Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıt Tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yakıt Tüketimi

ya bu fly'ın mp3 arayüzü değişti mi? (çok özür diliyorum biliyorum yeri burası değil merak ettim de sormıycam bi daha) sanırım mehmet abimiz bu konuda bilgiliydi...

Yorum

Yeni modellerde son durum nedir bilemiyorum . Flyaudio firmasından Hamdi Bey'e sormak lazım.
      Ben bu arayüz meselesine kendimce bir çözüm buldum . Sahibinden.com'dan ikinci el 16 GB bir IPOD Nano aldım.
      IPOD menüsünden müzik dinliyorum. USB arayüzünü görmüyorum

Orjinal yazı sahibi: metal
      ya bu fly'ın mp3 arayüzü değişti mi? (çok özür diliyorum biliyorum yeri burası değil merak ettim de sormıycam bi daha) sanırım mehmet abimiz bu konuda bilgiliydi...
      2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Arkadaşlar Bursa'dan Mardin'e gelişimdeki yakıt tüketimi. Yaptığım yol 1465 km. Aldığım toplam benzin 513 TL. ortalama yakıt km'de 0.350 TL aracın gösterdiği değer ortalama 8,3 litre. Çift yollarda 120 km. hız otobanlarda 140-150 arasında hız yaptım. Yolun yaklaşık 500 km'si otoban. Pozantı girişinde bir BMW 5.20d ile kapıştık. 220 km. nin üzerine çıkıp onu geçtikten sonra yarışı bıraktı. Bende hızımı 140'a kadar düşürdüm ama abi beni bir daha hiç geçmedi) Onun haricinde başka action olmadı.... Aracın bagajı tamamen doluydu. hatta arka koltuklar bile. Hanım ve çocuk da dahil...3 kere mola verdim. Gece de Urfa'da kaldım şehir içi kullanımım da var yani
        İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

süper değwrler abi obaa

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Daha önce de yazdım. 100 km sabit hızda 7 lt yakıyor benim araba. Golf 6,5 lt yakıyordu. İnsignia bu kadar ağır kasa ile yarım lt az bile yakıyor. Bu araç çok yakmıyor arkadaşlar. Problem yavaş gidebilmekte Babamda 2010 astra var aynı hızda gittik geldik bir yolu yakıt tüketim değerleri hemen hemen aynı oldu. Şehir içinde benim araba daha çok yaktı. Şehirler arasında kesinlikle fazla yakmıyor...
            İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
              Arkadaşlar Bursa'dan Mardin'e gelişimdeki yakıt tüketimi. Yaptığım yol 1465 km. Aldığım toplam benzin 513 TL. ortalama yakıt km'de 0.350 TL aracın gösterdiği değer ortalama 8,3 litre. Çift yollarda 120 km. hız otobanlarda 140-150 arasında hız yaptım. Yolun yaklaşık 500 km'si otoban. Pozantı girişinde bir BMW 5.20d ile kapıştık. 220 km. nin üzerine çıkıp onu geçtikten sonra yarışı bıraktı. Bende hızımı 140'a kadar düşürdüm ama abi beni bir daha hiç geçmedi) Onun haricinde başka action olmadı.... Aracın bagajı tamamen doluydu. hatta arka koltuklar bile. Hanım ve çocuk da dahil...3 kere mola verdim. Gece de Urfa'da kaldım şehir içi kullanımım da var yani
              harbiden iyiymiş abi. insignianın yakıtından öcüden korkar gibi korkmaya başlamıştım. ama şimdi daha iyiyim.

Yorum

uzun yolda aracın kasasının agırlıgının önemi yok aracın dış dizaynının önemi var insignia en az sürtünme katsayısına sahip olan araclardan rüzgar pek fazla etki yapmıyor agırlıktan dolayı delip geciyor ))

Yorum

Orjinal yazı sahibi: metal
                  Orjinal yazı sahibi: tunacullu
                  Metal bütün iş arabayı sakin kullanabilmekte. Bak kullanmakta demiyorum çünkü çok zibidi oluyor seni tahrik eden eee noluyor itina ile hadleri bildiliriliyor. Özellikle vw grup olarak insigniaya kıl. Arabayı görünce ellerinden geleni yapıyorlar ama nafile... e neoluyor 9,5 olan ortolama bir bakmışsın hooop 10,5 oluvermiş. Seni takip eden araçta dikizde ufak bir nokta olarak hala seni yakalamaya çalşıyor...
                  piyasada bu sınıfta insignia kadar kaliteli başka bir araç ben bilmiyorum. yalnız insignianın müşteri kaybetmesinin bir sebebinin de 1,6 dizel olmamasına bağlıyorum.

gerçi ben de adamlara hak veriyorum, arabayı götüremedikten sonra 1.6 115 hp dizeli kim ne yapsın.. 115 hp benzinli yalan oldu mesela...

