Yok kardeşim, mesela yolda gidiyorsun ve sollama yapıcaksın, sol aynana bakıyorsun sollamaya müsait değilse aynada kırmızı ışık yakıyor. Eğer müsait ise yeşil ışık yanıyor.
anladım işte benim de bahsettiğim buydu, bu gerçekten faydalı bişey dün ben böyle bişey yaşadım da Allah korudu dacia duster az daha benim yan kapıdan giriyordu da son anda kurtardık, yani göremedik işte kör noktada aracı
Bu özellik geliyor yeni 2012 kasada diye biliyorum
ah işte ya şu zaten kitapçıklarda yazan mesela opel için; opel bu araç üzerinde her türlü değişiklik yapma hakkını gizli tutar yazısı benim cinlerimi tepeme çıkaran bir yazı
Bilemiyorum herkes şu özellikler olsa çok maliyetli olurdu diyorda, arabalarımızı 30 milyara almadık sonuçta emsallerine göre basit eksikler var, tam olarak eksik olmasada kullanışlılık açısından çok iyi sayılmaz.
Lastik Basınç Sensörü
Panoramik Tavan
Anahtarsız Çalıştırma - Kızılötesi Anahtar ( Hangi devirdeyiz hala sustalı anahtar kullanıyoruz, Mercedes 10 sene öncesinde kızılötesi kullanıyordu )
Aynalarda Sinyaller
Direksiyondaki kontrol tuşları açıkçası çok kullanışlı değil, hele o sesi kısıp açmak ...
Camları kapatmak için kumandaya basılı tutup beklemek... (Gören diyecekki görgüsüz herif artislik yapıyo )
Arabayı çalıştırınca aynaların otomatik açılmasını eminimki bir yazılımla çok rahat yapabilir Opel.
Cruise Controlde hızı kaça sabitlediğimizi görmek bencede güzel olurdu.
Şerit değiştirme yardımcısı ( Yeni arabalarda çok moda )
onur hocam şerit değiştirme yardımcısı derken kör nokta uyarıcısını bahsediyorsan o gerçekten lazım, ama diğer türlü, şerit takip olayını bahsediyorsan, onda da sürücü biraz uyanık olsun, araç herşeyi kendi yaparsa sürücüye rehavet çöker ben hız sabitleyiciye bile karşıyım ya, bağdaş kur otur sonra mayışıyorsun, biraz da sen hareket göster, ben kendi açımdan böyle düşünüyorum, yaşlı ve ayaklarında problemi olan insanlar için ama güzel bişey,
hocam opel servislerindeki elemanlar gibi konuşuyosun haha ekrana eğilin bagırın biraz felan haha haha
ya öyle be kardeşim, çok sevdiğim bi söz var herşeyi de devletten beklemeyin diye öyle ama... benim amcamda 2001 e200 komp vardı arada ankara motorlu araçlar servisine götürürdük işte oraya bigün s600 L gelmişti, 2001 yılıydı, adam geliyor servisteki elemanlarla kavga ediyor, neymiş araç ben arabaya bindiğimde içindeki kamera beni tanıyacak, koltuk ayarlarını, ve diğer elektirikli bilimum aletleri benim ayarıma alacak, halbuki öyle bi özellik yok, servisteki adamda diyor ki yok diyo bu mem tuşuna basıp mesela 1 numaraya ayarlarınızı kaydediyorsunuz, sonra siz binince bu tuşa basıyorsunuz, o ayarı sizin hafızaya aldığınız ayara getiriyor... diyeceğim o ki çok fazla teknoloji iyi bişey değil, insanı fıttırıyo, burdaki konu da bundan çıkan bir konu, 1980 küsur model bir 300 sel i ele alalım arabada insignianın çeyrek donanımı var, ama ne konfor konusunda ne de motor konusunda insignia onu geçebilir mi? hayatta geçemez, şimdi yağmur sensörü, park sensörü far sensörü lastik sensörü vs vs... bi ton sensör var, çoğu da göz boyamak için, sen yağmurda sileceği elle çalıştırsan yoruluyor musun? ya da gece farı yaksan , işte bunun gibi şeyler olmasa da insignia insignia olurdu, eskiden adamlar 6 metrelik amerikan araçlarını park sensörsüz park ediyorlardı, şimdi biz niye bunu yapamıyalım? bu kadar çok ekstra şey bizim şöförlüğümüzü öldürüyor....
