Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbul_Ankara / Ankara _İstanbul

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İstanbul_Ankara / Ankara _İstanbul

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba;

Tatilimin bir kısmını Ankarada geçirdir giderken ve gelirken aracı performans olarak test ettim.

Giderken Full depo doldurdum 461 km yol gittim 60 litre benzin harcamışım ama giderken Q7 ,X5 ,Modeo ve yeni golf Tsi lara ders verek gittim ortalama yakıt 12.8 oldu ortalama hız 122 lerdeydi istanbul trafigi biraz ortalamayı düşürdü.Q7 Yabancı plakalıydı lastikler ve jant spor idi ben normal modda giderken yanımdan geçtiler dedim bir test edelim Sport Tuşuna bastım ve asılmaya başladım Q7 nin arkasından golf vardı bu arada golfun arkasına 220 km iken yakın takip mesafesine geldim ama golf kendinin o kadar hızlı gittiğini sannediyorduki arakasından kimse gelemez gibi düşünüyordu çünkü 1-2 metre mesafeyle arkasından kafa sallıyordum beni fark edince panikle sağa çekildi q7 yede aynı şekilde yaklaştım ve oda sağa çekildi 230 km hızlarındaydık ve uzun bir süre yetişmeye çalıştı ama maalesef yetişemedi ben yemek için Bolu dağına yöneldim oda tünelden devam ettiler çamlılbel mevkiinde yine sakin sakin giderken arkadan ışıkları yanan siyah bir araba gelidiğini gördüm bir adet mondeo 200 km civarında gidiyordu yine peşine takıldım ve çok kısa bir süre sonra onuda geçtik tabiki 40 km falan beni yaklamaya çalıştı ama olmadı canım sıkıldı adam mutlu olsun dedim kenara çekildim yine uzun bir süre takip etti ve gitti sonuçta Ankaraya gidişim 60 litre benzin ve 194 tl ye mal oldu şuda var eğer arabayı 120 km sabitlerseniz ortalama 8-9 lt oluyor.

Dönüşüm biraz daha hızlı oldu kendi kendime dedim sakin sakin gideyim bu seferde bir passat Bolu tüneline gelmeden 20 km mesafede idik adam basmış gidiyor 230 larda adamı geçtim biraz tatlı virajlar vardı bende spor modundan dolayı direksiyon ve amartisör sertleştiği için virajlarda avantajlıydım sonuçta 200 km üzerinde hoplaya zıplaya geldik yine yemek için bolu dağını tercihimden dolayı passatcı arkadaş tünele doğru gitti.

Uçarın yerinde 30-45 dk moladan sonra İstanbula kadar hep spor modda geldim gelirken uzun bir süre Audi A6 station Wagon Spor olanlardan 2.5 Tdi ile uzun bir süre zıpladık 200-235 arası hızlarda ama o da gelemiyordu bağzen onu önüme aldım o gitsin ben kovalayım dedim 220 lerde yol vermek zorunda kalıyor idi bizim aracın gerçekten torkunu ve gücünü tam veriyor arkadaşlar trafikten dolayı yavaşladığımız zamanlarda 4 viteslerde ikimizde asılıyorduk bizim araç bariz bir şekilde uzuyordu Pendik mevkisinde bir kaza olmuş 30 dk trafik kapandı o ana kadar q7,x5,a4,a3 ,avensis,Accord hepsiyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynadım sonuçta bilselerki 1.6 motorluk bir araca madara olduklarını araçlarını yakarlar.

sonuçta Boludan istanbula spor modda gelmenin bedeli ortalama yakıt tüketimi 13.8 arkadaşlar.

Bu arada Ankarada Navigasyon çok işime yaradı süperdi.

Şimdilik bu kadar.