2,0 araçların yıllık 2000tl vergisi var ve buda her ay 1,6 ya göre 110tl'den fazla artı vergi vermek demek oluyor. hem bu farkı, hem de araca fazladan verilen (baya fazladan verilen) parayı çıkarmak için aracı bir hayli kullanmak gerekiyor...

insignia'nın müşterilerinin aracı almak için tekrar tekrar düşünmesinin ne yazıkki bu sebeplerden olduğunu düşünüyorum... yoksa onun gibi araç yok daha...
                  Arkadaşlar 1.6 dizelin bu kasayı kaldırqacağına ne kadar eminsinizde Opel müşteri kaybediyor diyorsunuz zaten 1.6 benzinli kalkışlarda debriyaja yüklenerek kalkıyor.. (balata bitmesi bu sıkıntıdan dizel olursa daha beter ya.....yorum sizin saygılar
                  2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                  [center]

Yorum

dizelin torku var yeter o ihihi 1.6 115'i benzinli yapmak yerine dizel yapsaydı ne şikayet alırdı nede müşteri kaybederdi
                    InsigniaTEAM

Yorum

130 beygir dizel 7.3 karma yakıt tüketimi. Makine gitmiyor mu? Köpek gibi kuduruyo valla vergisini ve alırken ödediğiniz maliyeti zamanla yakıttan sağladığınız kazanç ile telafi edersiniz gibime geliyor..

Yorum

Daha önce de yorum yapmıştım ama tekrar yapayım.
                        bayramda ankaraya giderken otobanda ort hız 120 km. bagaj ağzına kadar dolu. arabada hanım, oğlan ve ben. ort. 7.0 lt net.
                        yakın zamanda sapancadan dönerken otobanda ort hız 90-95 km. yine hanım, oğlan ve ben. bagaj yarı dolu. ort 6.5 lt net.
                        şehiriçi ort. 10-10.5 lt. birleşik olarak 8.0-9.0 lt.
                        bir gün biraz acelem vardı. bahçeşehir gişeler - mahmutbey gişeler arası ort. 22 lt. toplam süre 3 dk. 07 sn.
                        sürekli 3 ve 4. vites sport modda kullanımla.
                        yani tamamen sizi ve sabrınıza kalmış tüketim.
                        Renault!!!

Yorum

şimdiye kadar 5180 km yapmışım fişlerin toplamı 1960 tl benzin almışım 378 krş a geliyor. Ortalama 9.1 e filan denk geliyor. O kadar hızlı kullanıma performansa vs bakarsak çok değil
                          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Yola cikmadan once doldurmustum. ibre kirmiziya gelince otoyolda ne olur olmaz diye 4.914 lt daha aldim (pompaciya 20 TL`lik koymasini soylemistim).
                            736.7 kmlik yolculuk sonunda 65 lt aldim. o `ne olur ne olmaz` diye aldigim yaklasik 5 lt benzini almasam depom bosalmis olacakmis.
                            gidis gelis boyunca hiz 130-140.
                            320 gidis 320 donus sehirler arasi (yaklasik 185 km otoyol). kalani Istanbul ici trafik: yesilkoy-bakirkoy-arnavutkoy-yesilkoy.
                            arabam 3500 km yi yeni gecti, 180b 1.6T
                            bilgisayar 9.6/100 km gostermeye basladi (10/100 gosteriyordu).

Yorum

Yakıt tüketimini sıfırlarsanız o değerler dahada düşebilir.Bende öyle oldu.7.9 idi 7.3'e kadar düştü..

Yorum

22 Mayıs 2009 günü ilk insignia aracımı aldığımda 68 litre benzin almış, 210 TL ödemiştim.
                                Lütfen bu hesabi birde öyle yapalim.
                                Hep söylüyorum bu kasa ve bu performans ile bu yakıt normal.
                                90-110 aralığında da çok yakmıyor.
                                1. Sorun bu araba ile hacı murat gibi 90 ile gitmek
                                2. Sorun ise benzinin aşırı pahalı olması. maad

Sakin kullanım :
                                Mayıs 2009'da : 90-100 Km sabit hızla 6,5L sarfiyat Yaklaşık 0.200 TL/ Km
                                Mart 2011 'de : 90-100 Km sabit hızla 6,5L sarfiyat Yaklaşık 0.270 TL/ Km

Agresif kullanım :
                                Mayıs 2009'da : 120 Km ortalama genelde karışık kullanımda 10 L sarfiyat Yaklaşık 0.300 TL/ Km
                                Mart 2011'de : 120 Km ortalama genelde karışık kullanımda 10 L sarfiyat Yaklaşık 0.410 TL/ Km

Hesap ortada.
                                2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

İşleniyor...
                                X