bazı donanımlar gercekten faydalı abi ama,dediğin gibi cok gereksiz arıza cıkartınca ugrastırmaktan baska bişeye yaramayan donanımlar var cok gülüyorum ona mesela follow me özelliği, lan araba aydınlatsa ne olur önünü eve gidiyon zaten ,yagmur sensörü faydalı ama park sensörü de öyle,benim istegim motorun elektronikle pek işi olmasın torpito sogutucu vardı önceki aracta bi kere olsun kullanmadım,bardaklıklar sogutuculuymuş insigniada o nasıl kullanılıyor bagajı kumandayla acıyormuş,uzaktan şekil görünse de elle acmak kumandadaki tuşa abanmaktan dah kolay geliyor bana
bazı donanımlar gercekten faydalı abi ama,dediğin gibi cok gereksiz arıza cıkartınca ugrastırmaktan baska bişeye yaramayan donanımlar var cok gülüyorum ona mesela follow me özelliği, lan araba aydınlatsa ne olur önünü eve gidiyon zaten ,yagmur sensörü faydalı ama park sensörü de öyle,benim istegim motorun elektronikle pek işi olmasın torpito sogutucu vardı önceki aracta bi kere olsun kullanmadım,bardaklıklar sogutuculuymuş insigniada o nasıl kullanılıyor bagajı kumandayla acıyormuş,uzaktan şekil görünse de elle acmak kumandadaki tuşa abanmaktan dah kolay geliyor bana
bende mekanik taraftarıyım elektronik çok olunca arabada tadı kaçıyor
bişey yapıyosun hemen ding ding ding şu oldu bu oldu sırf bu yüzden bi tane eski amerikan alacam gönlümce oynayacam yine
evet kumanda üzerindeki tuş çok sert fakat ellerin doluyken cebindeki kumanda tuşunun üzerinden bagaj açma düğmesine basmak faydalı (tabi bu işi başarabilmek çok büyük bir meziyet ) bardaklık soğutması klima ile çalışıyor, oraya klima çalışırken elini koyarsan hissedersin zaten soğuk olduğunu... elektronik motor sıkıntı motordur ya en iyisi mekanik motor ya, geçen turbo vakum hortumu çıktı ben kendim taktım, fakat araç bi kere hata verip gücünü kıstı ya, gidip onun hatasını servisten sildirmem gerekiyor! delirtti beni ya, aracı güçsüz güçsüz kullandım öyle bi hafta kadar! çeşmede servis yok çünkü, asr miş esp miş, bunlar acemi sürücüler için geçerli, tabi trafik yoğunluğu sebebiyle bunlar artık gerekli hale gelmeye başladı, bu da göz ardı edilemez, eskiden piyasada araba yoktu bu sebeple kaza da çok yaşanmıyordu... çok elektronik insanı çok soyutluyor, refleksleri yavaşlatıyor... mesela elektronik harikasi ferrari 458 italia, bir ferrari f40 ın verdiği hazzı verebilir mi?
bişey yapıyosun hemen ding ding ding şu oldu bu oldu sırf bu yüzden bi tane eski amerikan alacam gönlümce oynayacam yine
aynen abi ya alcan amerikanı dodge charger r/t, plymouth hemi cuda, camaro ss ya da mustang(!), valla ne elektroniği var ne abs si ne asr si, her virajda tatlı tatlı yanlaya yanlaya, bir arıza çıkardımı hemen açar kaputu bakar anlarsın ( tabi biraz arabadan anlamak gerek) sesi muhteşem, görüntü muhteşem, performans muhteşem, daha ne ister insan yaa...
aynen abi ya alcan amerikanı dodge charger r/t, plymouth hemi cuda, camaro ss ya da mustang(!), valla ne elektroniği var ne abs si ne asr si, her virajda tatlı tatlı yanlaya yanlaya, bir arıza çıkardımı hemen açar kaputu bakar anlarsın ( tabi biraz arabadan anlamak gerek) sesi muhteşem, görüntü muhteşem, performans muhteşem, daha ne ister insan yaa...
aklımda mustang mach 1 73 var bakalım ilerleyen günler motor almaktan vazgectim belki böyle bişey olur
oraya bigün s600 L gelmişti, 2001 yılıydı, adam geliyor servisteki elemanlarla kavga ediyor, neymiş araç ben arabaya bindiğimde içindeki kamera beni tanıyacak, koltuk ayarlarını, ve diğer elektirikli bilimum aletleri benim ayarıma alacak, halbuki öyle bi özellik yok, servisteki adamda diyor ki yok diyo
oraya bigün s600 L gelmişti, 2001 yılıydı, adam geliyor servisteki elemanlarla kavga ediyor, neymiş araç ben arabaya bindiğimde içindeki kamera beni tanıyacak, koltuk ayarlarını, ve diğer elektirikli bilimum aletleri benim ayarıma alacak, halbuki öyle bi özellik yok, servisteki adamda diyor ki yok diyo
Yorum