
                Bu araçlarda subap sorunu olduğuda doğrudur, ancak bu araçların subapları yanlış benzin bile kullansanız sorun yaratıyor ama lpg varsa servisiniz direk lpg ye suç atıyor, bizim aracımızda yumuşak (magnezyum)subap yüzünden bu oluyor demiyorlar.

Subap sorunu yaşamaya başladığınız an bu aracın subaplarını atın ve Türkiyede üretimine başlanan çelik subaplardan taktırtın ve sonsuza kadar aracınızı mutlu kullanın.

Yinede mevcut subaplarla montaj yaptırıp, TUNAP164 etken maddesiyle destekleyerek aracını lpg de kullanıp 20.000'i - 50.000 km yi geçmiş müşterilerimiz var.

Saygılar

Yani lpg ile doğrudan ilişkili değil,benzinde de yapıyor aynı sorunu diyor abim. Çelik süpab alıp taktırın diyor,peeki bu çelik süpabları nereden temin ederiz bilgisi olan var mı?
                ben bir adres verdim tanesi 250 tl idi sanırım .. hangi topicte verdiğimi hatırlamıyorum..
                2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                [center]

Yorum

LPG ile ilgili Opel TR'ye e-mail gönderdim.

Soru 1: Mevcutta Insignia için Opel onaylı kit varmı ?
                  Soru 2: Kit yoksa, Opel'in İnsignia için LPG kit planlaması/çalışması varmı ?

Ertesi gün telefon geldi.

Soru 1'e cevap : İnsignia için Opel onaylı kit yok. İnsignia araçlarda LPG dönüşümü kesinlikle (hatta üzerine basa basa) onaylanmıyor.
                  Soru 2'ye cevap : Opel İnsignia için LPG çalışması/planlaması şu an için yok. Gelecektede olmayacak (mış) .

Yorum

Metmet bey siz demi lpg dusunuyorsunuz?

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Bugune kadar hic LPG'li aracim olmadi. Sicak bakmadim hic.
                      Secim sonrasi kallavi zamlar bizi bekliyor.
                      Yavas yavas arastirmak lazim.
                      Ya 90-90 yol alacagiz yada dizel insignia
                      Benzin cook pahalandi cook

Orjinal yazı sahibi: corail
                      Metmet bey siz demi lpg dusunuyorsunuz?

Yorum

ÖNCELİKLE BU BAŞLIK ASTRA J'LERDE LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPILDIKTAN SONRA OLUŞAN VE BUGÜNE KADAR HİÇBİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLEMEYEN BENZİN RAİL VE POMPA BASINÇ HATALARININ ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ DUYURMAK İÇİN AÇILMIŞTIR. FAKAT KONU BU ÇÖZÜMDEN ÇOK SUBAP MESELESİNE KAYDIRILMIŞTIR. OLAYLARA, SORUNLARA, ÇIKMAZLARA TEKNİK ÇÖZÜMLER SUNAN, SÜREKLİ YENİLİKÇİ YAKLAŞAN FİRMAMIZ BU KONUDA DA YİNE ÇÖZÜLEMEYENİ ÇÖZMÜŞTÜR.

ASTRA J İÇİN DE BU KAPSAMDA YAPTIĞIMIZ UZUN ARAŞTIRMALAR SONUCU BU ARACIN MANİFOLD YAPISINDAN DOLAYI DÜZGÜN YAKIT BESLENMESİNİN TEK YOLUNUN "GAZ PİPOSU" UYGULANMASI OLDUĞU SAPTANMIŞTIR. ARACIN MANİFOLDU SÖKÜLÜP İNCELENDİĞİNDE BU SEÇİMİN SEBEBİ GAYET NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLECEKTİR. PİPO HARİÇ YAPILACAK UYGULAMALARDA DÜZGÜN SONUÇ ALINMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.