Keyifli sürüşler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Ynt: İstanbul_Ankara / Ankara _İstanbul

Hoş geldin abi,
    Herşeyden önce sağ salim gelmen çok sevindirici.
    Okurken heycana kapıldım sen anlatııkça cümleleri okuma hazım artıyotdu. Resmen o virajlara seninle girmiş kadar oldum : )
    En sonunda da 1,6 lık bir mtorla bunları yaptığımı bilseler diyorsun ya ) araçlarını yakarlar ... Orada koptum... Ofiste sesli bir kahkaha attım : )
    Benim de ufak bir sürprizim var. Turkuaz72 abil ile de bu öğlen buluşup bişeyler yesek mi yine ? Opel bayinde buluşsak?
    Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: flying_spur
      Öncelikle hoş geldiniz diyorum.Yazınızı keyifle okudum.Ancak bi noktada kafamda soru işareti oluştu.Bahsettiğiniz A6 sanırım C5 kasaydı.Yeni kasada bildiğim kadarıyla 2.5 TDI seceneği yok.Edindiğim tecrübeler dahilinde söyleyebilrim ki 2.5 Tdi C5 kasa 3.0 benzinlileri üzebiliyor.Motorun performansından şüphem yok ancak 2.5 tdi a6yla aşık atabileceğini sanmıyorum.Tabi sürücü faktörünü de unutmamak gerek.Paylaştığınız için teşekkürler

Audiler hakkında fazla bilgim yok yolda 200 km hızın üzerindeyken fazla dikkatli olmamış olabilirim ama C5 kasa değildi A6 2.5 tdı station vagon du ve arkada 4 egzost vardı s line olabilir

Keyifli Sürüşler.

Yorum

gerçekten aktarımınız ve uslubunuz müthişti... aynen bende gidip gelmiş kadar oldum en sevindiğim nokta ise x5 i harcamanız oldu)) bu arada bizim araçlarda sport modu yok bu son hızda farkeder mi? yani bizde
        F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
          gerçekten aktarımınız ve uslubunuz müthişti... aynen bende gidip gelmiş kadar oldum en sevindiğim nokta ise x5 i harcamanız oldu)) bu arada bizim araçlarda sport modu yok bu son hızda farkeder mi? yani bizde
          Keşke olsaydı araca ayrı bir hava güven katıyor Spor modu aslında mini bir chip tuning yapıyor %3-5 arası performans artıyor tork yükseliyor

Yorum

hımm yanlış anlamadım değil mi sizinkide 1.6 turbo? max kaç gördünüz?
            F30 Sport+

Yorum

Şu ana kadar 240 ama fazlasına ihtiyaç olmadı olursada 260 ları da görür ama alttan iyi hazırlamak lazım ve yol müsait olması lazım 230-240 çok rahat görüyor.

Yorum

hımm gayet iyi hızlar tabiki.. teşekkür ederim cevaplar için
                F30 Sport+

Yorum

benzin canavarı FacomX

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alperen77
                    benzin canavarı FacomX
                    Yukardaki değerler yaptığı işe göre normal bence

Yorum

gerçekten doğru diyorsun, sadece şaka mahiyetinde yazmıştım

Yorum

İstanbul Otoban deneyimleri için teşekkürler; gerçekten kendi yaşadıklarımı başkasından okumak çok eğlenceliydi.

Biraz yorgundum arabayı eşime verdim. Aracı eşim kullanırken uyumuşum gözümü bir açtım yanımızda bir A6 230'la onu geçiyoruz. O kadar eğlenceliydi ki anlatamam.

Aracın şöyle bir güzelliği var. 210-220 civarında seyrederken pedalda hala yer var ve aracın daha da gidebileceğini biliyorsun. Bu o kadar güzel ve güven veren birşey ki denemeyen insanlara aktarımı gerçekten zor.

Allah hepimize kazasız belasız kullanmak nasip etsin...

Yorum

"kendi yaşadıklarımı başkasından okumak çok eğlenceliydi."

aynı araçtamıydınız? ben mi yanlış anladım?
                          InsigniaTEAM

Yorum

Çağrı Aynı araçta değildik

Ama arkadaşta benim yaşadığım olayları yaşamış bir nevi dejavu olmuş

Yorum

valla ozaman kendisinin eşi gibi bir eş herkese lazım
                              annem 130-140'a hızlı diyor ihihi
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X