BU ARAÇTA SUBAP SORUNU YAŞANMASININ YEGANE SEBEBİ ARACIN MANİFOLDUNUN DELİNEREK MONTAJ YAPILDIĞI ZAMAN HER SİLİNDİRDE İKİ PORTTAN YALNIZCA TEK PORTUN BESLENEBİLMESİDİR. BESLENEMEYEN PORTA BAĞLI SUBAP HASARI MANİFOLD DELİNEREK YAPILAN MONTAJDA KAÇINILMAZ SONUÇTUR. MANİFOLD DELİNMEDEN PİPU UYGULANIĞINDA BU SORUNLAR YAŞANMAMAKTADIR.

BİZİM SUNDUĞUMUZ GAZ PİPOSU TEKNİĞİYLE MANİFOLDUN HER PORTU DÜZGÜN ŞEKİLDE YAKITLA BESLENEBİLMEKTEDİR. AYRICA BENZİN İLE AYNI NOKTADAN, BENZİN YAKIT YOLUNDAN PÜSKÜRTÜLEN LPG ARACI TIPKI BENZİNDE OLDUĞU GİBİ BESLEYEBİLMEKTEDİR. FAKİR KALMAYAN SUBAPLARDA HERHANGİ BİR HASAR OLUŞMASI SÖZKONUSU DEĞİLDİR.

ASTRA J'YE YAPTIĞIMIZ MONTAJDA ENJEKTÖR BAĞLANTISI DA DAHİL HİÇBİR KABLO KESİLMEMİŞTİR. ARACIN BENZİN RAYI VE BENZİN POMPASI ARIZALARINA GEÇİCİ KANDIRMACA ÇÖZÜMLER SUNULMAMIŞ, SORUN SON DERECE STABİL, SON DERECE TEKNİK BİR ÇÖZÜMLE GİDERİLMİŞTİR.

YAPILAN TÜM BU ARAŞTIRMALAR VE İNCELEMELER SONUCUNDA ASTRA J MONTAJINA BAŞLANMIŞTIR.

ARIZA LAMBASININ YANMASINI FİRMAMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMEMEKTEDİR. BU KAPSAMDA YAPILAN ASTRA J'DE DE YAKIT BESLEMESİ SORUNU PİPO İLE ÇÖZÜLDÜKTEN SONRA BENZİN AKTÜATÖRÜ SORUNU DA BU BAŞLIKTA DUYURDUĞUMUZ GİBİ ÇÖZÜLMÜŞTÜR.

ARAÇTA OLUŞABİLECEK BİR HASAR DURUMUNDA DA BRC'NİN 25.000 TL SİGORTASI MEVCUTTUR..
                        Arkadaşlarbir başka forum sitesinden yapılan bir tartışmanın ortasından alınan yazıdır.
                        Brc nin bir bayisi , olan sorunları çözdüğünü iddia ediyor.Subap ve ikaz ışıkları v.b şeyler.
                        Taktıracak arkadaşların bilgisine diyelim

Yorum

Bir not daha düşeyim yakın zamanda lpg sisteminde Lpg nin gaza çevrilmeyeceği direk sıvı olarak yanacağı sisteme geçilecek.Bir kaç firma yapıyor bu arada.

Yorum

Çok değil 3 msj üstü okuyorurz tamam bu işin çözümü yok diyoruz sanıyeler sora bi umut ışıgı beliriyo acaba diyoruz ve beklemeye geçiyoruz.mehter takımı gibi 2 geri 1 ileri.şimdilik kafamdan atıyorum lpg olayını.seçime kadar bekleyelim bakalım ya nasip!

Yorum

Opel TR dun aradi beni. Opelden gelen bilgi guncel.

Orjinal yazı sahibi: yigity
                              Çok değil 3 msj üstü okuyorurz tamam bu işin çözümü yok diyoruz sanıyeler sora bi umut ışıgı beliriyo acaba diyoruz ve beklemeye geçiyoruz.mehter takımı gibi 2 geri 1 ileri.şimdilik kafamdan atıyorum lpg olayını.seçime kadar bekleyelim bakalım ya nasip!

Yorum

eyvallah hocam o yüzden bende unutuyorum artık lpg olayını.şansımızı zorlamaya hiç gerek yok.bilgi için tesekkurler...

Yorum

İşleniyor...
                                X